Vrijdagse vragen: Camptoo

Een nieuwe serie specials op KidsErOpUit! De ene vrijdag lezen jullie over de zoektocht naar een veelbelovende vakantie, de andere vrijdag gaan we vanaf nu invullen met ‘Vrijdagse vragen’. Oftwel: interviews die op vrijdag verschijnen. Er komt een breed scala aan geïnterviewden voorbij, dus hou KidsErOpUit op vrijdag in de gaten.

Vandaag vuren we de vrijdagse vragen af op… Martijn van Camptoo!

Wat is Camptoo?

Camptoo is een initiatief dat kampeerders die een camper of caravan bezitten, verbindt met medekampeerders die er één willen huren, zodra ze deze zelf niet gebruiken. Wij van Camptoo vinden het zonde dat mooie campers en caravans al snel meer dan 45 weken per jaar in een stalling staan. In Nederland zijn 450.00 caravans en meer dan 90.000 campers geregistreerd, dat is samen meer dan er inwoners in Utrecht of Den Haag zijn!

Camptoo maakt het mogelijk dat deze campers en caravans vaker gebruikt kunnen worden, door ze te verhuren aan medekampeerders. Veiligheid, betrouwbaarheid en eenvoud staan hierbij voorop. Bijvoorbeeld via de unieke verzekering die we samen met een verzekeringsmaatschappij hebben ontwikkeld. Met deze verzekering betaalt de huurder premie voor de dagen dat hij/zij huurt en is de verhuurder volledig verzekerd. De verzekering loopt automatisch via de website, je hoeft hier als huurder of verhuurder verder niets voor te doen. Dit is niet het enige:

  • er is voor de huurder een stoomcursus camper of caravan rijden en opbouwen,
  • een technische controle voor de camper of caravan, zodat de huurder niet voor verrassingen komt te staan,
  • controle van de huurders zoals echtheid van het rijbewijs en BKR registraties,
  • inname, uitgifte en eventuele extra schoonmaak en schadeherstel bij hoogwaardige dealers,
  • als verhuurder bepaal je altijd zelf óf, wanneer en aan wie je je camper of caravan verhuurt.

Kortom, we maken het mogelijk dat iedereen die een camper of caravan bezit, deze veilig kan verhuren. Zo kun je als snel je jaarlijkse kosten voor onderhoud, verzekering, stalling en wegenbelasting (bij campers) eenvoudig terugverdienen. Voor huurders wordt het huren van een camper of caravan betaalbaarder én kom je in contact met mede-kampeerliefhebbers, die net die gezellige camping, mooie streek of bijzondere route kennen.

Caravan en camper verhuren of huren? Het kan bij Camptoo.
Caravan en camper verhuren of huren? Het kan bij Camptoo.

Hoe is het idee voor Camptoo ontstaan?

In november 2013 wilde ik samen met mijn beste vriend een skivakantie boeken en hadden we een skibox nodig. Echter aanschaffen vonden we zonde. Zo’n skibox is duur, wordt amper gebruikt en we hadden echt geen plek om deze op te slaan. We bedachten dat er meer mensen zijn met dit probleem en zijn gestart met een algemeen deel platform – www.deelit.nl. Mensen waren heel positief, maar het mistte focus. Teveel locaties, producten en verschillende groepen mensen. In een weekend hebben we dit omgebouwd naar www.studieboekendelen.nl, dat een succes is geworden. Op dit moment huren en verhuren duizenden studenten ieder blok duizenden studieboeken aan elkaar. Dit gaat boven verwachting veilig: we hebben nog geen enkele klacht gehad dat een boek is verduisterd of vol beschadiging is teruggegeven. Nu we bewezen hadden dat dit mogelijk was, zijn we professioneler gaan denken en zijn we gaan focussen op een passie van mij: kamperen. Mensen reageren enthousiast: op de Vakantiebeurs en Caravana mogen we in de stand van de ANWB, de BOVAG ondersteunt ons met het vinden van hoogwaardige dealers en de Telegraaf Media Groep heeft ons een kantoor aangeboden en helpt met de marketing.

Camptoo op de Kampeer- en Caravanbeurs.
Camptoo op de Kampeer- en Caravanbeurs.

Wie zijn de mensen achter Camptoo?

