Kampeertrends op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs 2014

Bij TravelAroundWithMe won ik twee kaartjes voor de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs. Tijd om op zoek te gaan naar kampeertrends en tips. Voor KidsErOpUit selecteerden we deze 5 trends en tips:

Kleine campings

Slechts een heel klein gedeelte van de beurs was ingericht met toeristische stands, daar troffen we wel meerdere kleine campings. Natuurlijk waren de Vekabo en SVR aanwezig. Het leukste waren de 21 agrarische bedrijven, waaronder 9 kleine campings, die zich gezamenlijk presenteren als “Bij de duinboeren”.  Niet gelegen aan de kust, maar bij de Loonse en Drunense duinen in Brabant. Met het boekje “Tour de Duinboer” bieden de boeren meerdere fietsroutes langs boerenbedrijven. Ook is er een Duinenpas verkrijgbaar waarmee je gebruik kan maken van allerlei aanbiedingen.

Dit soort samenwerkingsverbanden hebben wat mij betreft de toekomst.

De Duinboeren en Duinenpas gaan toeristen naar de Loonse- en Drunense Duinen trekken.
De Duinboeren en Duinenpas gaan toeristen naar de Loonse- en Drunense Duinen trekken.

Milieuvriendelijke drinkflessen

Jullie kennen toch allemaal de verhalen over de plastic soep in onze oceanen? Daar dragen we door het gebruik van wegwerpflesjes aan bij. Gelukkig zien we al langere tijd dat er steeds meer aanbod komt aan hippe herbruikbare flessen. Voor kinderen ontdekten we de Vapur Quencher. Helemaal handig is dat je deze vooraf kan invriezen, zo heb je aan het einde van een warme dag nog steeds lekker koel drinken. Kinderen kunnen zelf hun drinkflessen versieren met de bijgeleverde stickers.

Coole én verantwoorde drinkflessen voor kinderen.
Coole én verantwoorde drinkflessen voor kinderen.

Caravan of camper delen

Hier werd ik het meest enthousiast van. Na het delen van gereedschap, auto’s, huizen en boten is het nu ook mogelijk om je caravan of camper te delen. Camptoo is een paar maanden geleden begonnen en lanceerde tijdens de beurs hun initiatief. Het is dat onze caravan een half jaar geleden verkocht is, maar anders hadden we ons meteen ingeschreven. Misschien iemand die interesse heeft om een ‘tent delen’-site op te zetten? Wij gaan Camptoo in de gaten houden voor het huren van een camper, dat lijkt me ontzettend gaaf om een keer te doen. Binnenkort meer over Camptoo op KidsErOpUit.

Je kan je al inschrijven op de website van Camptoo.
Je kan je al inschrijven op de website van Camptoo.

Opvouwbare kampeerattributen

Het aanbod opvouwbare kampeerspullen wordt elk jaar groter en groter. Ik ben snel over te halen om te gaan kopen door de vrolijke kleurtjes waarvan de producten worden gemaakt. Maar *klopje op m’n schouder* ik heb me ingehouden! misschien ook wel door de nuchtere redenatie van Gerard dat je in een opvouwbare afwasteil geen spullen kan opbergen onderweg. Hm, daar zit wel wat in. Maar toch, die kleurtjes, de stoere vormgeving, het materiaal…. Ik vind ze leuk!

Opvouwbare kampeerspullen in alle soorten, maten en kleuren.
Opvouwbare kampeerspullen in alle soorten, maten en kleuren.

Opzet gemak

Bij onze special “Zo kampeer ik” viel het al op: gezinnen houden van kampeermiddelen die snel op te zetten zijn. Dat zagen we op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs ook. Holtkamper stond er met een flinke stand en demonstreerde doorlopend hun WindForce tentrailer. De Wit uit Schijndel had twee ruime oppompbare gezinstenten mee, eentje van katoen en eentje van polyester. Ik droomde weg bij de daktenten van Dare to be different Outdoor, zie je me al rijden met een daktent op m’n C1? Ik heb het gevraagd en dat kan echt!

Zo'n gave daktent kan op elke auto waar dakrails op kan. Dus ja, ook op mijn kleine C1....
Zo’n gave daktent kan op elke auto waar dakrails op kan. Dus ja, ook op mijn kleine C1….

Kampeer- en Caravan Jaarbeurs

Het grootste deel van de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs was voor ons niet interessant. Hallen vol met de nieuwste caravans en campers, de een nog luxer dan de andere. Hoezo recessie? Ons kampeerhart ging wel sneller kloppen van de geinige T@B caravans en van de nieuwste Knauss met uitklapbare achterkant. Met verbazing keken we naar een camper van 340.000 euro, maar ook naar de verkoper van luxe espressomachines. Zouden er echt kampeerders zijn die zo’n apparaat meenemen?

Hoezo crisis? Camperbussen van 340.000 euro, een hypermoderne Knauss en uitgebreide espressomachines....
Hoezo crisis? Camperbussen van 340.000 euro, een hypermoderne Knauss en uitgebreide espressomachines….

Ben je op zoek naar informatie over vakantiegebieden? Dan adviseren we om in januari naar de Vakantiebeurs te gaan. De Kampeer- en Caravan Jaarbeurs is vooral een aanrader voor mensen die een nieuwe caravan of camper willen kopen.

Meer lezen

Op KidsErOpUit schreven we meer over opzet gemak en kleine campings. Klik & kijk hier:

Ben jij naar de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs geweest? Wat vond jij ervan?

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

8 REACTIES

    • Het delen van caravans, stacaravans en campers is zeker super makkelijk!

      PS: ik heb je linkje verwijderd, reclame is zonder toestemming vooraf niet toegestaan ;-).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.