Caravan, vouwwagen of tent? Orienteren doe je bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

Een caravan, vouwwagen of tent? Er zijn zoveel mogelijkheden! Op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs kan je je ook dit jaar weer volop oriënteren en alles met elkaar vergelijken. Saskia vertelt in dit blog wat er dit jaar op deze beurs te doen is, voor jou en voor je kinderen.

Enne, natuurlijk kan je kans maken op gratis kaartjes voor de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs. Scroll daarvoor naar beneden.

Kampeer- en Caravan Jaarbeurs, wat is het voor een beurs?

De Kampeer- en Caravan Jaarbeurs is de beurs voor iedereen die zich wil oriënteren op een caravan, vouwwagen, tent of camper. Zeker als je met kinderen kampeert zijn er heel veel mogelijkheden. En of je nu voor de aanschaf van je eerste kampeermiddel gaat of dat je als ervaren kampeerder de overstap maakt van tent naar caravan, er is voor ieder wat wils op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs.

Juist omdat er zoveel keuze is, vind ik het echt aan te raden om op de beurs te kijken. Er is geen andere plek waar je in een keer al het aanbod met elkaar kan vergelijken. En ja, je kinderen meenemen kan heel goed!

Met het hele gezin naar de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs.
Met het hele gezin naar de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een kampeermiddel met kinderen?

Het risico van het gigantische aanbod is dat het de keuze alleen maar lastiger maakt. Denk daarom vooraf na over onderstaande vragen of bespreek deze punten met de deskundigen op de beurs.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van een kampeermiddel met kinderen?

  • Wil je gaan trekken of 3 weken op een camping blijven? Hoe vaker je van kampeerplek wilt wisselen, hoe belangrijker het opzet gemak is. Voor ons weegt het makkelijk opzetten heel zwaar. Ik heb gewoon geen zin om uren met tentstokken te goochelen voordat de tent staat.
  • Ga je naar warme bestemmingen of juist niet? Katoen houdt de warmte beter buiten en polyester droogt sneller. Een katoenen tent neemt meestal wel meer ruimte in en is een stuk zwaarder om te tillen. Daarom twijfelen we soms of we onze Karsten-tent toch willen omruilen voor een compactere polyester tent.
  • Slapen de kinderen de komende jaren bij jou of zijn ze al toe aan een eigen tentje? Dat bepaalt hoeveel slaapplekken je nodig hebt en of je misschien ook meteen moet gaan kijken voor een bijzettentje. Denk daarbij ook aan overnachtingen onderweg, wil je dan wel met z’n allen in de caravan of vouwwagen kunnen slapen? Wij kiezen onderweg meestal voor een hotelovernachting, lekker makkelijk.
  • Wat voor auto heb je en wat mag deze eventueel trekken? Onze Toyota Prius mag niets trekken, dus hebben we de caravan ingeruild voor een tent. Dat past maar net in de achterbak en dakkoffer.

Of je voor een caravan, camper, vouwwagen of tent kiest is echt een persoonlijke keuze. Waarbij elk kampeermiddel z’n voor- en nadelen heeft. Twijfel je of kamperen iets voor jou is? Dan mag je zeker de ‘Huurroute’ niet missen waar je de bedrijven vindt die campers, caravans of tenten verhuren.

Heel veel caravans en campers.
Heel veel caravans en campers.
En natuurlijk vouwwagens en tenten.
En natuurlijk vouwwagens en tenten.

Met kinderen naar de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

Dat kinderen kamperen hartstikke leuk vinden hoef ik vast niet te vertellen, dat weten jullie wel. Maar met kinderen naar de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs? Ja hoor, dat kan prima. Kinderen vinden het meestal ook erg leuk om rond te kijken in de tenten, vouwwagens, caravans en campers.

De Kampeer- en Caravan Jaarbeurs heeft een speciale Kidsroute waarbij je sportieve en creatieve uitdagingen tegen komt. Er ligt een mini-golfbaan en er is zelfs een echte golfsimulator. Bij ‘Kraak de Kluis’ kun je mooie prijzen winnen. In hal 9 is een draaimolen te vinden en hier staat ook de adoptie-caravan. Deze caravan krijgt een complete metamorfose en iedereen mag hier helemaal creatief losgaan. Verder zijn er Oud-Hollandse spelletjes zoals sjoelen, spijkerpoepen en zaklopen.

Niet onbelangrijk: kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen bij de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs.

Draaimolen voor de kinderen.
Draaimolen voor de kinderen.

En nog veel meer te zien en te doen….

Uitgekeken bij de kampeermiddelen? Dan is er nog een hal met kampeeraccessoires en andere gadgets. Ik moet me daar altijd inhouden om niet van alles te kopen wat echt heel handig is. Verder is het mogelijk om een proefrit op een gewone fiets of een e-bike te maken. Ook kun je met een camper of caravan rijden.

WIN 2 gratis kaartjes voor de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

Wil jij 2 gratis kaartjes voor de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs winnen? We mogen 5x 2 entreekaarten weggeven. Meedoen is makkelijk, je hoeft maar twee dingen te doen:

  • Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Op de computer kan dat via het formuliertje rechts in het scherm, op je mobiel scroll je even naar beneden. Al ingeschreven? Dan hoef je dat natuurlijk niet nog een keer te doen.

en

  • Laat op Facebook onder het bericht over de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs weten dat je wilt winnen.

Reageren kan t/m zaterdag 7 oktober 2017. Alle voorwaarden over meedoen aan