Eten op Rolletjes met kinderen

Hou je van lekker eten en van festivals? Dan combineer je die twee natuurlijk met een bezoek aan een foodfestival. Blogger Jolinda test of het rondreizend festival Eten op Rolletjes ook leuk is voor kinderen. De komende maanden nog op 7 plaatsen in Nederland te bezoeken. Iets voor jouw gezin?

Eten op Rolletjes met kinderen

Eten op rolletjes 15

Eten op rolletjes, leuk voor kinderen?
Eten op rolletjes, leuk voor kinderen?

Bij het woord festival denk ik aan fijne muziek, groen gras om op neer te strijken en te relaxen met vrolijke mensen. De zon mag niet ontbreken, net als een puntzak vette friet. Een foodfestival is net even anders, maar misschien iets meer geschikt om met kinderen te bezoeken. Als Eten op Rolletjes voor de derde keer Ede aandoet, besluit ik om dat eens te gaan testen. “Maar we zijn zo leuk aan het buiten spelen!” Mijn kinderen zijn niet meteen enthousiast als ik ons uitje aankondig. Compromis, de buurmeisjes waar ze zo leuk mee aan het spelen zijn nemen we gewoon mee.

Eten op Rolletjes in Ede

De verschillende voertuigen en kraampjes met eten rollen dit jaar naar een nieuwe locatie in Ede: het Akoesticum. Een mooi en groot voormalig kazerneterrein, dat nog volop in ontwikkeling is. De 30 foodtrucks staan ruim opgesteld. Wij zijn er aan het begin van de middag, het is nog niet druk. Dat ligt misschien aan het wat minder fijne festivalweer, het is fris voor de tijd van het jaar. Maar wel droog. Wij gaan het gratis toegankelijke festival verkennen.

Mooie locatie voor een foodfestival.
Mooie locatie voor een foodfestival.

Meteen na binnenkomst stuiten we op de kassa’s waar je muntjes kunt kopen. Altijd lastig om in te schatten hoeveel je nodig zal hebben. Vooral omdat we nog geen idee van de prijzen hebben. Eerst maar een rondje lopen. Aan het begin van het terrein staat een vrolijke gele bus opgesteld. De knutselbus. Dat trekt de aandacht van mijn kinderen. Er is ook een rode bus, dat blijkt een poppenkast te zijn. Leuk voor de kleinsten. Ik heb ook iets oudere kinderen bij me, die hier echt niet op zitten te wachten. Misschien een tip voor een volgende editie: een theatervoorstelling die geschikt is voor alle leeftijden.

De poppenkastvoorstelling is vooral leuk voor jonge kinderen.
De poppenkastvoorstelling is vooral leuk voor jonge kinderen.

De knutselbus

Het knutselen is wel interessant voor iedereen. Voor 1 muntje, a 2,50 euro, mogen ze kiezen uit verschillende werkjes. Een naambordje timmeren of een sleutelrekje maken, het is knutselen met duurzame materialen. Omdat mijn kinderen kiezen voor timmeren, is het handig om er bij te blijven. De kinderen achterlaten en zelf een r0ndje maken over het terrein, dat zit er niet in. Dan maar meehelpen en straks met z’n allen verder kijken.

De knutselbus trekt al snel onze aandacht.
De knutselbus valt goed op.
Lastig kiezen, wat gaan we maken?
Lastig kiezen, wat gaan we maken?
Druk bezig met naambordjes.
Druk bezig met naambordjes.

Meer aandacht voor jonge bezoekers

Mijn aandacht wordt getrokken door een podium. Als de knutsels eindelijk af zijn, gaan we daar kijken. Er is een DJ aan het draaien. Jammer, ik hou meer van live-muziek en een leuke band. De kinderen zijn ondertussen druk in de weer met een aantal strobalen die vlak voor het podium liggen. Simpel, maar doeltreffend vermaak. En dat is het ook wel. Het is nu nog niet zo druk. Als er meer kinderen zijn, hebben ze aan die paar strobalen echt niet genoeg. Er is verder niet veel te doen, met het knutselen ben je in een klein half uurtje wel klaar. De zweefmolen die op de website is genoemd, kan ik op het terrein niet ontdekken. Er zou best iets meer aandacht voor de jongste bezoekers kunnen zijn.

Strobalen en kinderen; een goede combinatie.
Strobalen en kinderen; een goede combinatie.
Terwijl ouders genieten van een hapje en drankje op het terras, leven de kinderen zich even uit.
Terwijl ouders genieten van een hapje en drankje op het terras, leven de kinderen zich even uit.
Even overleggen, wat gaan we doen met onze muntjes. Een pannenkoek kopen of een ijsje?
Even overleggen, wat gaan we doen met onze muntjes. Een pannenkoek kopen of een ijsje?

Lekker eten, dat is er wel in overvloed aanwezig. Van hamburgers tot pulled pork, van Mexicaans tot oerhollands, er is van alles te koop. Daar heb je wel genoeg muntjes voor nodig, de prijzen zijn festivalwaardig; niet spotgoedkoop. Het eten is niet echt kidsproof, er is maar 1 friettent met biologische friet. Meer hoeft van mij ook niet. Ik zie ook crêpes, die gaan er altijd wel in.

Zelf een toetje maken?
Lekkere toetjes.
Hollandse hap.
Hollandse hap.
Rollend eten in een paarse bus.
Rollend eten in een paarse bus.
Conclusie, eten op rolletjes met kinderen is leuk, maar zou nog leuker kunnen zijn.
Conclusie, eten op rolletjes met kinderen is leuk, maar zou nog leuker kunnen zijn.

“Gaan we zo weer naar huis? Dan kunnen we weer verder spelen.” Mijn kinderen zijn het geslenter over het terrein zat. Gelukkig hebben ze elkaar, maar echt lekker spelen kunnen ze niet op dit terrein. Mocht je een foodfestival met kinderen gaan bezoeken, neem dan voor de zekerheid zelf nog iets mee om ze bezig te houden. Een kaartspel is snel genoeg in je tas gestopt. Spreek af met vrienden en andere gezinnen, zodat kinderen in ieder geval speelkameraadjes hebben. Dan kan een foodfestival zeker leuk zijn voor kinderen.

Praktisch

Eten op rolletjes is van 27 tot en met 29 mei in het Dudokpark in Hilversum. Daarna rijden de foodtrucks door naar Arnhem, 10 tot en met 12 juni en later naar nog meer plaatsen. Kijk op de website voor meer locaties en informatie.

Er zijn in elke plaats andere kinderactiviteiten. Zo is de gele knutselbus alleen nog te vinden op de festivals in Arnhem en Wageningen.

De toegang is gratis. Op het terrein kun je muntjes voor 2,50 euro per stuk kopen.

Meer lezen

Zin gekregen om ook lekker te gaan uit eten met je kinderen? Klik en lees voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.