Checkpoint theatershow, don’t try this at home!

Camiel is op tv een grote fan van Checkpoint. Bij dit programma worden allemaal dingen getest, waarbij het motto meestal is: doe dit vooral niet na! Checkpoint komt dit seizoen naar het theater. Dat lijkt Maureen en Camiel wel wat, dus bestelt Gerard kaartjes voor de Checkpoint theatershow in Zwolle. Omdat ze mooi op tijd zijn met bestellen hebben ze zelfs kaartjes voor de eerste rij.

Naar Checkpoint in het theater!

De afgelopen tijd zien we de commercial voor de Checkpoint theatershow regelmatig langskomen op tv. Dat helpt om de voorpret te vergroten. Camiel weet in de auto op weg naar het theater al te vertellen dat er pingpongballetjes weggeschoten gaan worden.

We zijn mooi op tijd en hangen onze jassen op. We krijgen allemaal gehoorbescherming en een veiligheidsbril. Uiteraard in het geel, de kleur van Checkpoint. Ook wordt er alvast een zitverhoger gepakt. Zo gauw de deuren naar de zaal open gaan willen Maureen en Camiel naar binnen. De gordijnen zijn open, dus we zien al van alles klaarstaan. De zaal vult zich en is helemaal uitverkocht. “Wanneer begint het nou?” vraagt Camiel en “Zitten we wel veilig op de eerste rij?”. Aan de ene kant niet, maar misschien gaat alles dan juist wel over ons heen… “Papa, de Checkpoint theatershow is toch voor 8+ en ik ben nog net geen 8” gaat Camiel door met zijn vragen. Dan begint het aftellen en is er geen tijd meer om allerlei vragen te stellen. Er wordt keihard meegeteld!

De veiligheidsbril en gehoorbescherming voor de Checkpoint theatershow worden uitgedeeld.
De veiligheidsbril en gehoorbescherming voor de Checkpoint theatershow worden uitgedeeld.
We zitten op de eerste rij, dus alles moet echt wel goed zitten.
We zitten op de eerste rij, dus alles moet echt wel goed zitten.
Op zoek naar onze zitplekken.
Op zoek naar onze zitplekken.
Waar blijven ze?
Waar blijven ze?

Theatershow Checkpoint

Dan verschijnen Rachel, Tim en Karlijn. Rachel is al 3 jaar de presentatrice van Checkpoint. Ze legt uit dat je op school je vinger op moet steken, maar dat je hier gewoon mag schreeuwen. Dat moet natuurlijk getest worden. Ook vertelt ze dat als het  ‘doe-dit-vooral-niet-thuis’-alarm afgaat we heel snel onze gehoorbescherming en bril moeten opzetten. Dit moet opnieuw, want dat ging veel te langzaam… Ze vertelt dat we natuurlijk ook de jongens tegen de meisjes gaan doen, dat er meerdere keren kinderen mogen meedoen en als je dat wilt je dan wel je vinger moet opsteken.

Oké, tijd om echt te beginnen met de klapper van de week. We gaan tafeltennisballetjes wegschieten. Er moet gemeten worden hoe hard dat gaat en Maureen wil dat graag meten. Ze wordt gekozen en mag de decibelmeter vasthouden. We gaan over de 100 decibel, dus maar goed dat we gehoorbescherming op hebben…

Met de decibelmeter.
Met de decibelmeter.
De ontploffende balletjes. Hoeveel geluid maken ze?
De ontploffende balletjes. Hoeveel geluid maken ze?

De kracht van wind

De ene na de andere test komt langs, verdeeld naar onderwerp. Zo wordt de kracht van wind getest. Het leuke is dat er rond elke test een verhaal wordt verteld. Wat te doen als je er achter komt dat je een verjaardag bent vergeten en nog even heel snel moet versieren? Niets aan de hand, dat lossen we op met een bladblazer. We zitten onder en Maureen en Camiel hebben grote schik.

Dan gaan we een kaars uitblazen vanaf het podium, terwijl de taart met kaarsjes halverwege de zaal staat. Gaat dit lukken? En zo ja, maar hoe dan? Gaan jullie wel eens bowlen met een verjaardagsfeestje? En vinden jullie dat ook zo saai? Dat moet toch leuker kunnen? Dus een stapel dozen, een kind uit de zaal, en we maken een levende bowlingbal…

De kamer versieren? Dat doe je met een bladblazer.
De kamer versieren? Dat doe je met een bladblazer.
Ringen van rook maken. Halen ze de achterste rijen in de zaal?
Ringen van rook maken. Halen ze de achterste rijen in de zaal?
Levende bowlingbal!
Levende bowlingbal!

