In het theater: Fabulous Sneakerboyz

Ben jij helemaal gek van So You Think You Can Dance (SYTYCD)? Dan mag je de theatervoorstelling van Fabulous Sneakerboyz niet missen. Het is genieten van de choreografieën die gemaakt zijn door Roy Julen (bekend van SYTYCD). Blogger Laura ging met haar dochter Daphne naar deze dansvoorstelling en deelt haar ervaringen nu op KidsErOpUit.

Fan van SYTYCD

Mijn 12-jarige dochter zit op de zondagavond aan de buis gekluisterd als So You Think You Can Dance op tv is. Genietend van de mooie choreografieën van verschillende choreografen en de prachtige moderne-, jazz-, hiphop- of stijldansen van de danskoppels. Als de dansers aan het dansen zijn ziet het er altijd zo makkelijk uit…

De favoriete choreograaf van mijn dochter is Roy Julen. Hij is de hoofdchoreograaf die alle dansen maakt die met de hele groep worden gedanst. Ook is hij een soort mental coach voor de dansers, want het is niet alleen een dansshow maar ook een afvalrace. Er kan er uiteindelijk maar één ‘de beste danser van de Lage Landen’ worden.

In het theater: Fabulous Sneakerboyz

Als het programmaboekje van de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen op de deurmat valt, ja ja een ouderwetse papieren versie, is de keuze snel gemaakt. Daphne kan eindelijk én de dansen van Roy Julen op het toneel bekijken én haar favoriete dansers live zien! En mama? Mama verheugt zich op een gezellig avondje naar het theater met haar grote dochter…

Op een koude, winderige en natte vrijdagavond in maart is het eindelijk zover. We tutten eerst een flinke tijd samen voor de spiegel en bedenken welke schoenen we aan doen. Uiteindelijk kiezen we voor sneakers, dat past goed bij de voorstelling. Dan stappen we in de auto en gaan op weg naar het centrum van Vlaardingen.

Gepast schoeisel voor Fabulous Sneakerboyz.
Gepast schoeisel voor Fabulous Sneakerboyz.

Bij aankomst in het theater is het behoorlijk druk. Er zijn wat groepen meisjes van de plaatselijke balletscholen en het valt op dat er veel bezoekers zijn van rond de 20. Na het ophangen van de jassen beginnen we met een kopje thee in de foyer. Even een momentje genieten van het zangkoor dat top 40 hits zingt en ondertussen even lekker de handen warmen.

Ready!
Ready!
Zo leuk, even samen met een van de kinderen er op uit.
Zo leuk, even samen met een van de kinderen er op uit.

Eindelijk mogen we de zaal in en wat een geluk hebben we met de plaatsen. Rij 3 met 2 stoelen een beetje op het eind, maar er zijn stoelen van de rij voor ons weggehaald waardoor we eigenlijk helemaal vooraan zitten. Erg handig, gezien het feit dat mijn brugklasser dan wel 12 jaar is (geloof me ook in haar doen en laten…), maar qua lengte niet onderdoet van een 10-jarige.

Op het podium staat een vrij simpel decor klaar: de letters Boyz, een bordje met ‘closed’ en wat schoenendozen. Het verhaal speelt zich af in een sneakerstore. Roy Julen vertelt het verhaal: 5 verschillende jongens die in de winkel werken en die allemaal apart hun verhaal doen op liefdesgebied. De 5 jongens dansen het verhaal samen met een danseres.

Eenvoudig maar mooi decor.
Eenvoudig maar mooi decor.

Roy Julen pakt het leuk aan. Grappige intro’s, snel en hier en daar wat interactie met het publiek. Dit afgewisseld met mooie dansen op muziek van bijvoorbeeld Justin Bieber, James Bay en hiphop. De groep jongens beelden allemaal een ander type man uit; de Shy Guy, de Rich Guy, de Friendzone Guy, de Momma’s Guy en de Player.

Wat zijn de dansers goed! Er zitten een aantal bekenden bij voor Daphne, zoals Joey uit SYTYCD en Danny die SYTYCD in 2013 heeft gewonnen. Allemaal met hun eigen specialiteit op dansgebied. Zo zijn er breakdancers, hiphoppers en moderne dansers en allemaal even goed. Vivian, ook een oud-deelneemster van SYTYCD, danst met alle mannen mee en doet zeer zeker niet voor ze onder. Wij wisten niet dat ze zo prachtig kan zingen. Aan het eind van de voorstelling neemt ze 2 liedjes voor haar rekening en lukt het haar ook nog tegelijkertijd te dansen. Indrukwekkend.

Mijn dochter en ik hebben een top avond. We kijken geregeld met open mond naar alle dance moves. Maar mogen we dan 1 minpuntje noemen? De show is nogal interactief. Iets waar ik in het algemeen niet zo van houd. Zodra er vragen aan het publiek worden gesteld, zak ik het liefst diep weg in mijn stoel en bij deze show wordt er zelfs een moeder meegenomen om op het podium te dansen… Iets wat haar, misschien iets te jonge, dochter niet kan waarderen. Het meisje moet zo vreselijk huilen dat haar moeder ineens weg is, dat de dansers de dans afbreken en doorgaan met het volgende onderdeel van de voorstelling. Het meisje is de rest van de show extra in het zonnetje gezet. Goed opgelost dus!

Aan het eind mag je nog een choreografie meedansen, samen met de dansers. Een groot deel van de zaal doet daar enthousiast aan mee.

Conclusie: Fabulous Sneakerboyz is een erg leuke show, vooral voor de liefhebbers van SYTYCD en dans in het algemeen.

Praktische informatie

De tour van Fabulous Sneakerboyz is in verschillende theaters in het land te zien tot eind april 2016. Kijk op de website van Fabulous Sneakerboyz om te zien wanneer ze bij jou in de buurt zijn.

De voorstelling duurt ongeveer een uur en 45 minuten en is zonder pauze. Hoewel er aardig wat jongere kinderen van rond de 8 jaar zijn, vind ik de voorstelling meer geschikt voor brugklassers en ouder. Zeker omdat er hier en daar wat grappen in voorkomen die te jongen kinderen niet snel zullen begrijpen.

Zouden jouw kinderen Fabulous Sneakerboyz leuk vinden om te zien in het theater?

Meer lezen

Op zoek naar een theatervoorstelling voor kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.