De Kleine Zeemeermin: een spetterende onderwatermusical!

Op een herfstachtige zondagmiddag rijdt blogger Iris D. naar theater De Stoep in Spijkenisse. Daar bezoekt ze samen met haar dochter de première van onderwatermusical De Kleine Zeemeermin.

Sprookjesmusical De Kleine Zeemeermin

Al dagen kijkt mijn oudste dochter verlangend naar de kalender. En dan is het zo ver, samen gaan we naar de première van De Kleine Zeemeermin. Op de uitnodiging staat dat ze haar mooiste sprookjeskleding aan mag trekken. Dat is niet tegen dovemansoren! Ketting om, haren in een mooie vlecht, sprookjesjurk aan, dan gaan we op weg.

Het is een behoorlijke rit naar Spijkenisse en onderweg kletsen we over hoe het zal gaan in het theater. “Ik ben echt heel benieuwd, mama”, zegt ze. Dat begrijp ik helemaal, ik ben ook benieuwd.

Welkom op de paarse loper

Als we uit de parkeergarage komen, zien we meteen waar we moeten zijn. Voor de deur ligt een paarse loper uit. Daarboven een enorme ballonnenboog met een inktvis er op. En een heuse portier staat ons op te wachten. Hij heet ons van harte welkom en behandelt mijn dochter als een echte prinses. Wat een ontvangst!

In de foyer kijkt ze haar ogen uit. Er staan overal ballonnen met onderwaterdieren. Op tafel liggen snoepjes, uiteraard van zeedieren en schelpen. Er is een tafel waar je je kunt laten schminken of een glitter tattoo kunt laten zetten. En natuurlijk een tafel met merchandise. Iza is niet weg te slaan bij de zeemeerminnenbarbies. Het is duidelijk dat De Kleine Zeemeermin een musical is die zich onder water afspeelt.

Ontvangst op de paarse loper.
Ontvangst op de paarse loper.
Een vrolijk uitgedoste foyer voor de premiere van De Kleine Zeemeermin.
Een vrolijk uitgedoste foyer voor de premiere van De Kleine Zeemeermin.
Nog even de hakjes aantrekken voor de voorstelling begint.
Nog even de hakjes aantrekken voor de voorstelling begint.
Iza bekijkt de mooie zeemeerminnenbarbies.
Iza bekijkt de mooie zeemeerminnenbarbies.

Een spetterende onderwatermusical

Als het licht uit gaat is het echt even helemaal donker in de zaal. Mijn dochter pakt mijn hand en zegt: “Ik vind het spannend, mama!” We horen de geluiden van de zee en spannende muziek. Dan gaat het doek open en begint het verhaal met prins Christian op zijn boot op zee. Zijn aandacht wordt getrokken door de mooiste stem van de zee. En daar gaat hij naar op zoek. Hij belandt echter in een storm en valt van boord.

Dan wordt het weer donker en wordt er gespeeld met licht, rook en geluid. Dit gebeurt elke keer bij een decorwissel. We belanden in de onderwaterwereld met zachte kleuren, kwallen en andere zeedieren. We maken kennis met de koning van de zee Triton en zijn prinsessendochter zeemeermin Elise en haar beste vriendje Gup.

Het is gaaf om te zien dat de acteurs op rolschoenen acteren waardoor ze echt als vissen over het podium kunnen bewegen. Ook maken ze de hele tijd wiegende bewegingen waardoor het echt lijkt alsof ze zich in het water bevinden. Zo knap!

De prins hoort een prachtige stem als hij op zee vaart.
De prins hoort een prachtige stem als hij op zee vaart.
Koning Triton en zijn dochter zeemeermin Elise.
Koning Triton en zijn dochter zeemeermin Elise.
Er wordt een kleurrijke onderwaterwereld neergezet op het podium.
Er wordt een kleurrijke onderwaterwereld neergezet op het podium.

Een echt sprookjesverhaal

Het verhaal draait om zeemeermin prinses Elise, die gefascineerd is door de mensenwereld. Zij redt op een dag prins Christian uit de zee, die overboord is geslagen van zijn boot. Elise wordt verliefd op de prins en wil niets liever dan naar de mensenwereld toe. Haar vader, koning Triton, is heel streng en verbiedt dit.

