Kinderspeelboerderij Gerrithoeve in Brabant (incl plattelandscamping)

Weer zo’n verborgen pareltje: kinderspeelboerderij Gerrithoeve in Brabant. Voor 1 euro kunnen de kinderen er heerlijk binnen én buiten spelen en zit jij met een heerlijk kopje koffie op het zonnige terras. Yvonne zegt, win-win! Langer genieten dan een middag bij kinderspeelboerderij Gerrithoeve? Dan kan je met je eigen tent of caravan ook overnachten op de plattelandscamping van de Gerrithoeve of met een groter gezelschap gebruik maken van de boerderijwoning.

Kinderspeelboerderij Gerrithoeve in Brabant

Plattelandscamping en kinderspeelboerderij Gerrithoeve is gelegen in het mooie dorpje Oisterwijk. Oisterwijk, dat ook wel ‘parel in het groen’ genoemd wordt, staat bekend om haar bossen en vennen. Er zijn tal van wandel- en fietspaden en ook Oisterwijk zelf is heel gezellig.

Net buiten het dorpje ligt Plattelandscamping en kinderspeelboerderij Gerrithoeve. Een heerlijk plekje waar je kan spelen, slapen en genieten van de echte Brabantse gastvrijheid. Als we komen aanrijden zien we een boerderij met een mooi open speelterrein en in de verte de camping. In de vrij nieuwe schuur is de kinderspeelboerderij. Als we naar binnen gaan zie ik gelijk het nette en schone sanitair en een aparte baby-verschoonplek. Vervolgens zien we een deur die uitkomt in het zeer kindvriendelijke horecagedeelte. In het horecagedeelte is een grote, mooie treinbaan, een kleurhoekje en er zijn zelfs echte kuikentjes die net zijn geboren. Wat echt super leuk is, is dat de kinderen bij binnenkomst een gratis boerenoverall kunnen lenen. Die zien er niet alleen heel leuk uit, maar zijn ook ideaal om de eigen kleding van je kids schoon te houden.

Bij binnenkomst kan je een overal lenen, ze zijn er in allerlei maten.
Bij binnenkomst kan je een overall lenen, ze zijn er in allerlei maten.
Vanuit de speeltuin zie je de binnenspeeltuin en restaurant van de Gerrithoeve liggen.
Vanuit de speeltuin zie je de binnenspeeltuin en restaurant van de Gerrithoeve liggen.

Kinderspeelboerderij Gerrithoeve: heerlijk spelen buiten én binnen

Vanuit het restaurant kunnen de kinderen via een speciale kinderdeur naar de naastgelegen binnen speelruimte van kinderspeelboerderij Gerrithoeve. Dit is echt super leuk, het is een overdekte speeltuin met mooie natuurlijke materialen. Dus geen ‘a la’ krijspaleis met kleuren die bijna pijn doen aan je ogen, maar deze speelruimte omschrijft zich als rustig, mooi en eenvoud. I like it. In de binnenspeelruimte is een blokkenruimte, een zandbak met diverse klimtoestellen, een glijbaan, wipwap en een graafmachine. Vooral de graafmachine valt bij onze kleine man erg in de smaak, hoewel hij er eigenlijk nog wat te klein voor is. Verder is er binnen een doolhof en in het midden staan picknicktafels en is er een vuurplaats. De vuurplaats is goed is afgezet zodat de kleintjes er niet bij kunnen komen, wel zo veilig.

Met een speciale kleine kinderdeur leidt naar de binnenspeeltuin.
Met een speciale kleine kinderdeur leidt naar de binnenspeeltuin.
Binnen is er van alles te doen!
Binnen is er van alles te doen!
Lekker klauteren!
Lekker klauteren!
En een speelhuisje.
En een speelhuisje.
De graafmachine is echt favoriet!
De graafmachine is echt favoriet!

De binnenspeelruimte heeft grote deuren die uitkomen op de buitenspeeltuin. Opnieuw valt het me op dat de speeltuin van kinderspeelboerderij Gerrithoeve heel mooi is aangelegd en er wederom veel natuurlijke materialen zijn gebruikt.Net zoals binnen zijn er buiten ook diverse klimtoestellen, een schommel, glijbanen en er is zelfs een kinderkabelbaan. Deze kabelbaan start vanaf een heuvel en vanaf de andere kant van de heuvel kan je met een driewieler omlaag racen. Dat laatste is leuk voor de wat oudere kinderen, voor de kleintjes is het echt oppassen geblazen want het gaat behoorlijk hard.

