Animatiefilm Fly me to the moon in het Omniversum Den Haag

Spannend, humoristisch, leerzaam en boordevol met prachtige beelden. Dat is in een aantal kernwoorden de film “Fly me to the moon” die vorige week in première is gegaan in het Omniversum Den Haag. Laaiend enthousiast kwam Suzanne met haar gezin na de film naar buiten. De film duurt drie kwartier, maar is elke minuut meer dan waard. En niet onbelangrijk: geschikt voor jongens én voor meisjes. Fly me to the moon in het Omniversum Den Haag is een onvergetelijke ervaring.

Omniversum Den Haag

Nog nooit eerder zijn wij in het Omniversum geweest. We hebben dan ook absoluut geen idee wat ons te wachten staat. Ja, een film op een heel groot koepelscherm, maar verder? We besluiten op tijd naar Den Haag te reizen en de film van 12 uur te pakken. Het is nog rustig en er is volop gratis parkeergelegenheid in de buurt. We zien naast het Omniversum het Museon en Gemeentemuseum liggen. Ideaal. Want als de film afgelopen is, blijft er vast genoeg tijd over voor een bezoekje aan één van deze twee leuke musea.

Een film in het Omniversum is een belevenis

Eenmaal binnen, drinken wij nog even koffie. De jongens vermaken zich aan de tafel in het restaurant, waar wereldbollen in verwerkt zijn. De aandacht is er snel af, want de spanning loopt op. “Mama, maakt het hard geluid?” vraagt de jongste wat ongerust. Ik antwoord dat het net als in de gewone bioscoop is, maar besef mij dat hier wel een geavanceerder geluidssysteem aanwezig is, die de film tot een echte belevenis maakt. Hij besluit niet langer te wachten aan tafel en gaat rondlopen. Al snel ontdekt hij een raam waar vele kinderen voor staan te kijken. Nieuwsgierig geworden kijken we naar beneden. We werpen een blik in een kelder waar grote banden klaar liggen: het filmmateriaal. Een medewerker is bezig met het klaarleggen van een film. ‘Fly me to the moon’ waarschijnlijk, want het is bijna tijd. We mogen naar binnen.

De wereldbollen op de tafels in het restaurant zijn aantrekkelijk.
De wereldbollen op de tafels in het restaurant zijn aantrekkelijk.
Fly me to the moon in het Omniversum Den Haag
Fly me to the moon in het Omniversum Den Haag

De filmzaal

Als we onderlangs de filmzaal in lopen, overvalt de duizeligheid ons. Het grote bolle scherm desoriënteert ons in eerste instantie. Snel lopen we naar boven, naar onze stoelen. Eenmaal op de plek is de desoriëntatie gelukkig helemaal verdwenen. Al snel begint de film zelf. Geen reclames en voorfilms zoals in de reguliere bioscopen. Wel een waarschuwing vooraf: “Wordt je misselijk tijdens de film, sluit dan even de ogen, dan is het zo weer verdwenen”. Vol spanning wachten we af wat komen gaat.

Een animatiefilm over de maanlanding in 1969

Fly me to the moon is de eerste animatiefilm die in het Omniversum getoond wordt. De film is dan ook zeer toegankelijk voor jonge kinderen. Het verhaal is gebaseerd op de historische gebeurtenis van de eerste vlucht naar de maan met Apollo 11. Met werkelijk fantastische beelden ervaren de bezoekers hoe de drie astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins de reis naar de maan beleven in 1969. De film is erg leerzaam. We zien hoe de ruimtecapsules worden afgekoppeld en hoe de maanlander uiteindelijk op de maan landt. En hoe Armstrong zijn eerste stappen op de maan zet en hoe de reis naar de aarde terug verloopt. De gesproken woorden zijn letterlijk de zinnen uit de geschiedenis, zoals “The Eagle has landed”. Kortom, enorm interessant voor mijn twee ruimtefreaks, die altijd alles weten over het heelal en de ruimtevaart, maar ook voor ons.

De Apollo 11. Net echt....
De Apollo 11. Net echt….
"The Eagle has landed".
“The Eagle has landed”.
Neil Armstrong op de maan.
Neil Armstrong op de maan.
Levensechte beelden van de maan.
Levensechte beelden van de maan.