De jongens versus de meiden deel 1

Dan is het tijd voor het eerste deel van de jongens versus de meiden. De jongens en meisjes in de zaal laten duidelijk weten wie er moet winnen! Er wordt een maizena-pap gemaakt van 500 pakken maizena en 1000 liter water. Als je genoeg beweegt zak je er niet door… Wie houdt dit het langste vol?

De jongens versus de meisjes.
De jongens versus de meisjes.

De kracht van veel en wat is sneller?

We gaan door met de kracht van veel. Hoeveel krantenpagina’s heb je nodig om een bowlingbal die van 2,5 meter naar beneden valt op te vangen? En wat gebeurt er als Tim de telefoon van Rachel hier onderlegt? Blijft die heel of heeft Tim een groot probleem… Nu gaan we testen hoeveel ballonnen je nodig hebt om 5 kinderen te laten staan zonder dat ze knappen. Als we dat weten gaan we testen hoe sterk een telefoonboek is. Rachel en Tim leggen uit wat een onhandig boek dat was, want onze kinderen kennen dat natuurlijk niet meer.

Het volgende thema is: wat valt sneller. Een taart of het beslag, gewone appelmoes of appelmoes light? Met een hogesnelheidscamera kunnen we het gelukkig terugkijken, want het verschil is soms moeilijk te zien, maar is er dus wel.

Romantiek en snelheid

Dan wordt Tim even weggestuurd want ze gaan het over romantiek hebben. Karlijn heeft een vriendje en niemand mag weten dat dat Pascal is. Na een romantische test is het onderdeel ‘kan dit nou niet sneller’ aan de buurt. Karlijn komt altijd te laat op de set, omdat ze zo lang onder de douche staat. Daar heeft Rachel wel een oplossing voor, maar wel even testen natuurlijk! En er moet nog even snel abstracte kunst gemaakt worden…

Kan je uiteten in een klein kamertje als je geen plek hebt voor een tafel? Blijf je dan zelf aan de muur hangen?
Kan je uiteten in een klein kamertje als je geen plek hebt voor een tafel? Blijf je dan zelf aan de muur hangen?
Kan je in een minuut douchen?
Kan je in een minuut douchen?
Wat zitten ze te genieten bij de Checkpoint theatershow!
Wat zitten ze te genieten bij de Checkpoint theatershow!

De jongens versus de meiden deel 2

Tenslotte is het tijd voor het tweede deel van de jongens versus de meiden. Ook hier zijn weer kinderen uit de zaal bij nodig en dan de grote finale: een race door de zaal!

Als sluitstuk volgt er nog een test met koude stikstof. Deze is erg moeilijk en lukt niet altijd vertelt Rachel, maar gelukkig is ook deze test geslaagd.

De finale van de jongens tegen de meiden.
De finale van de jongens tegen de meiden.
Lukt het experiment met stikstof?
Lukt het experiment met stikstof?
Wat een geweldige show die zo voorbij is!
Wat een geweldige show die zo voorbij is!

Onze ervaring met de Checkpoint theatershow

De Checkpoint theatershow duurt ruim anderhalf uur en is sneller voorbij dan je je beseft.  Het neerzetten en opruimen van de attributen gaat vloeiend en ook Tim, Rachel en Karlijn doen het superleuk en betrekken de zaal erg goed bij de show, zonder dat het een grote chaos wordt. Tenslotte is het erg leuk dat er live-opnames gemaakt worden die op het scherm achter het podium te zien zijn, zodat ook de details goed te zien zijn. Al met al een voorstelling waarbij de kinderen zich echt onderdeel voelen van het tv-programma. De stunts zijn natuurlijk niet zo extreem als op tv en de entreeprijs is met ongeveer 30 euro ook best fors, maar al met al zeker een geslaagde middag.

Checkpoint theatershow is t/m eind mei 2017 in diverse theaters in het land te zien. De complete speellijst is hier te vinden.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen in seizoen 2016/2017? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.