Dagcamping Het Doornse Gat

In de special “Mijn uitje met kinderen”  is er ruimte voor lezers van KidsErOpUit om een gastblog te plaatsen. Deze keer vertelt Anne over dagcamping Het Doornse Gat.

Dagcamping Het Doornse Gat in Doorn

Mijn naam is Anne (33) en ben getrouwd met Corné (33) en samen hebben wij 3 kinderen: Britt (7), Bente (5) en Björn (3).

Een aantal jaar geleden kochten we een nieuwe tent en zochten we een plek om hem op te zetten zodat we niet zo hoefden stuntelen op de camping. Zo kwamen we terecht op de dagcamping Het Doornse Gat in Doorn. Het terrein doet zijn naam eer aan, want het is echt een groot gat. Beneden grote grasvelden die lekker in de luwte liggen en boven een prachtig bos.

Wat is een dagcamping?

Een dagcamping is een plek waar je gratis mag kamperen van zonsopgang tot zonsondergang. Er zijn over het terrein een aantal grote grasvelden waar je met je auto op kan rijden om een plekje uit te kiezen. Je auto mag daar gewoon blijven staan. Verspreid over het terrein staan picknicktafels en bankjes. Ook zijn er op het terrein toiletten (zonder toiletpapier) en wasbakken met koud water. Op de dagcamping kun je recreëren met een camper, caravan, tent, vouwwagen of gewoon op een picknickkleed.

Proefkamperen bij dagcamping Het Doornse Gat.
Proefkamperen bij dagcamping Het Doornse Gat.
Handig, er is een toiletgebouw. Wel zelf toiletpapier meenemen!
Handig, er is een toiletgebouw. Wel zelf toiletpapier meenemen!

Dagcamping Het Doornse Gat met kinderen

Afgelopen Hemelvaartsdag zijn we, samen met vrienden die ook 3 kinderen hebben, er een dagje geweest. De kinderen hebben zich heel erg vermaakt. We stonden op het veld met speeltoestellen en een grote zandbak in het midden. Verder is er genoeg ruimte om te voetballen, te vliegeren of een spel te doen.

Op het terrein is een hele grote zandheuvel waar de kinderen, en natuurlijk ook de ouders, heel hard vanaf kunnen rennen. Je kunt daar ook naar hartenlust scheppen en spelen met het zand. Op het terrein is ook een boomhut, hoog verscholen in de bomen.

Spelen op de zandberg.
Spelen op de zandberg.
Volop speelruimte en speeltoestellen.
Volop speelruimte en speeltoestellen.
Ook voor gewoon een dagje genieten van de natuur kan je hier prima terecht.
Ook voor gewoon een dagje genieten van de natuur kan je hier prima terecht.

Rondom Het Doornse Gat zijn een aantal wandelroutes uitgezet met paaltjes die starten op de parkeerplaats voor de dagcamping. De wandelingen variëren in lengte van 5 kwartier tot 3 uur. Je kunt er in de bossen rondom ook goed fietsen.

Er beginnen meerdere wandelingen bij de dagcamping.
Er beginnen meerdere wandelingen bij de dagcamping.

Op dagen dat er drukte wordt verwacht staat er een cateringwagen voor een patatje of een ijsje. Op de andere dagen is er geen mogelijkheid voor het kopen van eten en drinken. Wij hebben op Hemelvaartsdag de barbecue aangestoken. Let op: je mag alleen op gas barbecueën in verband met brandgevaar.

Al met al een heerlijke plek om je kampeermiddel uit te proberen, te picknicken en te spelen! Een dagcamping is ook handig als je je vouwwagen of tent nat hebt moeten inpakken en het in Nederland wel mooi weer is. Maak er een extra vakantiedagje van en aan het einde van de dag is alles weer droog. Je vindt dagcamping Het Doornse Gat aan de Leersumsestraatweg in Doorn, het terrein staat met bordjes aangegeven.

Heb je al eens gebruik gemaakt van een dagcamping om je kampeermiddel uit te proberen?

Meer lezen

Op zoek naar een leuke camping in Nederland om meerdere dagen te verblijven? Klik & kijk voor meer inspiratie:

Anne, dank je wel voor het delen van jullie ervaring!

Heb je een andere tip voor een dagje uit met kinderen? Dan vinden we het leuk als je een gastblog schrijft voor de special “Mijn uitje met kinderen”.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelSalzburgerland: met de kabelbaan de Untersberg op
Volgend artikelMuiderslot met kinderen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

5 REACTIES

  1. Wij zoeken adressen van de Dagcampings/dagkampeerterreinen, maar kunnen die niet vinden. Kunt u ons daaraan helpen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.