Fly me to the moon in het Omniversum Den Haag

Het is 1969 en de hele wereld praat over de eerste bemande vlucht naar de maan. Drie vliegen, de ondernemende Nat, de slimme IQ en de grappige Scooter, maken hun droom waar door mee te gaan met de historische vlucht van de Apollo 11. Met een stiekem plannetje lukt het ze aan boord te komen. Hun families kijken vanaf de aarde vol spanning toe. Onderweg beleven ze vele avonturen en komen ze diverse spannende uitdagingen tegen, die de missie in gevaar brengen. Zo ontstaat er een technisch defect in de raket, die de drie vliegenvrienden uiteindelijk weten op te lossen. Ook de landing op de maan verloopt moeizaam. Uiteindelijk zien ze Neil Armstrong de eerste stappen op de maan zetten. De missie wordt een groot succes. Maar dan moeten ze nog terug naar de aarde. Zal de terugreis goed verlopen?

De drie vliegen: Nat, IQ en Scooter
De drie vliegen: Nat, IQ en Scooter
De familie van de vliegen kijken vanaf de aarde vol spanning toe.
De familie van de vliegen kijken vanaf de aarde vol spanning toe.

Fantastische belevenis

Veel te snel is de film alweer afgelopen. De jongens stralen. Wij zijn tevreden. Het was echt een fantastische belevenis. Het voelt alsof we de reis naar de maan zelf hebben beleefd. Het was spannend, vol actie en humor en de vliegen zijn gewoon té schattig. Deze film is absoluut de moeite van een bezoek waard. En niet onbelangrijk: de film is geschikt voor het hele gezin, ook voor meiden.

De vliegen zijn gewoon té schattig.
De vliegen zijn gewoon té schattig.
Zelf een astronaut.
Zelf een astronaut.
Fly to the moon was echt top.
Fly to the moon was echt top.

Nieuwsgierig geworden?

Wil je alvast een stukje beleven? Bekijk dan deze trailer van de film. Het geeft een indruk van het verhaal, maar haalt bij lange na niet de belevenis van Fly me to the moon in het Omniversum Den Haag. Die moet je echt zelf meemaken.

Bekijk de trailer van de film hier:

WIN!

Wil jij ook naar het Fly me to the moon in het Omniversum Den Haag? We mogen vier kaartjes weggeven van het Omniversum.

Meedoen is eenvoudig, je hoeft maar 2 dingen te doen:

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief van KidsErOpUit, het inschrijfvakje vind je op je mobiel onder dit bericht en als je via je desktop kijkt dan staat het naast dit bericht. Sta je al ingeschreven? Dan hoef je dit niet nog een keer te doen!

én

 • Laat onder het bericht op onze Facebook-pagina een reactie achter waaruit blijkt dat jij de kaartjes wilt winnen.

Reageren kan t/m zondag 26 februari 18 uur. De winnaar wordt bekend gemaakt via onze Facebookpagina.

Praktische informatie Omniversum

Een kaartje voor volwassenen kost 10,75 euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 8,75 euro (prijzen van 2017). Kinderen jonger dan 4 jaar hebben gratis toegang mits ze op schoot zitten. Kijk voor het actuele filmaanbod, overige entreeprijzen en combinaties op de website van het Omniversum.

Het openbare parkeerterrein voor de ingang van Omniversum heeft slechts een beperkt aantal plaatsen en is snel vol. Rondom Omniversum zijn verschillende gratis parkeermogelijkheden. In de straten rondom Omniversum kun je afhankelijk van het tijdstip gratis parkeren. Tijden en tarieven van betaald parkeren staan altijd vermeld op de parkeerautomaten.

Alle voorstellingen zijn Nederlandstalig.

Ben jij al eens met je kinderen naar het Omniversum geweest? Hoe vonden ze het?

Meer lezen?

Den Haag heeft veel voor kinderen te bieden. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Omniversum. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

5 REACTIES

 1. Wat een leuke actie. Dit zou voor mijn op dit moment een miljoen vragende stellende zoon en vriendje van 7 jaar oud een geweldige ervaring zijn en heel veel antwoorden kunnen geven op hun vragen. Dus ja als wij hier met de kaartjes naartoe kunnen kost het ons alleen nog de treinreis en ov

 2. Wie wil er nu naar de maan?
  Wel zie je Bas daar staan ?
  Met een mooie rode raket
  Bas heeft z’n broer Robin er al ingezet.
  Hij telt af van 10 naar 0
  en de raket geeft een flinke brul.
  Geland op de maan
  hun missie wordt gedaan
  Ze zetten onze vlag,
  en vliegen terug in een dag.
  Jammer het avontuur is voorbij
  nu weer landen in de vallei.
  We hopen daarom deze kaartjes te winnen,
  dan kan de maanmissie opnieuw beginnen 😉

 3. Dít klinkt superleuk voor mijn 2 zoontjes en ons. Dat zal een hele mooie beleving zijn! Wij maken dus graag kans op de vrijkaarten; dat snap je vast 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.