Dag van de Chemie 2015

In de special “De dag van…”  staan we stil bij alle leuke dagen die worden georganiseerd en die leuk zijn als uitje voor kinderen. Zaterdag 26 september 2015 is het Dag van de Chemie. Nieuwsgierig wat dit voor dag is? Lees dan snel verder!

Dag van de Chemie 2015

Tijdens de Dag van de Chemie kan je een kijkje nemen bij chemiebedrijven of bedrijven die met chemie te maken hebben, denk daarbij aan ziekenhuislaboratoria, waterbedrijven, keuringsdiensten en onderwijs. Deze dag wordt een keer in de twee jaar georganiseerd door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie.

Maar wat is er te doen tijdens de Dag van de Chemie? Je kan zien hoe chemische fabrieken werken en mag zelfs op plekken kijken waar anders nooit bezoekers mogen komen. De fabrieken willen laten zien hoeveel aandacht ze besteden aan veiligheid en milieu. Concreet betekent dit dat kinderen zelf proefjes mogen doen, dat er demonstraties zijn en je in laboratoria mag kijken. Er zijn rondleidingen over industrieterreinen en er worden speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Proefjes doen is voor kinderen erg leuk.
Proefjes doen is voor kinderen erg leuk.

Mocht je nu denken dat chemie en proefjes doen niets voor kinderen is, dan wil ik je uitdagen om zeker ergens te gaan kijken. Maureen heeft al regelmatig proefjes gedaan en bij Nemo kreeg ze er helemaal geen genoeg van, zo mooi om te zien hoe ze dan in opperste concentratie bezig is en allerlei nieuwe ontdekkingen doet.

Op de website van de Dag van de Chemie staat welke bedrijven er mee doen en op de kaart kan je makkelijk zien wat er bij jou in de buurt wordt georganiseerd. Let op: niet overal zijn jonge kinderen welkom en bij sommige bedrijven moet je je van tevoren aanmelden.

Ga jij naar de Dag van de Chemie?

Meer lezen

Dit soort dagen zijn ideaal om er low budget op uit te gaan met de kinderen. Klik & kijk voor meer inspiratie van andere leuke dagen:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelDe leukste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie
Volgend artikelTerug in de tijd bij het Vikingmuseum in Ribe
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.