We bestaan uit een team van vijf man en kunnen daarnaast gebruik maken van zes coaches/mentoren. Martijn mag het team aansturen en heeft werktuigbouwkunde gestudeerd op de TU Eindhoven en finance  in Amsterdam. Martijn heeft eindeloos veel ideeën wat iedereen af en toe tot wanhoop drijft, ook omdat alles perfect moet. Hij is net getrouwd en verantwoordelijk voor de verzekering, communicatie en contact met de partners.

Camptoo

Joep en Roel, onze programmeurs zijn de brains achter de website. Naast dat ze ongelooflijk slim zijn (afstuderen op de TU Eindhoven, stage op Harvard, winnaar van de world solar challenge in Australië), staan ze voorop met het maken van mooie grappen. Maarten, onze service architect, is de bedenker van onze service om het voor de huurders en verhuurders zo simpel mogelijk te maken. Maarten is een fervent kampeerder en zorgt ervoor dat we met beide benen op de grond blijven staan. Luuk is onze creatieve man, de ontwerper van de knoppen, kleuren en plaatjes op de website. Luuk’s creatieve geest kan eindeloos doorgaan, zolang hij ’s ochtends maar niet te vroeg hoeft te beginnen.

Hoe werkt het als ik zelf een camper of caravan via Camptoo wil verhuren?

Verhuren is heel simpel. Ga naar www.camptoo.nl en klik op “verhuur je camper of caravan”. Je kan direct je camper of caravan zelf toevoegen of dit doen samen met één van ons. Je camper of caravan aanbieden is en blijft helemaal gratis. Je ontvangt een bericht zodra iemand je camper of caravan wil huren en je kan altijd zelf bepalen óf, wanneer en aan wie je verhuurt.

En als ik een camper of caravan wil huren? En wat kost dat?

Huren is ook heel eenvoudig. Ga naar www.camptoo.nl en klik op “bekijk aanbod”. Kies de camper of caravan die je wil huren en maak de reservering voor de datum waarop je deze wil huren. Hierna kan je jezelf introduceren aan de verhuurder, bijvoorbeeld door aan te geven waar je van plan bent naar toe te gaan. Je krijgt een bericht zodra de verhuurder je aanvraag goedkeurt. Voor je vakantie kun je de technisch gecontroleerde, brandschone en volledig verzekerde camper of caravan ophalen. Huren bij Camptoo is zo’n 20% goedkoper dan huren bij een dealer, maar met dezelfde service en kwaliteit.

Goed idee: een caravan en camper staan veel stil, dan is delen voor iedereen een goed idee.
Goed idee: een caravan en camper staan veel stil, dan is delen voor iedereen een goed idee.
Samen gevat: extra verdienen voor de verhuurder, plezier voor de huurder én alles is goed geregeld.
Samen gevat: extra verdienen voor de verhuurder, plezier voor de huurder én alles is goed geregeld.

Wij hebben een prachtige Karsten tent, kunnen we die in de toekomst ook via jullie verhuren?

Dit jaar focussen we op campers en caravans en de inventaris. Als kampeerders enthousiast zijn en ook andere kampeerspullen willen gaan huren en verhuren, staan we hier open voor. We hebben grote ideeën wat waarschijnlijk het meest succesvol zal zijn, maar dat houden we nog even geheim.

Vanaf wanneer kunnen toekomstige huurders het aanbod op de website zien?

Vanaf gisteren 😉

Bekijk het aanbod op de website van Camptoo.
Bekijk het aanbod op de website van Camptoo.

Waarom huren via Camptoo en niet bij een dealer of via Marktplaats?

Camptoo biedt kampeerplezier door kampeerders met elkaar te verbinden. Dus huren via echte mensen, die je net even die vakantietips kunnen geven over mooie plekken, campings en activiteiten. En Camptoo staat voor service, zodat je weet waar je aan toe bent en er van op aan kan dat een camper of caravan technisch in goede staat is, schoon is en van goede kwaliteit is.

Martijn, dank je wel!

Wil jij naar de Vakantiebeurs en o.a. Camptoo bezoeken? Koop dan je kaartjes voor de Vakantiebeurs met korting.

Wil jij ook geïnterviewd worden voor de special “Vrijdagse vragen”? Mail dan naar kidseropuit@gmail.com.

Meer lezen

Nieuwsgierig naar eerdere afleveringen van “Vrijdagse vragen”? Klik & kijk hier voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

9 REACTIES

  1. Leuk initiatief kende het ook nog niet. Nou zijn wij niet zo van het kamperen maar een camper zou best wel eens handig kunnen zijn voor een europa roadtrip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.