Jurassic Golf in Gouda: dino’s en minigolf

Dino’s en minigolf. Twee ingrediënten waar de kinderen van blogger Lineke dol op zijn. En zo gaat zij met haar gezin naar Gouda voor een rondje minigolf tussen de dino’s bij Jurassic Golf. De eerste minigolfbaan in Nederland met dit concept.

Dino’s en minigolf bij Jurassic Golf in Gouda

Al jaren is de dinosaurus heer en meester van het dierenrijk. Tenminste voor mijn jongens. Ik vraag de jongens of ze het leuk vinden om een middag naar Jurassic Golf te gaan in Gouda. Ze zijn niet direct enthousiast want wat is Jurassic? Na mijn uitleg over een tijdperk van de dino’s en dat we nu gaan minigolfen tussen de dino’s stijgt het enthousiasme met 100%. Mooi zo, ik ga een datum plannen.

Onderweg naar Gouda

Op een mooie lentedag is het zover. We zitten in de auto naar Gouda en ik merk wat gezonde spanning op de achterbank. Want hoe echt zullen de dino’s er uit zien? En vergeet ook de competitiedrang van mijn jongste niet, wie gaat er winnen? Vanaf de A20 rijden we door weilanden naar de Sluisdijk aan de rand van Gouda. We parkeren op de grote parkeerplaats naast golfbaan de IJsselweide.

Jurassic Golf Oke, op de stoere 'kom maar op dino's' blik moeten we nog even oefenen
Oke, op de stoere ‘kom maar op dino’s’ blik moeten we nog even oefenen

Jurassic Golf Adventure Park in Gouda

De jongens zien al snel het Jurassic landschap met de dino’s en hollen naar de entree. We krijgen een korte uitleg over de spelregels. Iedere speler zoekt een passende golfstok (club) uit en een eigen balletje. We krijgen een scoreboordje met potlood mee en dan zijn we zover. We beginnen bij hole (baan) 1 en volgen zo de bordjes.

Jurassic Golf Eerst de spelregels lezen. Dat is belangrijk.
Naast de spelregels is het belangrijk ook de ontdekkingsregels te lezen.
Jurassic Golf Even passen welke stok ik nodig heb. Balletje er bij en ik kan beginnen
Even passen welke stok ik nodig heb. Balletje er bij en ik kan beginnen

Levensechte dino’s

Op het parcours, tussen de holes door staan levensechte dino’s. Sommigen bewegen zelfs of maken geluid. De jongens staan ademloos te kijken. De oudste leest ons voor wat er op het informatiebord staat naast de dino. Naast leuk is het nog leerzaam ook hier.

Jurassic Golf Spannend, ze lijken levensecht...de dino's
Spannend, ze lijken levensecht…de dino’s
Jurassic Golf Mam, weet je dat de Stegosaurus....
Mam, weet je dat de Stegosaurus….

Een selfie maken

Leuke details zijn de selfie spots en de vangnetjes om je balletje mee uit het water te hengelen. Op het parcours vind je grote stickers met ‘selfiespot’ erop. Zet jouw voeten op de voetstappen en maak een foto. Dan heb je een mooie selfie van jou en de dino.

Jurassic Golf Oke...daar moet ik mijn voeten neer zetten
Oke…daar moet ik mijn voeten neer zetten
Jurassic Golf ...even richten en lachen...
…even richten en lachen…
Jurassic Golf Hoera, gelukt. Ik sta met de dino op mijn selfie
Hoera, gelukt. Ik sta met de dino op mijn selfie

Balletje te water

Tussen de banen liggen nogal wat watertjes en stroompjes. De kans is groot dat je een keer een balletje in het water slaat. Geen nood. Er zijn meerdere punten waar hengelnetjes staan om je balletje uit het water te hengelen. Toegegeven, menig balletje krijgt bij ons een extra harde klap. De jongens vinden het hengelen namelijk erg grappig.

Jurassic Golf Geen nood ik hengel de bal er wel uit
Geen nood ik hengel de bal er wel uit
Jurassic Golf Hebbes. Mam je kan weer verder spelen
Hebbes. Mam je kan weer verder spelen

Varen op een vlot

Dan zijn we bij de rots met een waterval. Dit maakt het landschap en het avontuur compleet. We wanen ons allemaal in het dino tijdperk van vroeger. Met een vlot moeten we naar de volgende hole varen. De jongens vinden het geweldig. En zo brengen mijn eigen kinderen me per vlot naar de overkant. Bij hole 14 merk ik dat de jongens hun interesse in de minigolf een beetje verliezen. Ze hebben dorst en willen wat drinken. Nog 4 holes te gaan. Dit zal overigens per kind verschillen hoe lang de aandacht op het spel blijft. Je bent er zo 2 uur bezig met minigolf en genieten.

Jurassic Golf Cool, we gaan met een vlot naar de overkant
Cool, we gaan met een vlot naar de overkant
Jurassic Golf Schipper mag ik over varen...
Schipper mag ik over varen…
Jurassic Golf Whoop whoop, we varen door dino land
Whoop whoop, we varen door dino land

Bij de laatste baan spelen we het balletje weg en dan is het tijd voor wat drinken. En natuurlijk tijd om de scores uit te rekenen. Wie heeft er gewonnen?

Jurassic Golf Opperste concentratie want ik wil winnen
Opperste concentratie want ik wil winnen
Jurassic Golf Ik ben vast en zeker de winnaar
Ik ben vast en zeker de winnaar

Praktische informatie

Jurassic Golf is dagelijks geopend vanaf 9 uur tot 17 uur in het weekend en 21 uur doordeweeks.

Een familieticket voor 4 personen heb je voor 35 euro. Voor 5 personen betaal je 40 euro. Kijk voor actuele prijsinformatie, kinderfeestjes en acties op de website van Jurassic Golf. Parkeren is gratis op het grote terrein van de golfbaan.

Drinken en eten kan in het naastgelegen restaurant Rook.

Laat je niet afschrikken door het steile toegangsweggetje vanaf de dijk naar de golfbaan en vice versa. Rijd rustig en let op.

Na afloop vullen de jongens nog een kaartje met hun gegevens in. Dan krijg je met je verjaardag een kaart thuis gestuurd die weer in te wisselen is voor een aardigheidje. Een echt dino aardigheidje natuurlijk. Een laatste zwaai naar de dino’s en dan gaan we weer naar huis. Wat was het leuk bij Jurassic Golf.

Zijn jouw kinderen gek op dino’s en zoek je meer tips? Lees dan het blog met het overzicht van dino uitjes in Nederland en Europa.

Jurassic Golf Dag grote dino, tot de volgende keer
Dag grote dino, tot de volgende keer

Zouden jouw kinderen het leuk vinden om te golfen tussen de dino’s?

Meer lezen

Op zoek naar meer dolle dino uitstapjes? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Jurassic Golf Adventure Park in Gouda. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eerlijke mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.