Uit de oude doos: in 1984 kamperen bij de Duitse boer

13
216
Terug in de tijd naar 1984: kamperen bij een Duitse boerderij.
Terug in de tijd naar 1984: kamperen bij een Duitse boerderij.

Minke gaat terug naar 1984 en vertelt over haar eerste kampeerervaring als 5-jarige.

1984: kamperen bij de boer

Een vakantie die me voor altijd bij blijft…. Ik was 5 jaar oud en ging met mijn ouders en broer kamperen bij vrienden van mijn opa en oma. Zij hadden een boerderij in Duitsland (Hasenmoor, Schleeswijk-Holstein). Het is de enige kampeer-vakantie die ik me nog kan herinneren uit mijn kindertijd. Volgens mijn ouders was het een vakantie met heel slecht weer. Ik herinner me alleen maar de leuke dingen die we deden: ’s avonds naar een openluchttheater met grote kampvuren, wandelen door de graanakkers in de buurt en vooral het rondstruinen op de boerderij. Nouja, de enge beestjes in de tent zijn me ook wel bijgebleven….

De dieren

De dieren; wat was ik daar dol op! Ik mocht de kalfjes de fles geven en kijken bij de biggetjes…. Op een gegeven moment waren mijn ouders me kwijt. Paniek…. Waar zou ze zijn? Tjsa, ik vond die biggetjes zo leuk, dat ik gewoon bij ze het hok in was gekropen.

Biggetjes knuffelen
Biggetjes knuffelen
Terug in de tijd naar 1984: kamperen bij een Duitse boerderij.
Terug in de tijd naar 1984: kamperen bij een Duitse boerderij.
De 5-jarige Minke was niet weg te slaan bij de biggetjes.
De 5-jarige Minke was niet weg te slaan bij de biggetjes.

Na deze vakantie hebben ik nooit meer gekampeerd met m’n ouders; we gingen meestal naar ‘huisjes’ of appartementen van waaruit we leuke dingen ondernamen. Ook leuk natuurlijk, maar voor mijzelf was deze ene kampeervakantie er 1 om nooit meer te vergeten. Sinds ik zelf kinderen heb, kamperen we weer en als het éven kan, zoeken we boerderijcamping op.

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.