Hier komen de vaste karakters van Van Hoorne Entertainment in beeld: tovenaarsduo Titus en Fien. Dit keer hebben ze zich omgetoverd tot zeeheks Fien en kreeft Titus. Fien wil koningin van het land worden en heeft een plannetje bedacht. In ruil voor de mooiste stem van de zee krijgt Elise een paar benen om bij haar prins te zijn.

Elise geeft haar stem mee in een schelp, maar wat ze niet weet is dat prins Christian overboord is geslagen op zoek naar die mooiste stem van de zee, haar stem. En dat hij een bal heeft georganiseerd voor alle meisjes van het land. Zij moeten allemaal voor hem zingen en degene met de mooiste stem van de zee, daar wil hij mee trouwen. Hoe het afloopt? Dat moet je zelf maar gaan bekijken.

Titus en Fien zijn echt een hilarisch duo. Ze maken leuke woordgrappen waar ik echt dubbel om heb gelegen, maar ze zorgen ook dat mijn dochter regelmatig keihard moet lachen. “Mama, Titus zei dat ze er uit zag als een zeekoe!” Vooral Titus is onhandig en kan zijn mond niet houden, wat voor lachwekkende situaties zorgt.

Fien en Titus zijn ook van de partij, dit keer als zeeheks en kreeft.
Fien en Titus zijn ook van de partij, dit keer als zeeheks en kreeft.
Elise ruilt haar stem in voor een paar benen om bij de prins te kunnen zijn.
Elise ruilt haar stem in voor een paar benen om bij de prins te kunnen zijn.
De Kleine Zeemeermin trouwt uiteindelijk met prins Christian.
De Kleine Zeemeermin trouwt uiteindelijk met prins Christian.
Natuurlijk is het: eind goed al goed!
Natuurlijk is het: eind goed al goed!

Op de foto met de cast van De Kleine Zeemeermin

Na het slotapplaus neemt Titus het woord. Hij reikt de prijs uit aan het kind dat het mooist verkleed naar de voorstelling is gekomen. Mijn dochter is teleurgesteld dat ze niet heeft gewonnen. Gelukkig mogen na afloop van de voorstelling de kinderen in groepen het toneel op om op de foto te gaan met de cast. Dat maakt alles goed!

In de foyer drinken we nog wat en is het wachten op de acteurs. Ze komen langs voor een Meet & Greet en een heuse onderwaterdisco. Maar wachten duurt lang en mijn dochter valt bijna om. Dit laten wij dus aan ons voorbij gaan.

Op weg naar huis hoor ik nog lang gegalm van de achterbank. “Ik oefen mijn zeestem, mama” Maar na 20 minuten gaat dat over in een zacht gesnurk. Met een meisje diep in dromenland over de onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin kom ik thuis. Wat een geweldige musical.

Op de foto met de cast van De Kleine Zeemeermin.
Op de foto met de cast van De Kleine Zeemeermin.

Praktische informatie

Het verhaal van De Kleine Zeemeermin is vooral vrolijk en de liedjes zijn dat ook. Met alle prinsessen, dansjes en glitterkleding is het ook echt een sprookjesmusical. Aan het einde wordt het een beetje spannend, maar niet te. De musical is doorspekt van humor en vrolijkheid. Regelmatig klinkt er van zowel kinderen als volwassenen gelach door de zaal.

De voorstelling duurt 75 minuten. Voor Iza van 5 is dat eigenlijk net te lang. Na een uur merk ik allemaal beweging op de stoel naast mij en kan ze niet meer stil blijven zitten. Gelukkig breekt dan ook net het spannende gedeelte van de voorstelling aan, wat weer voor de nodige aandacht zorgt.

Neem voor de speeldata en kaarten snel een kijkje op de site van Van Hoorne Entertainment en ontdek wanneer ze bij jou in de buurt zijn!

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de premiere van De Kleine Zeemeermin op uitnodiging van Van Hoorne Entertainment. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.