Disney On Ice 2017 laat prachtige betoverende werelden zien

De shows van Disney on Ice zijn al jarenlang een traditie rond de kerstdagen. Ook dit jaar slaagt Disney er in een prachtige show op te zetten. Spectaculaire ijsdanspartijen, fantasievolle figuren en mooie kostuums komen in een razendsnel tempo voorbij. En natuurlijk overgoten met dat fijne Disney-sausje. Blogger Iris en haar zoons bekeken de nieuwe show voor dit jaar: Disney on Ice: Betoverende werelden.

Disney On Ice 2017 laat prachtige betoverende werelden zien

Bij binnenkomst in Ahoy zien we overal kleine Elsa-meisjes lopen. “Het gaat toch niet alleen over prinsessen he?”, vraagt Bas (10) wat angstig. Als grote Donald Duck fan hoopt hij de stuntelige eend ook te zien. We klimmen naar ons plekje op de zijtribune. Onze plekken zijn wel wat verder van het ijs af, maar daardoor hebben we goed overzicht over het hele ijs.

Spannend, wat gaat er allemaal te zien zijn?
Spannend, wat gaat er allemaal te zien zijn?
Yes! Ook Mickey, Minnie, Donald en Goofy zijn aanwezig.
Yes! Ook Mickey, Minnie, Donald en Goofy zijn aanwezig.

Alle figuren van Toy story 3 zijn er bij

Dan komen Mickey en Minnie het ijs op schaatsen. En ja hoor, daar komt Donald Duck! Een opgeluchte glimlach verschijnt op het gezicht naast me. “Yes!”, roept Bas blij. Zijn broertje Tim (8) is nog een beetje onder de indruk van alle mensen en alle lichten.
Mickey en Minnie kondigen het verhaal aan van Andy, een jongetje dat te groot wordt voor zijn speelgoed en het in een doos op zolder wil zetten. Herkenning naast me. “Dit ken ik!”, zegt Tim enthousiast. “Leuk, dit is van toy story 3!” Alle speelgoedfiguren komen tot leven. We zien slinky, het hondje met de veer tussen de twee helften, een heleboel speelgoedsoldaatjes en zelfs Rex, de t-rex. Natuurlijk ontbreken hoofdpersonen Woody en Buzz Lightyear niet. De jongens zitten helemaal in het verhaal. Gelukkig voor onze boys zijn het niet alleen maar zoete prinsessenverhalen die langskomen bij Disney on Ice 2017.

De jongens zijn allebei enthousiast als de figuren van Toy Story op het ijs verschijnen.
De jongens zijn allebei enthousiast als de figuren van Toy Story op het ijs verschijnen.
Het Toy Story gedeelte vinden de boys het allerleukst.
Het Toy Story gedeelte vinden de boys het allerleukst.
De aardappelhoofdjes, de gemene beer, Woody en Buzz, alle figuren uit de films zijn er bij.
De aardappelhoofdjes, de gemene beer, Woody en Buzz, alle figuren uit de films zijn er bij.

Vrolijke vissen en de kleine zeemeermin

Het Toy Story gedeelte van Disney on Ice 2017 betoverende werelden is best lang en neemt een flink deel van de show in. Daarna komen Mickey, Minnie, Donald en Goofy weer op. “Het volgende verhaal speelt onder de zee”, verklappen zij. Om ons heen fluisteren verschillende meisjes al: “Ariel!”. Bas en Tim kennen het verhaal ook goed, het was altijd de favoriete film van hun grote zus toen zij kleiner was. “Dit gaat wel over een prinses, maar het is wel leuk, want die krab is grappig”, oordeelt Bas. Al snel zitten we allemaal ademloos te kijken. Wat is het mooi! Er dwarrelen zeepbellen over het podium en overal verschijnen gekleurde vissen en zeedieren die op de vrolijke muziek schaatsen. Ariel en haar prins zwieren sierlijk over het ijs. Gelukkig loopt ook dit verhaal weer goed af en verslaan ze de gemene zeeheks.

Wat een mooi gezicht, al die onderwaterfiguren.
Wat een mooi gezicht, al die onderwaterfiguren.

