Camping ’t Ruige Veld in Sint Maartensvlotbrug

We houden van kleinschalige kindvriendelijke campings. Een paar jaar geleden zochten we zo’n camping in Noord-Holland en vonden we camping ’t Ruige Veld in Sint Maartensvlotbrug.

DEZE CAMPING BESTAAT NIET MEER

Ligging en omgeving Camping ’t Ruige Veld

Drie kilometer vanaf het brede Noordzeestrand ligt camping ’t Ruige Veld. Op fietsafstand liggen plaatsjes als Callantsoog, Bergen en Schoorl. Met de auto ben je zo in Alkmaar en Den Helder. De camping zelf ligt in een akkerbouwgebied waar in het voorjaar bloembollen worden geteeld. In de nabije omgeving vind je natuurlijk de prachtige Noord-Hollandse duinen, met o.a. natuurgebied Het Zwanenwater. We hadden onze fietsen meegenomen en gingen vaak aan het einde van de dag even naar het strand. Binnen een kwartier waren we daarna terug op de camping, ideaal!

Wij hebben hier in 2011 gekampeerd tijdens Hemelvaart en Pinksteren.

Accommodatie

Camping ’t Ruige Veld heeft 56 kampeerplekken, verdeeld over meerdere veldjes. De kleinste plekken zijn 90 m2 en de grootste 150 m2. Op het middelste veld is een klein speeltuintje met grote zandbak. Wij kozen bewust voor een (kleinere) plek op dit veld zodat we vanaf onze kampeerplek zicht hadden op de kinderen. Maar de camping kent meer speeltuintjes, dus genoeg te spelen voor kleine kinderen. Sinds 2014 is er een grote water/zandspeelplaats bij gekomen. In een overdekte ruimte staat een tafeltennistafel en een voetbaltafel.

Op de camping staan ook een chalet en 9 trekkershutten in verschillende afmetingen. Een van de trekkershut is omgebouwd tot echte boomhut, zo gaaf!

In het hoogseizoen is er ’s ochtends animatie voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Wij waren er in het voorseizoen. Nadeel van het voorseizoen is dat er veel mensen stonden die elk jaar op deze camping een voorseizoensplek hebben waardoor er een ons-kent-ons-sfeer ontstaat die ik persoonlijk minder gezellig vind.

Camping 't Ruige Veld ligt een Noord-Hollands akkerbouwgebied en op fietsafstand van de zee.
Camping ’t Ruige Veld ligt een Noord-Hollands akkerbouwgebied en op fietsafstand van de zee.
Er liepen tegen over de camping ook koeien, altijd leuk om naar te kijken.
Er liepen tegen over de camping ook koeien, altijd leuk om naar te kijken.
Het landschap is vlak, maar dankzij de bomen op de camping heb je daar geen last van de wind.
Het landschap is vlak, maar dankzij de bomen op de camping heb je daar geen last van de wind.
Ons kampeerveldje.
Ons kampeerveldje.
Vanaf onze kampeerplek hadden we zicht op de speeltuin.
Vanaf onze kampeerplek hadden we zicht op de speeltuin.

Sanitair en eten

Het toiletgebouw is prima in orde. Er is een ruime baby/familiedouche, voldoende gewone douches en toiletten. Alles was elke dag keurig schoon. Een nadeel is dat je voor het warme afwaswater ook apart moest betalen. Het gaat niet om grote bedragen, maar je moet er constant alert op zijn dat je een voorraad muntjes hebt.

Eten is niet mogelijk op ’t Ruige Veld. Voor ons geen bezwaar, want we zijn dol op koken op de camping. Wel is er ’s ochtends een broodjesservice.

Camping ’t Ruige Veld met kinderen

De camping is prima geschikt om met kinderen te kamperen. De veldjes zijn klein en overzichtelijk. Er zijn meerdere speeltuintjes, skelters en wat dieren. Vooral jonge kinderen (t/m onderbouw basisschool) zullen zich hier goed vermaken.

Een klein nadeel is het water rondom de camping. Er staat wel een hek tussen de kampeerplekken en het water, maar je bent als ouder toch elke keer alert of het hek ook echt dicht is. Met Maureen en Camiel zijn goed afspraken te maken, maar heb je kinderen die graag op ontdekking gaan, geen zwemdiploma hebben en zich niet aan afspraken houden, dan zou ik zelf liever naar een andere camping gaan.

Heel veel ruimte om te spelen, zowel op de grasveldjes als in de speeltuintjes.
Heel veel ruimte om te spelen, zowel op de grasveldjes als in de speeltuintjes.
Een camping met dieren doet het altijd goed bij kinderen.
Een camping met dieren doet het altijd goed bij kinderen.
Maureen en Mika voeren een appel aan het konijn. Wat een heerlijk campingleven!
Maureen en Mika voeren een appel aan het konijn. Wat een heerlijk campingleven!

Prijsniveau

Een kampeerplek in het hoogseizoen voor 4 personen kost 30,30 euro (prijspeil 2015), voor een grote plek betaal je 2 euro per nacht meer.  Dat is inclusief elektra en exclusief toeristenbelasting en douchemuntjes. Het chalet kost 625 euro per week in de zomervakantie. De standaard trekkershut (geldt ook voor de boomhut) kost 45 euro per nacht, de trekkershut Plus 55 euro en de comfort trekkershut 65 euro. Ook deze prijzen zijn exclusief toeristenbelasting en douchemuntjes. Alle prijzen zijn gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen.

Meer lezen

Nieuwsgierig naar andere campings of leuke uitstapjes in Noord-Holland? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Heb je vragen over deze camping en onze ervaringen? Ben je er zelf geweest en wil je je tips delen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelVeelbelovend: het Italiaanse Lazio met kinderen
Volgend artikelUit de oude doos: Verkeerspark Assen in 1986
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.