Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show

Kinderen voor Kinderen is jarig en viert dat met vier jubileumconcerten. Froukje en haar zoon zijn erbij en genieten van Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show. In een uitverkocht Ahoy dansen kinderen op de Pasapas, Kom erbij en Fitlala, terwijl ouders uit hun dak gaan bij de heerlijke medleys met de klassiekers die Kinderen voor Kinderen de afgelopen decennia voortbracht. Op 9 en 10 november 2019 is de show op televisie: kijken dus!

Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show

Kinderen voor Kinderen en ik zijn even oud. Maar waar ik mijn 40e verjaardag geruisloos liet passeren, pakt het koor het heel wat grootser aan. Ter ere van het jubileum en het net verschenen nieuwe album zijn er vier grote liveshows in Ahoy, in Rotterdam. Daar willen we bij zijn!

Vanaf het metrostation lopen we in een lange stoet mensen naar evenementenhal Ahoy. Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show is uitverkocht, dus het is flink druk. We sluiten aan in de rij en dan… zijn we binnen en staan we midden in het feestgedruis. Mijn zoon (7 jaar) krijgt een lichtgevende staaf om mee te zwaaien, we halen snel nog wat te drinken en zoeken onze stoelen op. Wauw, wat is het volle bak, M. kijkt zijn ogen uit.

We zijn binnen! Bijna tijd voor Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show.
We zijn binnen! Bijna tijd voor Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show.
Hij was erbij.
Hij was erbij!
Ahoy zit tot in de nok toe vol met grote en kleine Kinderen voor Kinderenfans.
Ahoy zit tot in de nok toe vol met grote en kleine Kinderen voor Kinderenfans.

Opwarmen voor het echte werk

Terwijl de zaal volstroomt, wordt iedereen die zijn plekje al heeft gevonden vakkundig in de stemming gebracht. Met twee presentatoren oefenen we vast wat dansjes, checken de lichtstaven in het donker en trainen we onze applaudisseer-vaardigheden. Mijn zoon zingt en danst mee, terwijl rondom ons het geroezemoes aanzwelt. Het is bijna zover…

Stilzitten is onmogelijk als iedereen om je heen heerlijk staat te dansen.
Het publiek wordt ‘opgewarmd’ voor de show begint. Stilzitten is nu al onmogelijk.
Alle kinderen hebben een buis met een lichtje erin. Zo'n mooi gezicht.
Alle kinderen hebben een buis met een lichtje erin. Zo’n mooi gezicht.

Klaar voor de start

Net als M. denkt dat het er niet meer van gaat komen, verschijnt het koor op het podium. Vanaf dan zitten we een uur en een kwartier tot in de puntjes van onze tenen te genieten. Nummers van het nieuwe album worden afgewisseld met medleys met oude hits. Ik blijk via mijn kinderen toch ook de nieuwe liedjes nog aardig mee te krijgen, ik ken er veel.

De show is begonnen, daar komt het koor!
De show is begonnen, daar komt het koor!
De Grote Show is een heerlijke mix van nieuwe en oude liedjes.
Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show is een heerlijke mix van nieuwe en oude liedjes.

Anne en Pepijn

De presentatie van Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show is in handen van Anne Appelo en Pepijn Gunneweg, die voor bijna alle kinderen bekende gezichten zijn. Ze beginnen netjes op het podium, maar bewegen zich daarna door de zaal. Tussen de liedjes door duiken ze steeds ergens anders op, om interviewtjes te houden. Er zitten een heleboel oud-koorleden in Ahoy vandaag!

Zo blijkt een van de cameramannen ooit zelf meegezongen te hebben en heeft Annemieke, die lang geleden de monsterhit ‘Waanzinnig gedroomd’ zong, best zin in een praatje met Pepijn. Het zijn gebbetjes waar vooral de aanwezige volwassenen heel erg van genieten.

Mijn zoons mond valt pas open van verbazing als de presentator neerstrijkt naast een wel heel bekende mevrouw. Ze vertelt dat ze jarenlang Kinderen voor Kinderen presenteerde. Gevraagd naar haar lievelingslied antwoordt ze: ‘Ik ben toch zeker Sinterklaas niet’. “Is dit…?”, stamelt M. “Is dit de échte Dieuwertje Blok?” Jazeker, ook de echte Diewertje Blok viert het feestje met ons mee.

De presentatie is in handen van Anne Appelo en Pepijn Gunneweg.
De presentatie is in handen van Anne Appelo en Pepijn Gunneweg.
Anne en Pepijn fietsen voorbij, op zoek naar mooie vakantieverhalen.
Anne en Pepijn fietsen voorbij, op zoek naar mooie vakantieverhalen.

Ballonnen

En dan zit het erop. Het gangpad staat inmiddels vol dansende kinderen en als ook nog eens honderden ballonnen naar beneden dwarrelen is het feest compleet. Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show komt nog op televisie, dus we verklappen niet alles, maar wat een feestje was dit! De show is een mooie ode aan vier decennia blije en serieuze liedjes. Op naar de volgende veertig jaar!

Bij de hits van de laatste jaren staat het gangpad steevast vol met dansende kinderen.
Bij de hits van de laatste jaren staat het gangpad steevast vol met dansende kinderen.

Praktische informatie – de uitzendingen

Tijdens het optreden werden televisieopnames gemaakt. Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show wordt op zaterdag 9 november 2019 om 19.25 uur uitgezonden bij Zapp op NPO 3. De uitzending wordt herhaald op 10 november om 14.30 uur, 16 november om 11.00 uur en 1 december om 14.15 uur.

Het nieuwe album van Kinderen voor Kinderen heet ‘Reis Mee’ en is te bestellen via Bol.com.

Meer lezen

Benieuwd welke (muzikale) voorstellingen wij nog meer bezochten en aanraden om met kinderen te bezoeken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met BNNVARA. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.