Hans en Grietje De Musical, een bekend sprookje in een hilarisch jasje met Titus en Fien

Al tien jaar lang brengt Van Hoorne Entertainment sprookjes naar het theater. Iedere keer weten ze het publiek weer te verrassen door de sprookjes een eigen twist te geven. Blogger Fieke bezocht de première van Hans en Grietje De Musical in Theater De Stoep in Spijkenisse.

Verkleed naar de voorstelling van Hans en Grietje De Musical

De premiere van Hans en Grietje De Musical staat al een aantal weken bij ons thuis in de agenda. De kinderen kunnen niet wachten tot het zover is. Bij de uitnodiging staat vermeld dat kinderen verkleed naar de voorstelling mogen komen. Het blijkt nog best lastig om te bedenken hoe ze als Hans en Grietje verkleed kunnen gaan. Als ik beter gelezen had wist ik dat ze verkleed mogen komen als ieder willekeurig sprookjesfiguur. Roos van negen wil eigenlijk niet meer verkleed en Jet van zeven is nooit echt van het verkleden geweest. Als ik voorstel om Grietje vlechtjes te maken zijn ze daar wel voor in. Om de snoephuisjes sfeer wat meer tot leven te brengen voegen we een paar echte snoepjes aan de vlechten toe. Teun gaat als zichzelf!

Hans en grietje de musical verkleed gaan
De meiden kiezen ervoor om niet verkleed te gaan maar hebben Grietje vlechtjes in het haar met snoepjes.

Taartjes, lolly’s en spekjes tijdens de premiere

Bij aankomst bij Theater de Stoep in Spijkenisse worden we feestelijk ontvangen. Bij de ingang heet een man in een rood kostuum met hoge hoed ons welkom. Van Hoorne zorgt er met dit soort details iedere keer weer voor dat het bezoek van begin tot eind een feestje is. Binnen komen we terecht in één groot snoephuisjes paradijs. Overal zien we roze, paarse en blauwe ballonnen. De kinderen spotten een gigantisch taart en snoepbuffet. Overal om ons heen lopen verklede kinderen. Voorzien van reuze spekken, lolly’s en een taartje strijken we neer op een bankje. We komen zo prima in de stemming voor de première van Hans en Grietje De Musical.

Hans en grietje de musical welkom
We worden bij de ingang van de schouwburg al hartelijk welkom geheten.
Hans en Grietje de Musical de aankleding
De schouwburg is aangekleed met zoete kleuren. En natuurlijk is er ook een standje met merchandise.
Hans en Grietje de musical buffet
Het is maar lastig kiezen voor Roos en Jet. Wat willen ze van het heerlijke taarten, snoep en spekjes buffet?
Hans en grietje de musical snoepen
De dames hebben hun keuze gemaakt en laten het goed smaken.

Theatervoorstelling Hans en Grietje De Musical

Dan is het tijd om in de zaal plaats te nemen. We zitten op het balkon en hebben goed zicht op het toneel. De meiden zijn al vaker naar de schouwburg geweest maar voor Teun is het pas zijn tweede keer. Hij zit vanaf minuut één op het puntje van zijn stoel(verhoger). Als de gordijnen open gaan en we met een vrolijk lied het verhaal van Hans en Grietje in worden genomen zit de sfeer er direct goed in.

Hans en grietje de musical zaal
We zitten er allemaal helemaal klaar voor. Laat de musical maar beginnen.
Hans en grietje de musical de zaal
Vanaf het balkon hebben we prima zicht op het toneel.

Het verhaal van Hans en Grietje kennen we allemaal. Vader Jonathan die zijn kinderen Hans en Grietje in het bos achterlaat omdat hij geen geld heeft om voor ze te zorgen. In het originele sprookje komen Hans en Grietje terecht bij een snoephuisje in het bos en blijkt hier een lelijke heks te wonen.

Bij Hans en Grietje De Musical is het verhaal een beetje aangepast. De bekende Van Hoorne karakters Titus en Fien nemen de rol van de heks over. Zij nemen de kinderen mee naar hun snoephuisje. Daar komen Hans en Grietje erachter dat Fien hele andere bedoelingen heeft met de kinderen dan dat ze vooraf zei. Hoe het verhaal afloopt verklappen we natuurlijk niet.

Hans en grietje de musical in het bos
Hans en Grietje helemaal alleen in het bos.
Hans en Grietje de musical Titus en Fien
Titus en Fien bereiden hun snode plannetje voor.
Hans en Grietje de musical hans in kooi
Ook in deze versie van Hans en Grietje wordt Hans gevangen genomen.
Hans en grietje de musical
Hans en Grietje de musical is een echt sprookje, dus alles komt aan het eind goed.

