Kinderen voor Kinderen musical: waanzinnig gedroomd

Saskia zag met haar dochter en haar vriendinnen de Kinderen voor Kinderen musical in de Deventer Schouwburg in oktober 2014, die ervaring lees je hieronder.

Kinderen voor Kinderen Musical

Nu eerst blogger Mandy aan het woord die Waanzinnig gedroomd in het DeLaMar Theater in Amsterdam zag tijdens de extra voorstellingen in augustus 2015!

“Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd” al zingend reden we terug naar huis. Wat waren Nynke (7) en Jelmer (6) blij dat ze alsnog naar de familiemusical Waanzinnig gedroomd van Kinderen voor Kinderen konden en wat hebben we allemaal genoten! Helemaal spannend vonden ze het dat Pepijn Gunneweg konden zien in de rol van meester Augustus. Met name Nynke is helemaal weg van de BZT show en zat dan ook op het puntje van haar stoel toen Pepijn op kwam. Pepijn speelt meester Augustus vol overgave en de rol is ook zeer geschikt voor hem, je ziet hem zoals hij is en zoals je Pepijn ook ziet in de BZT show. Rianne Botma speelt de rol van moeder Julie met gevoel, ik heb stiekem een traantje gelaten op het moment dat moeder Julie het moeilijk had.

Kinderen voor Kinderen de Musical
Kinderen voor Kinderen de Musical

 

De grappige, soms ontroerende maar zeker ook swingende familiemusical, is van 14 tot en met 23 augustus 2015 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Een kaartje heb je vanaf 19,50 euro p.p.

Het verhaal van de Kinderen voor Kinderen musical

De Kinderen voor Kinderen musical vertelt het verhaal van Guus. Zijn vader is overleden en met zijn moeder verhuist hij naar een nieuwe stad en gaat naar een nieuwe school. Hij komt terecht in een klas die bekend staat om het pesten en slechte gedrag. De directeur zit met z’n handen in het haar en heeft meester Augustus ingehuurd om orde op zaken te stellen. Dankzij het muzikale ‘Project M’ leren de kinderen elkaar beter kennen en verandert de sfeer in de klas. Uiteindelijk durft ook Guus zijn grote geheim met de klas te delen.

Onze ervaring

De Deventer Schouwburg zat bijna helemaal vol. Terwijl iedereen z’n plekje zocht, zagen we op het podium al van alles gebeuren. We bestudeerden ondertussen het ontzettend leuke en betaalbare programmaboekje (3 euro).
Dan hoor je bekende Kinderen voor Kinderen klanken en gaat de musical van start. Vanuit de zaal klinkt bij elk liedje een zacht achtergrondkoortje en ook wij gingen automatisch mee zingen. Er komen Kinderen voor Kinderen klassiekers voorbij uit de jaren dat ik kind was, maar ook de kinderen van nu komen niets te kort met de hits van dit moment. Leuk is dat er net een andere twist aan de liedjes is gegeven, hierdoor passen ze beter bij de musical.
Het decor verdient zeker een pluim. Een ingenieus systeem van grote draaiende dozen zorgt voor afwisseling. Rijdende schoolbankjes worden speels ingezet en zorgen voor grappige beelden als alle kinderen achter elkaar hun schoolbankje voortduwen. Het ziet er bedrieglijk eenvoudig uit, maar hier is goed over nagedacht.

Bij binnenkomst in de theaterzaal is er al van alles te zien op het podium.
Bij binnenkomst in de theaterzaal is er al van alles te zien op het podium.
Gezellig met z'n vieren naar de Kinderen voor Kinderen musical.
Gezellig met z’n vieren naar de Kinderen voor Kinderen musical.
Kijk mama, een deurhanger in het programmaboekje!
Kijk mama, een deurhanger in het programmaboekje!
Voor 3 euro koop je je eigen supervette programmaboekje.
Voor 3 euro koop je je eigen supervette programmaboekje.
Wat een waanzinnige musical!
Wat een waanzinnige musical!

Wij hebben genoten van deze geweldige musical en de dagen daarna heeft Maureen napret gehad dankzij het programmaboekje. Wat ons betreft is de Kinderen voor Kinderen musical een aanrader!

Wil je een voorproefje zien? Bekijk dan de trailer op YouTube, deze geeft een goed beeld van wat je kan verwachten.

Een musical voor 5+

Het verhaal bevat meerdere maatschappelijke boodschappen, net zoals bij alle Kinderen voor Kinderen liedjes. De overleden vader van Guus speelt een grote rol in het verhaal en de betekenis van dit verlies voor Guus maakt het verhaal best zielig. De 5+ leeftijdsindicatie is wat mij betreft niet voor niets. Niet alleen het verhaal heeft een behoorlijke impact, ook de duur van de voorstelling (2 uur incl pauze) is voor de meeste kleuters echt te lang. Ik adviseer de Kinderen voor Kinderen musical voor kinderen in groep 3 t/m 8 en natuurlijk voor hun ouders.
Belangrijk is om vooraf te realiseren dat je niet naar de vrolijke liedsjesshow gaat zoals deze jaarlijks op tv te zien is. Je gaat een geweldige en goede musical zien met een echt verhaal. Dat is iets heel anders.

De Kinderen voor Kinderen musical is tot en met eind maart 2015 door heel Nederland te zien, op de website van Waanzinnig Gedroomd is de speellijst te vinden.

Theater etiquette

Tot slot enige theater etiquette, helaas is het nodig om te vermelden. Een voorstelling in het theater is namelijk iets anders dan een film kijken in de bioscoop. Er staan echte mensen op het podium hun best voor je te doen en iedereen heeft een aardig bedrag neergelegd voor de kaartjes. Het is netjes om daarmee rekening te houden, dus:

  • Krakende zakjes chips horen NIET in de zaal.
  • Toiletbezoek doe je voor of na de voorstelling of in de pauze. Is er echt hoge nood tijdens de voorstelling? Dan sluip je heel ZACHTJES weg.

Kleine moeite toch?

Ben jij ook naar de Kinderen voor Kinderen musical geweest? Wat vond jij ervan? Of ga je nog?

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer blogs over theater en festivals? Klik & kijk hier voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Vorig artikelKasteel De Haar tijdens Kerst
Volgend artikelUit de oude doos: in 1959 in Nijverdal
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.