Nieuwe theatervoorstelling: Buurman & Buurman worden beroemd

Yeah, Buurman & Buurman worden beroemd is de nieuwe theatervoorstelling van de twee klussende buurmannen. Gegarandeerd plezier. Bij ons zijn het duidelijk de mannen die fan zijn. Gerard en Camiel (6) gingen daarom samen naar de premiere van Buurman & Buurman worden beroemd.

Buurman & Buurman in het theater

Vanmiddag is het zover! De première van de nieuwe voorstelling van Buurman & Buurman in het theater. Camiel en ik zijn al een keer eerder bij een voorstelling van Buurman & Buurman geweest en lagen toen regelmatig dubbel van het lachen. Ook nu heeft Camiel er zin in.

Buurman & Buurman is een van oorsprong Tsjechisch-Slowaakse poppenserie en al vele jaren populair onder veel kinderen. De eerste Nederlandse musical was Buurman & Buurman beginnen voor zichzelf en nu dus een geheel nieuwe musical: Buurman & Buurman worden beroemd. De muziek is geschreven door Ivo de Wijs en cabaretier Jelle Kuiper schreef de teksten. Regisseur Bruun Kuiijt zorgt samen met de spelers Iwan Dam en Casper Gimbrère ook nu weer voor een feestje! De voorstelling duurt ongeveer een uur en heeft geen pauze. Officieel is de voorstelling vanaf 3 jaar, maar ik denk dat de musical vanaf 4 jaar echt leuk wordt voor de kids. Maar ook volwassen genieten heerlijk mee!

Bij de premiere van Buurman & Buurman worden beroemd.
Bij de premiere van Buurman & Buurman worden beroemd.

Wachten op Buurman & Buurman worden beroemd

Als we aankomen bij Theater De Spiegel in Zwolle ligt de rode loper uit en de foyer is versierd met ballonnen. Uiteraard in de Buurman & Buurman-kleuren rood en geel.  Er is een stand waar allerlei merchandise te koop is zoals poppen, cd’s van de voorstelling, DVD’s, speelgoed en nog veel meer. De prijzen zijn netjes: een pop kost 8 euro en een CD 10 euro.

Camiel kan bijna niet wachten en wil het liefst al voor de deur naar de zaal gaan staan met een zitverhoger in de hand. “Hoe lang duurt het nog?” is een vraag die verschillende keren voorbij komt. Opeens zien we Buurman & Buurman lopen bij de bar. Camiel roept enthousiast: “Kijk, kijk, daar lopen de echte Buurman & Buurman!”.

Begint het al?
Begint het al?

De voorstelling begint!

Niet heel veel later gaan de deuren open en mogen we de zaal in. Op het toneel zien we al een groot ingericht huis staan met een beneden- en bovenverdieping. Wat een stoer decor! Als de zaal gevuld is verschijnen Buurman & Buurman met een grote doos.  Bij het bukken en optillen is het al vragen om hoofden die botsen. En de doos door de deur krijgen is ook nog niet zo makkelijk. Camiel vindt het prachtig en heeft de grootste lol. Er blijkt een echte kleurentelevisie in de doos te zitten. Niet zo maar één, maar met een afstandsbediening! Buurman en Buurman gaan op de bank zitten, maar helaas geen beeld… Dat moet uiteraard creatief opgelost worden. Nadat er een soort van antenne op het dak geplaatst is en er gaten in de plafonds zijn gezaagd, kan er tv gekeken worden. Maar waar is Buurman gebleven? “Achter je” schreeuwen Camiel en de andere kinderen. Als Buurman & Buurman elkaar weer gevonden hebben en zich helemaal inleven in een film bedenken ze dat ze zelf ook op televisie willen komen, maar hoe doe je dat?

Eerst proberen ze om muziek te gaan maken, want popsterren komen op tv, maar dat project loopt niet helemaal goed af… Dan horen ze voetbal op tv en hee, dat kunnen ze zelf natuurlijk ook… Met een spectaculaire ontknoping loopt ook dit project helaas niet goed af… Hoe kunnen ze dan op tv komen? Ze komen op het magische idee om goochelaar en charmante assistente te worden. Ze presenteren een doorzaagact, maar zal dit goed aflopen?

Decor bij de start van de voorstelling.
Decor bij de start van de voorstelling.
Hoe krijgen we deze doos binnen?
Hoe krijgen we deze doos binnen?
Er gaat getakeld worden....
Er gaat getakeld worden….
Het einde van een hele geslaagde voorstelling.
Het einde van een hele geslaagde voorstelling.

Uiteindelijk lukt het Buurman & Buurman toch nog om op televisie te komen en komen we aan het einde van een spetterende voorstelling. De voorstelling wordt afgewisseld met leuke aanstekelijke liedjes en de attributen in het decor komen telkens weer van pas. De voorstelling is echt leuk zonder dat de slapstickhumor te flauw te wordt.

Buurman & Buurman worden beroemd is een voorstelling die je als fan gewoon moet gaan zien! Ook iedereen die zin heeft in een leuke kindermusical in het theater zal veel plezier beleven bij Buurman & Buurman. Op de officiële site www.buurmantheater.nl vind je de speellijst en kan je tickets bestellen.

Ga jij komend seizoen naar Buurman & Buurman worden beroemd?

Meer lezen

Naar het theater met kinderen is leuk! Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten deze voorstelling op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelDen Haag: Museum voor Communicatie met kinderen
Volgend artikelWandelen in Nationaal Park Hoge Kempen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

3 REACTIES

  1. Cool! Ons dametje is al theaterfan, tijd om ons heertje ook voor het eerst eens mee te nemen! Dit is natuurlijk lachen, gieren, brullen met Buurman en Buurman, lijkt me echt heel gaaf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.