Ook buiten zijn er genoeg speeltoestellen.
Ook buiten zijn er genoeg speeltoestellen.
Balanceren op de touwbaan.
Balanceren op de touwbaan.
Genoeg fietsjes waar je zo de bult mee kan afracen.
Genoeg fietsjes waar je zo de bult mee kan afracen.
En zelfs een kabelbaan is er bij de Gerrithoeve.
En zelfs een kabelbaan is er bij de Gerrithoeve.

Plattelandscamping en boerderijwoning

Op de Gerrithoeve kan je ook overnachten op de plattelandscamping. Elke plaats is minimaal 120 m2 groot en tevens voorzien van water, elektra en riool. Je kan kiezen om aan het water te kamperen, of vrij uitzicht over het Brabantse platteland. Ook zijn er mooie kampeerplaatsen voor jonge gezinnen vlakbij kleine speelattributen zoals een zandbak en klein speelhuisje. Oftewel voor ieder wat wils!

Begin oktober 2016 is er gestart met de bouw van het nieuwe sanitair. Het is een in oude stijl gebouwde sanitairruimte die voorzien is van luxe elementen. Zo is het sanitair volledig verwarmd met daarbij apart dames en heren sanitair. De speciale kinderwasgelegenheid heeft twee wastafels, een kinderdouche, kindertoilet en een wasplateau met geintregreerd babybadje. Ook is er in het sanitair gebouw een ruimte met wasmachine en droger aanwezig. Het is dat wij fan zijn van ingerichte safaritenten en dus geen eigen kampeermiddel hebben, maar anders zou ik hier absoluut gaan kamperen.

Overigens beschikt de Gerrithoeve ook over een boerderijwoning waar je met 10 tot 12 personen kunt overnachten. De boerderijwoning is voorzien van centrale verwarming, een grote woonkeuken, twee ruime woonvertrekken, twee toiletten, een badkamer voorzien van 2 douches en drie grote slaapkamers. De kinderen kunnen gratis gebruik maken van de binnen- en buitenspeeltuin. De boerderijwoning van de Gerrithoeve ga ik zeker onthouden voor een vrienden of familieweekend.

De kleinschalige boerderijcamping.
De kleinschalige boerderijcamping.
De camping is ruim, overzichtelijk en heeft leuke speeltoestellen.
De camping is ruim, overzichtelijk en heeft leuke speeltoestellen.

Boerderijrestaurant en terras bij de Gerrithoeve: lekker, gezellig en overzichtelijk

Voordat we weg gaan eten we in het restaurant van de kinderspeelboerderij. Helaas is het iets te koud om buiten te zitten, maar het terras ziet er perfect uit en heeft vooral goed overzicht op de speeltuin buiten. Die bewaren we een keer voor in de zomer. Voor nu is binnen lunchen prima. Er zijn voldoende kinderstoelen en er is een mooie grote treinbaan. Wij gaan voor de soep van de dag, een boeren panini en een tosti ham/kaas voor Dinand. De soep is heerlijk, met verse asperges en de tosti en panini zijn niet heel spectaculair maar gewoon lekker. Terwijl Dinand uitgebreid de kuikens aan het bekijken is delen wij een appeltaartje. Hmmm, dat smaakt heerlijk en ik bedenk me dat ik voor zulke plekjes bijna spontaan een kampeermiddel zou gaan aanschaffen.

De inrichting van het boerderijrestaurant is heel knus en gezellig.
De inrichting van het boerderijrestaurant is heel knus en gezellig.
Binnen is een super leuke treinbaan om mee te spelen!
Binnen is een super leuke treinbaan om mee te spelen!
En er zijn zelfs pasboren kuikentjes bij kinderspeelboerderij Gerrithoeve, die zijn lief!
En er zijn zelfs pasboren kuikentjes bij kinderspeelboerderij Gerrithoeve, die zijn lief!

Handig om te weten:

Het boerderijterras is in de zomertijd (15 maart t/m 31 oktober) elke dag geopend van 10 uur tot 21 uur (keuken sluit om 20.30 uur). In de wintertijd (1 november t/m 14 maart) is het boerderijterras alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 uur tot 21 uur (keuken sluit om 20.30 uur).

Let op! De speelboerderij is alleen woensdag. vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 10. Meer informatie over activiteiten, actuele openingstijden en het adres is te vinden op de website van de Gerrithoeve.

Meer lezen:

Op zoek naar meer leuke kinderboerderijen of kleine dierentuinen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.