Uit de oude doos: kamperen bij de boer in1989

Kamperen bij de boer: SVR Camping in Meerkerk.
Kamperen bij de boer: SVR Camping in Meerkerk.

Een oude vakantiefoto

Hemelvaart 1989. Het tweede jaar dat we met de vouwwagen gingen kamperen. Ik was 10 jaar oud. Ik pijnig mijn hersens op zoek naar herinneringen aan deze vakantie. Maar alles loopt door elkaar omdat we meerdere keren op een SVR-camping aan kamperen bij de boer hebben gedaan. Welke ervaring hoort ook alweer bij welke vakantie?

Kamperen bij de boer in Meerkerk

In mijn fotoboek staat gelukkig keurig genoteerd dat deze foto in Meerkerk is gemaakt. Volgens mij kampeerden we bij de eerste SVR-camping: De Victorie. Op de foto zie je een koe die net bevallen is. Het was voor mij de eerste keer dat ik een net geboren kalfje heb gezien en dat kan ik me nog goed herinneren. Je ziet mij op de foto in een donkerblauw trainingspak met witte streep en lichtblauwe bovenkant, ik sta geïnteresseerd te kijken.

Soms lijkt het alsof kamperen bij de boer is uitgevonden door Farmcamps. Hun concept kom je tegenwoordig in veel bladen en op tv tegen. De SVR biedt echter al tientallen jaren kamperen bij de boer aan, net als de VeKaBo. Niets nieuws onder de zon wat dat betreft. Kamperen bij SVR-campings of VeKaBo-campings is voordelig en ontzettend leuk voor kinderen: lekker buiten spelen, de boer helpen en dieren kijken. Het kamperen bij de boer deden mijn ouders met ons en tegenwoordig doen wij dit met onze eigen kinderen, zij wachten alleen nog steeds op een live bevalling van en koe.

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz. KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelFietsen met kinderen
Volgend artikelMoeder dochter weekend: Kiind-festival en beautybehandeling
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.