Humor, hilarische scenes en vrolijke liedjes

In een vlot tempo wisselen de scenes, liedjes en zoete decors elkaar af. Als ik naast mij kijk zie ik Teun enthousiast mee klappen met de liedjes. En de meiden zijn onder de indruk van het tapdansen. Als we uitgenodigd worden om mee te dansen doet we dat natuurlijk ook.

De sprookjesvoorstellingen van Van Hoorne Entertainment kenmerken zich door een flinke dosis humor en hilarische scènes. We lachen heel wat af. Roos valt bijna van haar stoel als Titus zijn entree maakt in zijn incognito kostuum. Bob en ik lachen om de grapjes die de kinderen nog niet snappen. En Teun die lacht vooral om de ‘stoute’ grapjes. Het is mooi om te zien dat hij het verhaal en de humor ook echt mee krijgt. En niet alleen het publiek lacht. Het plezier spat van het toneel af. Grietje kan door een actie van Titus haar lachten ook niet inhouden. En juist dit maakt de voorstellingen van Van Hoorne zo leuk.

Hans en grietje de musical tapdansen
De meiden zijn onder de indruk van het tapdansen. Het geeft een extra dimensie aan de zang en dans.
Hans en grietje de musical meedansen
De hele zaal danst mee met Titus en Fien.
Hans en Grietje de musical kostuum
Roos komt niet meer bij van het lachen als ze Titus zijn incognito kostuum ziet.

Teun analyseert ondertussen ook heel aandachtig de decor wissels. Hij vraagt zich af hoe de decorstukken vanzelf bewegen. Ook ontdekt hij dat de acteurs de huisjes op het toneel aan de achterzijde stiekem kunnen verlaten. En weet hij op het laatst precies te voorspellen welk decor er aan komt.

Meet en greet met de acteurs uit Hans en Grietje De Musical

Als het doek na 75 energieke minuten valt krijgt de cast een daverend applaus. En zoals gebruikelijk is het ook nu weer tijd om met de hoofdrolspelers op de foto te gaan. Na iedere voorstelling van Hans en Grietje De Musical wordt er een Meet&Greet georganiseerd. Tijdens de première speelt dit moment zich af op het podium. Maar bij de normale voorstellingen komen de acteurs naar de foyer en nemen ze alle tijd om met de kinderen op de foto te gaan.

De meiden willen maar al te graag. Teun vindt het even spannend en moet een drempel over. Even later staat hij vol trots samen met zijn zussen en de hele cast klaar om op de foto te gaan. Maar alleen met die gemene Fien en Titus ziet hij niet zitten. Dat laat hij maar aan zijn zussen over.

Hans en Grietje de musical
Na 75 minuten komt er een eind aan het sprookje en sluiten we af met een daverend applaus.
Hans en Grietje de musical
Op de foto met de hele cast van Hans en Grietje De Musical
hans en grietje de musical foto
De foto met Hans en Grietje mag natuurlijk niet ontbreken.
Hans en grietje de musical foto
De meiden willen ook graag met Titus en Fien op de foto. Teun vindt het toch te spannend.

Praktische informatie

Hans en Grietje is niet het standaard prinsessensprookje daardoor is de voorstelling ook echt leuk voor jongens. Jammer dat het merendeel van de kinderen toch meisjes zijn. Bij sprookjes wordt er misschien automatisch meer aan meisje gedacht maar Hans en Grietje is juist een leuk sprookje voor jongens en meisjes.

Bij iedere voorstelling van Hans en Grietje De Musical mogen de kinderen als sprookjesfiguur verkleed komen. Ze maken daarmee kans op een sprookjesachtig prijzenpakket.

De voorstelling Hans en Grietje De Musical kun je tot juni 2018 in verschillenden theaters in het land gaan bekijken. Neem voor de speeldata en kaarten een kijkje op de website van Van Hoorne Entertainment.

Van Hoorne geeft aan dat de voorstelling geschikt is voor kinderen van 4 jaar en ouder. Ik ben het met dat advies eens. Jongere kinderen zullen de grapjes en liedjes mogelijk wat minder goed kunnen volgen. Maar daarnaast is vooral ook de duur van de voorstelling behoorlijk lang voor jonge kinderen. Ik ben dan ook verbaasd over het grote aantal hele jonge kinderen dat in de zaal zit. Gedurende de voorstelling horen we behoorlijk veel gepraat, gejammer en gehuil. Het is hierdoor soms erg onrustig.

Besef goed als je kaartjes koopt dat de voorstelling 75 minuten duurt en niet voor niets advies 4+ mee krijgt. Roos van 9 heeft ook van de voorstelling genoten. Ze was wel één van de oudere kinderen. Omdat hoofdrolspeelster Grietje familie van ons is ging Roos mee. Anders had ik waarschijnlijk alleen Teun (5) en Jet (7) meegenomen.

Wil jij ook naar de theatervoorstelling Hans en Grietje De Musical?

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de premiere van Hans en Grietje de Musical op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.