In het theater: André het astronautje

Droomt jouw zoon of dochter ook van een carrière in de ruimtevaart? Dan is een bezoek aan theatervoorstelling ‘André het astronautje’ van Senf theaterpartners een prima eerste stap. Blogger Lineke neemt haar astronauten in spé mee naar de première van André het astronautje in Delft. Is de ruimte net zo magisch op het podium als in het echt? Je leest het hier.

Andre het astronautje: nu in het theater!
Andre het astronautje: nu in het theater!

Astronaut

“Wat wil jij worden als je later groot bent?” “Astronaut” is het antwoord van mijn jongste zoon. Hij is vast niet de enige die daarvan droomt. Zweven in de ruimte, de aarde zo klein als een tennisbal, sterren van dichtbij bekijken. André Kuipers moet daar ook over gefantaseerd hebben als klein jongetje. Als grote meneer is zijn fantasie werkelijkheid geworden. In 2004 en 2011 vloog hij met een raket de ruimte in. Papa’s en mama’s volgden de avonturen van de astronaut op Twitter. Tijdens zijn 2e ruimtereis schrijft André in de ruimte een boek. Speciaal voor (zijn eigen) kinderen schrijft hij over zijn ruimteavonturen ‘André het astronautje’. Vijf jaar later is de première van de theatervoorstelling in theater de Veste in Delft.

Kijk mam, een echte astronaut.
Kijk mam, een echte astronaut.
Ik ben klaar voor vertrek.
Ik ben klaar voor vertrek.

Het verhaal van André het astronautje

Net als het boek is de voorstelling een verhaal over vriendschappen, muizen, raketten, astronauten en kaasfondue. Het jongetje André is gek van raketten en andere dingen die met de ruimte te maken hebben. Samen met zijn vriend Muis kijkt hij elke avond naar de maan. De maan is zo prachtig, Maar waar zou de maan van gemaakt zijn? Muis denkt misschien wel van kaas. Maar daar kan je alleen maar achter komen als je er geweest bent. Zou het ze lukken om uit te vinden of de maan werkelijk van kaas gemaakt is? Wij weten het antwoord maar verklappen het niet hoor.

De theatervoorstelling wordt gespeeld door getalenteerde kinderen die ook nog eens heel goed zingen. Daarnaast zijn er poppenspelers die een heel overtuigend spel neerzetten. Het verhaal wordt afgewisseld met vrolijke aanstekelijke liedjes geschreven door Claudia de Breij. Al snel zitten we allemaal mee te klappen en te deinen. Terug naar huis zit Boris op de achterbank nog te neuriën.

Andre is gek van de ruimte.
Andre is gek van de ruimte.
Met echte kinderen en poppenspelers.
Met echte kinderen en poppenspelers.
Gaan we echt de ruimte in?
Gaan we echt de ruimte in?

Voor wie is André het astronautje leuk?

Voor welk publiek is de voorstelling geschikt? Op het affiche staat aangegeven vanaf 3 jaar. Jonger dan 3 jaar zouden wij ook echt niet aanraden. André het astronautje duurt een uur en je merkt dat de jonge kinderen na 45 minuten wat onrustig worden. Onze jongens zijn nu 6 en 8 en vinden het beiden leuk. Vooral de jongste zit te genieten en zit echt in het verhaal. André het astronautje is niet alleen leuk voor jongens, maar ook bij de meisjes en volwassenen valt het in de smaak. Regelmatig zitten wij te gniffelen om de grapjes die op volwassenen niveau zijn.

Het is extra leuk als je het boek van te voren leest. Toch is de verhaallijn ook prima te volgen als je het boek niet kent. Wij kopen het boek tijdens de première en laten hem signeren door Andre Kuipers! De jongens zijn onder de indruk van de ruimtevaarder.

Wat een geweldige cast! Samen op de foto met Andre Kuipers en Claudia de Breij.
Wat een geweldige cast! Samen op de foto met Andre Kuipers en Claudia de Breij.
Bijkomen van de ruimtereis met een blokje kaas of is het een blokje maan?
Bijkomen van de ruimtereis met een blokje kaas of is het een blokje maan?

Theatertour

André het astronautje speelt in april en mei 2016 in verschillende theaters in Nederland. En voor 2017 staan ook al wat voorstellingen gepland. Wil jij met jouw ruimtevaarder in spé ook weten hoe het verhaal afloopt? Kijk dan even op de site van het astronautje voor speeldata en tickets.

Wij vinden het een echte aanrader en ja, op het podium is de ruimte net zo magisch als in het echt.

Are you ready for take-off?

Meer lezen

Op zoek naar meer theatervoorstellingen voor kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelDroompark Maasduinen in Noord-Limburg
Volgend artikel10 tips voor een geslaagde rondreis met kinderen
Lineke blogt al lange tijd mee met KidsErOpUit. Ze heeft twee zonen (2007 en 2010) en is getrouwd met Jan. Ze zijn dol op uitjes en vakanties met elkaar. Nieuwe bestemmingen ontdekken en samen herinneringen maken. Lineke is verzot op het zoeken en vinden van bijzondere overnachtings adresjes. Hotel, boomhut of trollenhuisje...alles kan. Nog genoeg te ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.