Geitenboerderij Geertjes Hoeve in Haarzuilens

Wist je dat er vlakbij Utrecht een super leuke geitenboerderij zit? Bij geitenboerderij Geertjes Hoeve in Haarzuilens kan je niet alleen heel veel geitjes knuffelen maar tegelijkertijd ook heerlijk spelen. Een echte kindvriendelijke, speelboerderij dus. En een leuke bijkomstigheid: het is gratis. Onze blogger Yvonne ging erheen met haar peuter Dinand van 2 jaar en was razend enthousiast.

Geitenboerderij Geertjes Hoeve: heerlijk spelen en beleven!

Geitenboerderij Geertjes Hoeve ligt in Haarzuilens, vlakbij Utrecht. Al gauw nadat ik de afrit heb genomen, rijd ik via een echt ‘boerenweggetje’ naar Geitenboerderij Geertjes Hoeve. Mijn kleine peuter vergaapt zich ondertussen aan alles wat hij ziet: “Koeee, trakkoor, schaaap”. We vinden vrijwel meteen een parkeerplaats voor de deur waar ik gratis kan parkeren, fijn! Het tweede ‘fijne’ van dit uitje is dat ik geen entree hoef te betalen. Wauw, want soms is alleen het parkeren en de entree al een behoorlijk aanslag op je portemonnee, hier dus niet. Enige voorwaarde is wel dat je geen eigen consumpties mag meenemen dan wel nuttigen.

Geitenboerderij Geertjes Hoeve heeft als doel om het boerenleven beleefbaar te maken. Dus ja, ik waan me inderdaad echt op een boerenerf, maar dan vol met blije en spelende (kleine) kinderen. Dit is leuk, want er zijn niet alleen dieren bij Geertjes Hoeve, maar ook skelters, een zandbak, schommels en glijbanen. Dinand kijkt zijn ogen uit en weet bijna niet waar hij moet beginnen. Eerst de geiten aaien of toch eerst een rondje op de skelter?

Dinand kan niet wachten om naar binnen te gaan.
Dinand kan niet wachten om naar binnen te gaan.
Wauw, zodra je de hoek om bent is er heel veel te zien en te doen!
Wauw, zodra je de hoek om bent is er heel veel te zien en te doen!
Gratis entree maar dus geen eigen consumpties mee!
Gratis entree maar dus geen eigen consumpties mee!

Geiten, konijnen en varkens

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik nog nooit zoveel geiten bij elkaar heb gezien en ja, ze zijn allemaal even schattig. Daar is Dinand het volledig mee eens want binnen no time staat hij ze uitgebreid te knuffelen. Bij Geitenboerderij Geertjes Hoeve mag je namelijk echt tússen de geitjes in staan. Even vraag ik me af hoe de geitjes hierover denken, maar ze maken op mij een hele vrolijke en relaxte indruk en zoeken juist graag de gezelligheid van de kinderen op. Als mama smelt ik natuurlijk volledig om mijn eigen peuter zo vertederd te zien knuffelen en te zien genieten met al die kleine, schattige, geitjes.

Naast de geiten zijn er ook konijnen bij Geertjes Hoeve. Sommige zitten in een hok dat is afgesloten met gaas, maar andere zitten in een buitenren waar de kinderen ook in mogen om te aaien en te knuffelen. “Koko lief”, wederom wordt elk konijntje uitgebreid geaaid en geknuffeld door mijn kleine dreumes. Nadat we de konijnen uitgebreid uitzwaaien, “daaaaag koko”, lopen we naar een andere schuur. Opnieuw zijn hier heel veel geitjes, maar in het achterste hok ligt een groot varken met een heleboel biggetjes. De kinderen mogen hier van achter het hek naar de kleine biggetjes kijken, wauw dat is mooi!

Dat zijn lieve geitjes!
Dat zijn lieve geitjes.
En de konijntjes zijn ook super lief!
En de konijntjes zijn ook super lief.
Op naar de volgende schuur, zouden daar ook zoveel geitjes zijn?
Op naar de volgende schuur, zouden daar ook zoveel geitjes zijn?
Je mag zelfs bij de geitjes in het hok, mits mama of papa ook goed oplet!
Je mag zelfs bij de geitjes in het hok, mits mama of papa ook goed oplet.
En een heel groot varken met hele lieve kleine pasgeboren biggetjes!
En een heel groot varken met hele lieve kleine pasgeboren biggetjes.

