De 17 van 2017 van KidsErOpUit: over reizen, bloggen en persoonlijke ‘ups and downs’

Wel een jaaroverzicht 2017, geen jaaroverzicht 2017. Saskia heeft er dit jaar lang over getwijfeld. Het is een soort (reis)bloggerstraditie om het jaar af te sluiten met een overzicht. De laatste weken speelde er privé zoveel dat haar hoofd niet echt naar terugblikken stond. Uiteindelijk besloot ze last-minute dit blog af te maken. Het is een mooie manier om een jaar af te sluiten.

De 17 van 2017 van KidsErOpUit: het jaaroverzicht 2017

Op Twitter ontstond het volgens mij: vanaf 17 dagen voor de jaarwisseling elke dag een moment uit 2017 delen. Leuk idee, maar ik stond op dat moment volop tussen de verhuisdozen. Toch is het een mooi aanknopingspunt om een jaaroverzicht 2017 mee te maken.

Op volstrekt willekeurige volgorde de 17 van 2017 van KidsErOpUit, over bloggen, reizen en persoonlijke ‘ups and downs’. Kris kras door elkaar. Momenten, herinneringen, voornemens.

Jaaroverzicht 2017, met 17 momenten, herinneringen en vooruitblikken.
Jaaroverzicht 2017, met 17 momenten, herinneringen en vooruitblikken.

#1 Goede voornemens uit 2016….

Ik begon dit jaaroverzicht met het teruglezen van mijn jaaroverzicht van 2016. Daaruit werd meteen duidelijk dat er in 2017 iets niet goed ging met de planning. De e-books zijn nog steeds niet online. Wel zijn er twee half af. Maar ja, een half e-book kun je niet in een webshop verkopen…. Hoe het kan dat de planning zo anders liep dan de bedoeling was? Door het leven. Naast KidsErOpUit heb ik een gezinsleven en een baan. Dat gezinsleven vroeg om verschillende redenen meer tijd dan ik begin 2017 had verwacht. En uiteindelijk ligt mijn prioriteit bij het welzijn van mijn gezin. Dus was ik druk met diverse zaken rondom de kinderen. De 24 uur per dag en 7 dagen per week waren snel gevuld. Ik pleit hierbij voor een 8e dag in de week, in ieder geval voor iedereen met kinderen!

In 2018 komen ze er echt, onze eigen ebooks!
In 2018 komen ze er echt, onze eigen ebooks!

#2 Heel veel nachten weg

In 2016 was ik 71 nachten weg. Mijn voornemen voor 2017? Iets rustiger aan doen. Eh, in 2017 ging ik dus 74 nachten weg. Toch voelde het rustiger. Ik was langere periodes achter elkaar weg en minder weekendjes. Ook een week weg zonder gezin is erg goed bevallen. Even bijtanken, even niet moederen. Daarnaast ging ik vaker alleen met de kinderen weg omdat Gerard minder vrije dagen heeft dan ik. Met twee kinderen van 8 en 10 jaar oud gaat dat prima. Dat houden we er in 2018 dus in.

Nieuwsgierig waar ik in 2017 al die nachten doorbracht? Dit is het lijstje:

Totaal: 74 voor Saskia, daarvan 7 nachten zonder gezin in Ierland, 15 nachten alleen met de kinderen (Duitse steden, Denemarken, deel camping Bakkum) en 2 nachten alleen met Maureen.

#3 Meest indrukwekkende bestemmingen

Er waren in 2017 twee reizen die ontzettend veel indruk hebben gemaakt: Puy du Fou en IJsland. Moet ik dat verder toelichten? Nou ja, vooruit dan. Puy du Fou is een themapark in Frankrijk. De shows zijn er zo goed. Echt absurd. Alles wat je nog nooit hebt gezien zie je daar, net als alles waarvan je dacht dat het niet kan.

In dit filmpje krijg je er een indruk van:

En dan IJsland. De natuur is daar zo overweldigend mooi. We hebben er hele bijzondere dingen gedaan, zoals een excursie IN een gletsjer en zwemmen in een openlucht zwembad midden in de natuur. Het gletsjermeer, de watervallen, de geothermische baden, de geisers…. het is in het echt zoveel indrukwekkender dan op de foto’s.

#4 Favoriete vakantieland in 2017

Als je kijkt naar het aantal overnachtingen was Duitsland duidelijk het meest favoriete vakantieland. Het is een ideale bestemming voor een vakantie dichtbij, een toffe stedentrip of om van de prachtige natuur te genieten. Alpenwelt Karwendel, Bremen en Bremerhaven zijn hoog binnen gekomen op mijn lijstje met echte gezinsbestemmingen.

Het prachtige Alpenwelt Karwendel in het zuiden van Duitsland.
Het prachtige Alpenwelt Karwendel in het zuide