Kabouter Plop en het Sprookjesboek in het theater

Het theaterseizoen is echt gestart! Studio 100 komt dit theaterseizoen met een nieuwe Plop show: Kabouter Plop en het Sprookjesboek. Mijn eigen kids zijn er helaas te oud voor en de premiere was voor ons aan de andere kant van het land, gelukkig vond ik Miranda die met haar jongste zoon en neefje de taak op zich nam op deze recensie te schrijven. Dank je wel Miranda!

Kabouter Plop en het Sprookjesboek: het verhaal

Kabouter Plop komt samen met zijn vrienden naar je toe deze herfst. Ze hebben een splinter nieuwe show om samen met jou te beleven.

Kabouter Lui ligt met mazelen in bed, dus de kaboutervrienden zijn heel blij dat Kabouter Smal hen komt helpen. Als Klus op een dag een brief krijg met daarin een noodkreet van Storm de boekenworm, vertrekken de kabouters meteen om hun oude vriend uit de nood te helpen.  In het huis waar Storm woont, is er namelijk iemand ontzettend droevig: Het Sprookjesboek. Het Sprookjesboek is droevig, omdat er nog nooit iemand aam hem een sprookje heeft voorgelezen!

De kabouters schieten in actie en samen met het publiek proberen ze om Het Sprookjesboek weer te laten lachen. Zou het ze lukken?

Kabouter Plop en het Sprookjesboek: onze ervaring

Deze show lijkt me uitermate geschikt om mijn neefje Roan van 2,5 jaar oud mee te nemen voor zijn eerste ervaring in een theater. Het lijkt me een uitdaging, aangezien Roan graag in beweging is en op ontdekking uitgaat. Zou hij zolang geboeid kunnen blijven? Mijn zoon Sam van 7 voelt zich eigenlijk te oud voor Kabouter Plop maar wil stiekem toch graag mee naar het theater. Zo komen we op woensdagmiddag met zijn drietjes aan bij theater De Maagd, waar de rode loper al uit ligt. De foyer is versierd met slingers en ballonnen en Roan kijkt zijn ogen uit. Kabouter Plop muziek op de achtergrond en een mooie merchandising-stand waar natuurlijk de bekende Plop muts te koop is.

Zo'n eerste keer naar het theater is best spannend!
Zo’n eerste keer naar het theater is best spannend!

Eenmaal in het theater wordt het toch wel erg spannend voor Roan en barst hij in tranen uit, als dat maar goed komt… Maar dan gaat het doek open, begint de muziek en staat daar ineens Kabouter Plop. De tranen zijn meteen over en  vol concentratie wordt er naar het podium gekeken. Eén voor één komen de andere kabouter vrienden het podium op en wordt het beroemde begin lied van Kabouter Plop uit volle borst meegezongen door het publiek. Als het decor gewisseld is en we boekenworm Storm zien komt het Sprookjesboek tot leven. Wat is dit mooi gedaan! De kinderen uit de zaal kijken ademloos toe, hoe het boek tot leven komt. Zijn ogen, neus en mond, alles beweegt en komt levensecht over.

Afwisseling genoeg tijdens de Plop show.
Afwisseling genoeg tijdens de Plop show.
Super leuk voor jong en oud: de echte Kabouter Plop in actie zien.
Super leuk voor jong en oud: de echte Kabouter Plop in actie zien.

De kabouters proberen samen met de hulp van het publiek het Sprookjesboek weer op te vrolijken. Zo wordt op een gegeven moment de zaal in drieën gesplitst, de Ratsers, Kletsers en Boemers en wordt het een heel interactieve uitvoering van de Kabouterfanfare. Roan doet, net als de rest van het jonge publiek uitbundig mee.  Er wordt steeds op het juiste moment een liedje ingezet waardoor de kinderen weer mee kunnen bewegen, klappen en zingen.

De dansende kabouters laten de zaal niet stil zitten.
De dansende kabouters laten de zaal niet stil zitten.

De 70 minuten durende show vliegt daardoor voorbij en is voor kleine kinderen goed vol te houden. Roan heeft zich geen moment verveeld en zat er helemaal in. Ook Sam heeft ervan genoten, voor de wat oudere kinderen is dit ook een leuke show!

Bekijk hier de trailer:

De Kabouter Plop show Het Sprookjesboek is tot en met november 15 november 2015 te zien in een theater bij jou in de buurt. Kaartjes koop je bij het theater of via de Studio 100 website.

Staat de Kabouter Plop show bij jou op het lijstje om te bezoeken?

Meer lezen

Nieuwsgierig welke theatervoorstellingen er in 2015/2016 nog meer zijn te zien? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelHalloween bij Julianatoren
Volgend artikelPaddenstoelenwandeling van IVN Scharrelkids
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.