Brandweerman Sam in het theater

Camiel is helemaal gek op de filmpjes van Brandweerman Sam. Toen we zagen dat Brandweerman Sam in het theater zou komen was de keuze snel gemaakt. Gerard en Camiel gingen zondag 21 december naar de voorstelling in Nijverdal.
Eerlijk gezegd was ik blij dat ik niet mee hoefde, want echt, ik ben die Norbert Puck zo zat. Wat een klier van een joch! Voor diegene die Norbert nog niet kennen, hij is diegene die er voor zorgt dat Brandweerman Sam altijd voldoende werk heeft….

Brandweerman Sam in het theater

In het dorpje Piekepolder wordt een muziekfestival georganiseerd met een verrassingsoptreden van een speciale gast. Norbert Puck is verschrikkelijk nieuwsgierig en wil weten wie de speciale gast is. Als hij hoort dat deze persoon dol is op koekjes en taarten, duikt hij de keuken in om te gaan bakken. Als de taart in de oven staat vraagt de moeder van Norbert of hij de taart in de gaten wil houden. Je voelt hem vast al aankomen….

Oh jee.... een noodgeval voor Brandweerman Sam.
Oh jee…. een noodgeval voor Brandweerman Sam.

Nadat het eerste probleem met de hulp van Brandweerman Sam is opgelost, gaat Norbert met Mandy kijken bij het opbouwen van het podium voor het muziekfestival. Ze hopen dat de speciale gast hier komt om te repeteren. Ze verstoppen zich in een bootje aan de kade en gooien de roeispanen, zwemvesten en vuurpijlen eruit om plek te maken voor zichzelf. Per ongeluk raakt de boot los van de kade en drijft af. Brandweerman Sam had waarschijnlijk net z’n koffie op voordat hij weer aan de slag mocht….

Noodgeval nummer 2!
Noodgeval nummer 2!
Gelukkig was onze grote held Brandweerman Sam in het theater om dit probleem op te lossen.
Gelukkig was onze grote held Brandweerman Sam in het theater om dit probleem op te lossen.

Als Norbert mijn zoon was geweest had hij nu minstens een week huisarrest gekregen, maar zijn moeder doet niet zo moeilijk en dus zien we Norbert even later weer. Nu krijgt hij het voor elkaar om kortsluiting te veroorzaken op het net gebouwde podium en zien we Brandweerman Sam opnieuw uitrukken.

Eind goed, al goed.
Eind goed, al goed.

Onze ervaring

Camiel gaat helemaal in het verhaal op. Geen filmpje van 15 minuten op de iPad, maar Brandweerman Sam in het theater in een show van 70 minuten. Hij kan z’n geluk niet op. Alle bekende figuren komen voorbij: Commandant Staal, Elvis, de moeder van Norbert, Mandy en natuurlijk Brandweerman Sam en Norbert. Het zijn levensgrote poppen die erg herkenbaar zijn voor de jonge bezoekers. Voor de afwisseling was het prettig dat de speciale gast een gewoon mens is. Maar niet verder vertellen, Camiel verklapte mij dat er in de poppen ook echte mensen zitten.
De hele voorstelling is voorzien van vrolijke liedjes (helaas, geen cd te koop na afloop). Een paar decorwisselingen zorgen voor extra variatie en de prachtige brandweerwagen maakt het helemaal af. Camiel vond de brand op het podium van het zangfestival het mooiste, want er kwam echt nep-vuur uit.

Genieten van de avonturen van Brandweerman Sam.
Genieten van de avonturen van Brandweerman Sam.
Veel herkenning voor de peuters en kleuters in de zaal.
Veel herkenning voor de peuters en kleuters in de zaal.

Praktische informatie Brandweerman Sam voorstelling

Brandweerman Sam is nog tot en met half mei 2015 te zien in theaters in het hele land. Er wordt gezegd dat deze voorstelling geschikt is vanaf 2 jaar is. Wij raden de voorstelling aan voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Voor de gemiddelde 2-jarige is het best een opgave om meer dan een uur een verhaallijn te volgen.
Kinderen mogen verkleed naar Brandweerman Sam in het theater. Na afloop van de voorstelling kunnen ze ook met hem op de foto. Er is volop merchandise te koop (ter indicatie: een brandweerhelm kost 8 euro) voor de liefhebbers.

Genoeg merchandise te koop.
Genoeg merchandise te koop.
Meet & Greet met Brandweerman Sam.
Meet & Greet met Brandweerman Sam.

Ben jij ook naar Brandweerman Sam in het theater geweest? Hoe vond jij het?

Meer lezen

Zin in meer theater inspiratie? Klik & kijk hier:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelUit de oude doos: kamperen in Polen in 1988
Volgend artikelKamperen in de Dordogne op Camping Le Clou
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

  1. Haha! Norbert is sowieso nogal ehhh….irritant? Super dat Camiel zo genoten heeft, het lijkt mij ook wel wat om te gaan, ik ga even kijken of ze in de buurt ook komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.