Het Amstelveens poppentheater, de vrolijke goochelshow van goochelaar Jan

Soms zijn er van die leuke kleine theaters die net even andere voorstellingen hebben dan gemiddeld getoond worden. Daphne vond zo’n klein theater en ging naar een goochelvoorstelling in het Amstelveens poppentheater.

Het Amstelveens poppentheater

Midden in een woonwijk in Amstelveen is een klein, knus poppentheater. Met Jeli ben ik hier geweest toen ze een stuk kleiner was. Nu Elin wat ouder begint te worden lijkt het mij leuk om daar met haar heen te gaan. Er zijn verschillende leuke voorstellingen voor diverse leeftijdscategorieën. Omdat ik met alle 3 de meiden wil gaan, kies ik voor een goochelshow voor kinderen vanaf 4 jaar. We zijn benieuwd!

Amstelveens Poppentheater
Amstelveens Poppentheater

Wanneer we binnen komen bij het Amstelveens poppentheater halen we de kaartjes op en hangen we onze jassen op. Ik krijg meteen een agenda mee met de voorstellingen voor de aankomende periode. Het is erg druk, maar dat lijkt de meiden niet te deren. Ze duiken een hoek in waar een bak staat met allemaal handpoppen en gaan heerlijk op de grond zitten spelen. Daarnaast is een bar waar je wat te drinken en snacken kan halen. Gelukkig duurt wachten niet zo lang als je lekker kunt spelen. Dan gaan de deuren open en kunnen we naar binnen toe.

Spelen met de handpoppen
Spelen met de handpoppen
Ze zitten er klaar voor!
Ze zitten er klaar voor!
Het podium
Het podium

De goochelshow van goochelaar Jan

De meiden zoeken een plekje op de eerste rij, ik ga daarachter op een bankje zitten zodat ik niet voor de andere kinderen zit. Al snel komt goochelaar Jan op. Tijdens de show, die deze keer iets langer duurt dan normaal in verband met opnamen, komen er diverse goocheltrucs langs. De show is erg interactief, diverse kinderen mogen met de show meedoen en ook het publiek wordt bij de show betrokken. De trucs die goochelaar Jan laat zien volgen elkaar snel op, de kinderen blijven hierdoor geboeid. Daarnaast zorgt de onhandigheid van de goochelaar voor veel gelach in de zaal. De leuke muziek en woordgrapjes die gemaakt worden, maakt de show zowel voor de kinderen als volwassenen erg leuk. Het hoogtepunt van de show is het moment dat ik het podium op mag om bij een truc te assisteren. Dit vinden de meiden hilarisch. Of zoals Namé zegt: “Mama, dat jij op het podium mocht, was het allerleukste”. Gelukkig hadden ze geen fototoestel bij zich.

Op de foto met goochelaar Jan
Op de foto met goochelaar Jan

Het Amstelveens poppentheater

Het Amstelveens poppentheater heeft voorstellingen in de weekenden en vakanties. Het aanbod is divers en voor verschillende leeftijden. Entree is in de meeste gevallen 8,50 euro per persoon. Kijk voor het actuele aanbod en voor het reserveren van kaartjes op de website van het Amstelveens poppentheater.

Kende jij het Amstelveens poppentheater al?

Meer lezen

Op zoek naar meer theatervoorstellingen voor kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.