Julianatoren: AFAS Sprookjesweken 2015

Blogger Mandy ging afgelopen weekend samen met de rest van Nederland naar Julianatoren. Niet gek natuurlijk: in augustus staat Julianatoren in het teken van de Sprookjesweken! Een mooie aanleiding om de wens van Nynke en Jelmer in vervulling te laten gaan en weer een keer naar Julianatoren te gaan.

Sprookjesweken in Julianatoren

We besloten om de eerste voorstelling van 11.30 uur te gaan bezoeken. Via een stop bij de theekopjes, hier wilde Jelmer en Nynke heel graag in en was de rij erg kort, liepen we naar achteren op het park. Daar is de circustent te vinden waar de voorstellingen plaatsvinden.

Terwijl we met vele anderen vanaf 11.00 uur stonden te wachten, liepen er een aantal prinsessen rond. Helaas wilden Jelmer (6) en Nynke (7) niet op de foto, want dat vonden ze kinderachtig.

In augustus staat Julianatoren in het teken van de Sprookjesweken.
In augustus staat Julianatoren in het teken van de Sprookjesweken.
Achterin het park staat een circustent waar alle voorstellingen plaats vinden.
Achterin het park staat een circustent waar alle voorstellingen plaats vinden.
De circustent zit goed vol.
De circustent zit goed vol.

Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de show gingen de deuren open en kon iedereen naar binnen. Voorin de zaal staan allemaal krukjes waarop de kinderen kunnen zitten, zo kunnen ze de show goed zien. Zo hoort het ook bij een voorstelling voor kinderen. Terwijl aan de zijkant en achterin de tent voldoende zitruimte is voor de ouders, opa’s en/of oma’s. Hier wilden Jelmer en Nynke ook graag zitten, “want wij zijn al groot hoor” aldus Jelmer. Het is een voorstelling voor kinderen, dus dat moet kunnen.

Vlak voordat de show begint lopen en dansen er een aantal lakeien rond om iedereen warm te maken voor de show. Sommige kinderen zie je voorzichtig al een beetje mee dansen. Al snel begint de show; een fee komt op en begint betoverend te zingen. Dan begint het verhaal. De kroon van de koning is weggetoverd door de gemene heks, hij wil natuurlijk heel graag zijn kroon terug. Maar hoe het verhaal verder gaat en of ze nog lang en gelukkig leven vertellen we natuurlijk niet, dat moet een verrassing blijven.

Dansende lakeien.
Dansende lakeien.
Oh nee, de kroon van de koning is weg!
Oh nee, de kroon van de koning is weg!
Het niveau van de voorstelling is hoog!
Het niveau van de voorstelling is hoog!
Vaste bezoekers van de sprookjesmusicals van Van Hoorne zien veel oude bekenden terug.
Vaste bezoekers van de sprookjesmusicals van Van Hoorne zien veel oude bekenden terug.
Ook Rapunzel is erbij.
Ook Rapunzel is erbij.

De show duurt ongeveer 30 minuten waarin spel wordt afgewisseld met zang en dans. De kinderen worden betrokken bij het spel, met zang, dans en heel hard roepen, om zo de koning te helpen met het terugkrijgen van zijn kroon. Het onderwerp, de duur en de afwisseling maken het een zeer geschikte voorstelling voor kinderen van 2 tot ongeveer 8 jaar. Ik heb geen moment gezien dat kinderen het te lang vonden duren. Veel kinderen leken betoverd door de mooie, schouwburg-waardige, show.

Aan het eind van de Sprookjesshow worden de kinderen uitgenodigd om met een aantal van de spelers op de foto te gaan. Dat willen de meeste kinderen wel en zo staan er flink wat kinderen in de rij voor de foto. Ook Nynke wil heel graag op de foto. Jelmer vindt het allemaal maar spannend en laat zijn beurt voorbij gaan.

“Oh, wat was dat mooi he” verzucht Nynke terwijl we terug lopen het park in om de vele attracties onveilig te maken.

Nynke wilde toch wel op de foto na afloop.
Nynke wilde toch wel op de foto na afloop.

Praktische informatie Sprookjesweken

De hele maand augustus staat de Julianatoren in het teken van de Sprookjesweken. Van zondag t/m vrijdag is er een voorstelling om 11.30, 12.30, 15.30 en 16.30 uur. Op zaterdag is er een extra voorstelling  om 14.30 uur en wordt de voorstelling van 16.30 uur vervangen door een mini-voorlees-musical. Elke week is er een andere mini-voorlees-musical:

  • zaterdag 8 augustus Doornroosje
  • zaterdag 15 augustus Assepoester
  • zaterdag 22 augustus Sneeuwwitje
  • zaterdag 29 augustus Rapunzel

Op de zaterdagavonden is Julianatoren tijdens de Sprookjesweken extra lang open (tot 20 uur) en komen alle sprookjesfiguren om 18 en 19 uur naar het terras onder de toren. Samen met alle bezoekers zingen en dansen ze bij bekende sprookjesnummers.

Meer lezen

Nieuwsgierig welke leuke shows er nog meer bij Julianatoren te zien waren? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Dit blog is in samenwerking met Julianatoren tot stand gekomen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.