Zandbak, schommel en echte strobaan

Geitenboerderij Geertjes Hoeve is echt kindvriendelijk, want naast geiten, konijnen en varkens zijn er ook volop speelmogelijkheden. Er is een grote zandbak met onder andere speeltoestellen, schommels en een speelhuisje. Verder zijn er overal gratis (loop)fietsjes, skelters en mini-tractors te vinden. Ook kan je tegen een kleine vergoeding een rondje maken op een pony en is er een grote zandheuvel waar de grotere kinderen vanaf kunnen racen. Wow, dat gaat hard!

Dinand zit op een veilige afstand met grote ogen te kijken. Maar het leukste is misschien wel de strobaan. Zoals de naam al doet vermoeden is er een soort speeltuin en klimwand gecreëerd van strobalen. Hoewel peuters er misschien iets te klein voor zijn, wil Dinand persé erin en giert het uit van plezier. Al die prikkende strootjes ook.

Heerlijk vertoeven, niet alleen diertjes maar ook een leuke speeltuin.
Het is heerlijk vertoeven bij Geitenboerderij Geertjes Hoeve, er zijn niet alleen hele aaibare diertjes maar er is ook een leuke speeltuin.
Skelters, (loop)fietsjes, mini traktors, het is er allemaal!
Skelters, (loop)fietsjes, mini traktors, het is er allemaal!
En een echte strobaan!
En een echte strobaan.
Kiekeboe, waar ben ik nu gebleven?
Kiekeboe, waar ben ik nu gebleven?
Lekker spelen in het stro!
Lekker spelen in het stro.

Lekker eten bij het boerderij restaurant Geertjes Hoeve

De tijd vliegt voorbij en intussen is vooral mama wel toe aan wat drinken en iets lekkers. Dinand is niet weg te slaan bij alle diertjes en speelmogelijkheden, maar bij het woord ‘warme chocolademelk’ wil hij wel mee naar het restaurant. Ik ben erg benieuwd naar het assortiment en bijbehorende prijzen, want zoals eerder genoemd mag je geen eigen consumpties meenemen. Dat is ook wel logisch, want de entree is immers al gratis.

Allereerst ziet het restaurant er heel gezellig en knus uit, een echt boerderij restaurant. Er zijn voldoende kinderstoelen beschikbaar en er is een leuke speelhoek voor de kleintjes, ideaal met een peuter. Er staat genoeg lekkers op de kaart, pannenkoeken, tosti’s, taartjes, eigenlijk van alles wel wat. De prijzen zijn heel schappelijk, een pannenkoek is te koop vanaf 7 euro en drankjes zo rond de 1,75 euro. De pannenkoek die we bestellen is niet heel spectaculair maar wel erg lekker. Na de pannenkoek genieten wij van een kopje koffie terwijl Dinand ondertussen heerlijk aan het spelen is met de andere kindjes in de speelhoek.

Er is genoeg lekkers in het boerderij restaurant!
Er is genoeg lekkers in het boerderij restaurant!
Warm, knus en gezellig!
Warm, knus en gezellig!
zijn voldoende kinderstoelen en achterin ook nog een speelhoek voor de kleinste kinderen.
Er zijn voldoende kinderstoelen en achterin ook nog een speelhoek voor de kleinste kinderen.
In de zomer zijn er ook voldoende terrassen bij Geitenboerderij Geertjes Hoeve.
In de zomer zijn er ook voldoende terrassen bij Geitenboerderij Geertjes Hoeve.

Boerderijwinkel en kaasmakerij

Voordat we weer naar huis gaan lopen we even binnen bij de boerderijwinkel. Knus, gezellig én een variatie van kleuren en geuren. “Kijken met de oogjes en handjes op de rug” is voor Dinand hier wel een hele grote uitdaging. “Jammmmie”, Dinand wijst op een lekker potje jam en die nemen we mee. Behalve een boerderijwinkel heeft Geertjes Hoeve ook een eigen kaasmakerij, maar helaas zijn we te laat om hier naar binnen te gaan. Maar ach, wat geeft het. Na mijn bezoek aan Geitenboerderij Geertjes Hoeve weet ik namelijk zeker, hier kom ik absoluut terug.

Bij de boerderij winkel kan je ook flesjes kopen voor de geiten of tickets voor een pony ritje.
Bij de boerderij winkel kan je ook flesjes kopen voor de geiten of tickets voor een pony ritje.
Wat een leuke en lekkere dingen allemaal!
Wat een leuke en lekkere dingen allemaal!

Handig om te weten

Geertjes Hoeve is van woensdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur geopend en op zondag van 11 tot 17 uur. Tijdens alle schoolvakanties is de Geertjes Hoeve vanaf 10 uur open. Meer informatie over activiteiten, actuele openingstijden en het adres is te vinden op de website van de Geertjes Hoeve.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke kinderboerderijen of kleine dierentuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.