Kindvriendelijk Restaurant Bruis in Blaricum

Heerlijke verse ingrediënten, goed te bereiken en een complete funfloor met filmzaal? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan het kindvriendelijk restaurant Bruis in Blaricum. Blogger Yvonne ging er heen samen met haar peuter Dinand van 2,5 jaar en is razend enthousiast.

Kindvriendelijk restaurant Bruis in Blaricum: lekker eten en een speelparadijs voor kinderen

Uit eten gaan met kleine kinderen vind ik vaak verre van een leuk gezinsuitje, dat vertelde ik al eens eerder in mijn blog over Suikertantes Cafe. Mijn peuter blijft nog steeds niet veel langer dan 5 minuten aan tafel zitten, wil niet meer in een kinderstoel en échte kindvriendelijke restaurants zijn er helaas maar weinig. Gelukkig hoorde ik over het kindvriendelijke restaurant Bruis in Blaricum en kan ik je zeggen dat ik hier zeker terug kom.

Restaurant Bruis: prima te bereiken en gratis parkeren

Restaurant Bruis ligt ongeveer 5 minuten van de snelweg. Nadat ik de afslag heb genomen, kom ik uit in een woonwijk in aanbouw. Niet veel later zie ik Restaurant Bruis voor me opdoemen. Ondanks dat het giet van de regen ziet Restaurant Bruis er van buitenaf heel gezellig uit. Het lijkt een soort moderne boerderij met dakpannen gecombineerd met riet. Buiten is een mooie speeltuin met natuurlijke materialen. Mijn eerste indruk is leuk, erg leuk! Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en gratis, altijd fijn.

Beneden kijk je uit op de speelhoek en de speeltuin buiten
Beneden kijk je uit op de speelhoek en de speeltuin buiten
Aan de voorkant zijn er ook tal van leuke zitjes
Aan de voorkant zijn er ook tal van leuke zitjes

Speelhoeken op de begane grond

Yep, dit is écht een kindvriendelijk restaurant. Als ik binnen kom zie ik direct tal van speelhoeken. Een treinenhoek, een keukenhoek en een werkplaatshoek voorzien van kindvriendelijke boormachines, schroevendraaiers en noem maar op. Dinand weet bijna niet waar hij moet beginnen en is totaal gefascineerd door de treinenhoek. Enige probleem, er is helaas geen tafeltje meer beschikbaar met uitzicht op deze speelhoeken. Onder luid protest van mijn peuter loop ik door naar achter. Weliswaar hele gezellige tafels om aan te zitten, maar geen speelhoek meer in de buurt. Dilemma, of ik moet hier gaan zitten maar dan wil Dinand al helemaal direct terug naar de speelhoek of ik moet gaan wachten op een vrij tafeltje.

Gelukkig ziet een medewerker mijn enigszins ontredderde gezicht en zegt: “Boven hebben we ook volop speelhoeken voor de kinderen en kunt u ook zitten. Het enige is dat u dan wel beneden even moet bestellen”. Dit vind ik geen probleem en dus neem ik de trap naar boven. Om de vijf treden zit een soort van zacht stootblok, zodat een kindje nooit verder kan vallen dan vijf treden. Kijk, daar is nou echt over nagedacht. Kindvriendelijke complimenten voor restaurant Bruis!

Leuke speelhoeken op de begane grond
Leuke speelhoeken op de begane grond
En nog meer leuke speelhoeken
En nog meer leuke speelhoeken
In de speelgoed is ook voldoende speelgoed
In de speelgoed is ook voldoende speelgoed

Funfloor met filmzaal op de 1e verdieping

Volop speelhoeken is bijna zacht uitgedrukt. Wauw, dit is gewoon een complete funfloor met zelfs een filmzaal. Klimmen, klauteren, ballenbak, tekentafel, het is er echt allemaal. En voor mij een prima tafel en stoel met uitzicht op mijn spelende peuter. Enige nadeel, er zit geen traphekje bij de trap naar beneden. Nu weet ik dat Dinand niet verder kan vallen dan vijf treden maar het is wel even een aandachtspuntje.

Ademloos kijken naar leuke kindvriendelijke films
Ademloos kijken naar leuke kindvriendelijke films
Wat zitten we te genieten bij kindvriendelijk restaurant Bruis.
Wat zitten we te genieten bij kindvriendelijk restaurant Bruis.
Zoefff van de glijbaan af
Zoefff van de glijbaan af
Met blokken bouwen
Met blokken bouwen

Verse lunchgerechten en heerlijke huisgemaakte taartjes!

Ik bestel een warme chocomel en chocoladetaartje terwijl Dinand heerlijk aan het spelen is met tal van andere kinderen. Zelfs mijn taartje hoef ik niet te delen, zo druk is hij met al zijn activiteiten. Hoewel het redelijk pittig is geprijsd, is de chocoladetaart wel echt héérlijk. En ik moet zeggen, ik betaal liever een euro meer en dat ik echt in alle rust kan genieten van mijn taartje, dan dat ik ergens zit zonder al deze kindvriendelijke faciliteiten en ik amper door heb wat ik eet. De kaart is verder heel gevarieerd met veel verse producten.

Hoewel ik niet ga lunchen, zie ik wel hele mooie en lekkere lunchgerechten voorbij komen, ook voor de kleine kinderen. Dinand is zo heerlijk aan het spelen, dat ik mezelf trakteer op een verse muntthee. Ik concludeer, restaurant Bruis is écht kindvriendelijk. Terwijl mijn kleine man driftig aan het tekenen is, heb ik zelfs tijd om even mijn vriendinnetje te appen: “Gevonden, dé perfecte lunchplek voor kids én de mama’s en papa’s, wanneer kan je?”

Dinand zit heerlijk te tekenen
Dinand zit heerlijk te tekenen
En ik geniet van een taartje bij Restaurant Bruis
En ik geniet van een taartje bij Restaurant Bruis

Positief?

 • Goed bereikbaar
 • Gratis parkeren
 • Leuke buitenspeeltuin
 • Volop kinderhoeken en zelfs een filmzaal
 • Complete funfloor op de 1e verdieping
 • Mooie gevarieerde kaart en verse producten
 • Speciale kindermenu’s die ook gezond zijn
 • ‘Leuk’ publiek, zowel ouders als de kinderen

Aandachtspuntjes?

 • Niet heel goedkoop
 • Funfloor geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 2
 • Beneden zijn de tafels bij de kinderhoeken snel vol, vooraf reserveren dus!

Meer informatie over restaurant Bruis? Klik hier voor de website.

Meer lezen

Op zoek naar meer kindvriendelijke restaurants? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.