Annemiek – actief in de natuur, Zuid-Limburg en grensgebied specialist

Wie zijn jullie?

Wij zijn Michiel (1975), Annemiek (1975), onze dochter L. (2006) en zoon F. (2008) en wij wonen in het prachtige Zuid-Limburg. Kamperen doen we al tientallen jaren en ook de kinderen vinden dit geweldig. We gaan graag op pad voor een stoere wandeling door het prachtige Heuvelland of ergens in de grensstreek. Op vakantie zijn we altijd op pad. Luieren op een strandbedje is niet aan ons besteed…

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Eigenlijk hebben we niet één favoriet land, maar we houden vooral van plaatsen waar het niet héél warm wordt. We gaan graag naar Scandinavië en Groot-Brittannië maar de bergen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk bevallen ook prima. Er zijn veel Europese steden die we willen bezoeken en in eigen land hebben we nog lang niet alles gezien dus er zijn nog genoeg bestemmingen om in een korte vakantie te bezoeken.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Meestal gaan we kamperen met onze Albatros van De Waard. Deze tent is lekker ruim en biedt veel bewegingsvrijheid. Zeker omdat we niet standaard het mooie weer opzoeken, is het fijn om genoeg ruimte te hebben als het regent. Een nadeel van deze tent is dat het opzetten en vooral het afbreken best veel tijd kost. Daarom kiezen we een vakantieplek die centraal ligt in een regio waar genoeg te doen is: mooie natuur, voldoende cultuur, leuke dorpjes, beetje amusement, één of twee mooie steden en misschien een dierenpark. Tot nu toe hebben we daarmee al verschillende regio’s naar volle tevredenheid ‘uitgekamd’.  Voor kortere vakanties kiezen we voor een bed and breakfast of voor een vakantiehuisje en heel soms voor een hotel.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Sommige mensen zeggen: als de kinderen het fijn hebben, dan hebben wij het ook fijn. Wij draaien dat liever om. Door plaatsen te bezoeken die je als volwassene interessant vindt, motiveer je je kinderen ook om op een andere manier een dag te beleven. Grote steden saai voor kinderen? Niet als je weet dat er vaak prachtige parken met speeltuinen zijn aangelegd. Als dat je doel is, lopen de kinderen heus wel mee op zoek naar dat park. Lekker een stuk wandelen te eentonig voor kinderen? Niet als je kinderen wijst op mooie uitzichten, bijzondere bloemen of ze mee laat kijken op een GPS die je de weg wijst. Natuurlijk kun je ook dagen inplannen waarbij plezier van de kinderen centraal staat, zoals een bezoek aan een pretpark of dierentuin, maar dat is voor ons niet de basis van een geslaagde vakantie.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Omdat we vlakbij de grens van België en Duitsland wonen en omdat er zoveel te doen is in het zuiden van het land, zal er relatief vaak geblogd worden over uitstapjes in de regio waar we wonen.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Eigenlijk is die droom afgelopen zomer al grotendeel uitgekomen. We wilden heel graag een keer naar Noorwegen, liefst met een camper en dan 6 weken lang rondreizen. Omdat dit qua tijd en geld nog niet erg haalbaar was, hebben we een kortere reis gemaakt. Over deze reis gaat ons eerste blog. Nu dromen we verder van het noorderlicht, wandelen in de Schotse Hooglanden, vlotvaren in Zweden, stedentrips in Spanje en Portugal. En eigenlijk willen we ook nog heel graag een keer naar Canada en New York.

Wil je alle blogs van Annemiek lezen? Klik dan hier.