Volop illusies bij House of Horror van Hans Klok

Hans Klok, voor blogger Laura niet de nummer 1 op het theaterlijstje… Maar ze houdt ervan om nieuwe dingen te ontdekken in het theater. En stiekem wil haar gezin toch wel eens met eigen ogen zien wat er allemaal gaat gebeuren. Laura, Rick en Daphne hebben zich compleet laten verrassen door Hans Klok’s familieshow House of Horror!

Hans Klok in het Nieuwe Luxor theater

Op een zonnige woensdagmiddag reizen we naar het mooie Rotterdam. We beginnen uiteraard met een portie echte Rotterdamse bitterballen in Café Rotterdam, inclusief uitzicht op de Maas en Erasmusbrug.

Café Rotterdam
Café Rotterdam op de Wilhelminapier.
Genieten van echte Rotterdamse bitterballen voor de voorstelling.
Genieten van echte Rotterdamse bitterballen voor de voorstelling.
Hans Klok in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.
Hans Klok in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Het is vandaag een thuiswedstrijd voor ons, want we gaan de voorstelling bekijken in ons favoriete nieuwe Luxor theater! Voor wie er nog niet geweest is, echt een aanrader. Het theater is makkelijk bereikbaar met OV en de auto. Het metrostation ligt naast het Nieuwe Luxor theater en parkeren kan met korting in ‘De Rotterdam’.
Maar naast de ideale ligging is het ook vooral een mooi en ruim theater met een magnifiek uitzicht. Uiteraard gaat Daphne (13 jaar) daar uitgebreid van genieten…

Daphne geniet van het uitzicht over de Maas.
Daphne geniet van het uitzicht over de Maas.

House of Horror show van Hans Klok

We hebben voor ons drietjes kaartjes gekocht voor de nieuwste show van Hans Klok, House of Horror. De naam doet vermoeden dat het wel een spannend middagje kan worden, maar aan de andere kant zijn het natuurlijk gewoon familieshows. Er zijn dan ook een boel papa’s, mama’s en opa’s en oma’s met kinderen in leeftijden vanaf een jaar of 6 te vinden in het theater.

Na wat drinken gaan de deuren van de zaal open en nemen wij plaats op het eerste balkon. Daar begint al het visuele spektakel. We zien een groot scherm met een boek. Er komen oude voorpagina’s van kranten van over de hele wereld tevoorschijn. Hierop staat het nieuws dat er 5 illusionisten worden vermist en dat de legendarische magiër Cordoni daar iets mee te maken zou kunnen hebben. Zelfs de lampen in het theater flikkeren en er klinkt spannende muziek.

Hans Klok
Voor aanvang van de voorstelling.

De show begint

En dan is het zover, de flikkerende lichten gaan uit en daar verschijnt Hans Klok vanuit het scherm ineens op het podium dat is omgebouwd tot het huis van Cordoni. Hij gaat uit het huis van Cordoni proberen te ontsnappen en het geheim van de verdwenen illusionisten ontrafelen. Dit doet hij door middel van illusies die hij tot een goed einde moet brengen in opdracht van Cordoni. En eerlijk is eerlijk, hij neemt je meteen mee en weet je vanaf het begin te boeien.

De illusies komen in een razend tempo voorbij en meteen wil ik eigenlijk al in m’n ogen wrijven omdat ik niet kan begrijpen wat er voor mijn neus gebeurd. Snelle verkleedacts van nog geen seconde op het podium, grote verdwijn- en wisselillusies tot magische momenten met lasers en lichtballen. Hoe goed ik er ook naar kijk en me vooral niet probeert te laten afleiden, ik zie gewoon echt niet wat er gebeurd. Daphne en ik kijken elkaar geregeld aan met een blik van ‘dit kan toch helemaal niet?’. Ze zit de hele voorstelling op het puntje van haar stoel en geniet met volle teugen.

Uiteraard zal ik niet alles verklappen, maar grote illusies en acts wisselen elkaar af met kleinere trucs. Zoals met kaarten of sjaals en nog steeds snap ik er helemaal niets van.

Het team op het podium van Hans Klok bestaat uit 17 mensen, inclusief dansers, slangenmensen, acrobaten en natuurlijk de assistenten die zich door midden laten zagen of laten verdwijnen. Ondertussen vermaakt Hans het publiek met leuke verhalen en interactie. Zo heeft hij een paar keer assistentie uit de zaal nodig. Hij legt ook uit wie de 5 grote verdwenen illusionisten zijn en wat hun specialiteit was op het gebied van illusies. En hij maakt grapjes of gaat in op mensen in het publiek die wat naar hem roepen. Vooral de man die hem Hans Kazan noemt, of de mobiel die afgaat van de mannelijke ‘assistent’ uit de zaal maken hem even flink aan het lachen.

De show eindigt met een hoogtepunt, 15 illusies in 5 minuten… En ja hoor, ook dat krijgt hij voor elkaar. Het is niet voor niets dat Hans Klok ‘the worlds fastest illusionist’ wordt genoemd!

Even een fotomomentje...
Even een fotomomentje…

Handig om te weten over House of Horror van Hans Klok

De shows van Hans Klok zijn zeker geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Wel denk ik dat de iets oudere kinderen, vanaf een jaar of 8 er het meeste van zullen begrijpen. Daphne heeft er enorm van genoten en wij absoluut ook. Als ik een klein minpuntje moet noemen, is het misschien dat de show best lang duurt. We zijn ruim 3 uur binnen geweest, inclusief een pauze. Dit komt mede doordat er dans of acts tussendoor komen, zodat de volgende illusie voorbereid kan worden. Logisch natuurlijk, maar voor jongere kinderen zou het wel eens te lang kunnen duren. Maar dat neemt niet weg dat een middag (of avond) Hans Klok met volop gezichtsbedrog en illusies zeer zeker de moeite waard is!

De tour van de familieshow House of Horror is vanaf 13 oktober 2017 weer in Nederland te zien. Kaartjes zijn te boeken via de website van Hans Klok.

Wat zouden jouw kinderen van een show van Hans Klok vinden?

Meer lezen

Op zoek naar meer theatervoorstellingen voor (grotere) kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.