De auto’s van Cars op het ijs

Dan is het pauze. We halen wat te drinken en de jongens delen een bak popcorn. “Ik ben echt benieuwd wat er na de pauze komt”, zegt Tim. Ze hoeven niet lang te wachten, want er komt een autootje het podium op rijden met de twee beroemde muizen er in. Knal! Een hard geluid dreunt door de zaal. Oei, autopech! Mickey en Minnie verlaten de ijsvloer om hulp te halen. Als ze weg zijn, verschijnt er hulp uit een onverwachte hoek: de auto’s uit Cars komen het ijs op gereden. Het stukje over de auto’s vormt een leuke afwisseling en is slim gepland van Disney on Ice 2017. De stoerdere kids zal dit vast aanspreken.

Lekkere popcorn in de pauze. Wat zou er hierna komen?
Lekkere popcorn in de pauze. Wat zou er hierna komen?
Zelfs de auto's van Cars komen het ijs op.
Zelfs de auto’s van Cars komen het ijs op.
Takel en Bliksem zijn levensecht.
Takel en Bliksem zijn levensecht.

De cars-auto’s krijgen het cabriootje van Mickey en Minnie weer aan de praat. Die kunnen nu zonder problemen het volgende avontuur aankondigen. Een verhaal over twee zussen op een koude plek. Tja, welk verhaal zou dat nou zijn? In de hele zaal springen meisjes blij op en beginnen te juichen. Ik kijk een beetje benauwd naar de jongens. Zouden zij dat wel leuk vinden, nog een prinsessenverhaal? Maar mijn angst blijkt ongegrond. Tim zegt enthousiast: “Oh leuk, dan komt vast Olaf de sneeuwpop, en die vind ik zo leuk!”. Bas schoolt intussen opa en oma bij in Disneykennis. Zij kennen de nieuwere verhalen niet goed. Als prins Hans opkomt, hoor ik hem fluisteren: “Kijk, die prins lijkt goed, maar het is een slechterik. Let maar op!”.

"Kijk, oma, dat is een slechterik!"
“Kijk, oma, dat is een slechterik!”

Indrukwekkend Frozen gedeelte

Het Frozen-gedeelte van Disney on Ice 2017 is indrukwekkend. Het verhaal wordt goed samengevat en de liedjes van de film zorgen voor kippenvel. Zeker in combinatie met de knappe schaatskunsten en de mooie aankleding. De sneeuwpop is inderdaad grappig en zijn zomerlied is een vrolijke noot in het vrij dramatische verhaal. Bas bekijkt het geheel inmiddels met de verrekijker van opa en oma. “De pakken zijn echt mooi gemaakt, Olaf lijkt er echt op!”, zegt hij onder de indruk. Als Prinses Anna is gered, gaat er een applaus door de zaal. Daarna komen alle ijsdansers de vloer op om te zwaaien. Een mooi einde van een prachtige show.

Wat een mooie sfeer en belichting en tijdens Frozen!
Wat een mooie sfeer en belichting en tijdens Frozen!
Olaf de Sneeuwpop zorgt voor een komische noot.
Olaf de Sneeuwpop zorgt voor een komische noot.
Gelukkig loopt het Frozen-verhaal weer goed af.
Gelukkig loopt het Frozen-verhaal weer goed af.

Napraten over Disney on Ice 2017

Als we de zaal verlaten, praten de jongens nog door over de show. “Ik vond Toy Story het allerleukst, en het stuk met de vissen het mooist”, zegt Tim. Zijn broer is het daarmee eens. “Maar ik denk dat alle meisjes Frozen het leukst vonden”, voegt hij er aan toe.

Tijdens de spetterende finale komen alle figuren op het ijs.
Tijdens de spetterende finale van Disney on Ice 2017 komen alle figuren op het ijs.

Disney on Ice is nog van 13-17 december te zien in Ahoy, Rotterdam. Daarna van 23-26 december in de Jaarbeurs in Utrecht. In RAI Amsterdam is de show te zien van 28-30 december. Tickets zijn in verschillende prijsklassen te koop, vanaf 18 euro. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Kijk voor meer informatie en het kopen van tickets op de website van Disney on Ice.

Vinden jouw kids Disney on Ice ook zo leuk?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen in seizoen 2017/2018? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de voorstelling van Disney on Ice op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.