Kirsten – plezier door heel Nederland, het liefst in Zeeland

Wie zijn jullie?

Wij zijn Erwin (1984), Kirsten (1986), zoon M. (2014) en dochter O. (2016) uit Apeldoorn. Spontaan en impulsief doen we de tofste uitjes met één kind, twee kinderen of met het hele gezin. Van stukjes wandelen tot pretpark, van theater tot dierentuin, wij gaan overal naar toe. We zijn fan van vakantieparken en -huisjes die van alle gemakken voorzien zijn.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Op dit moment Nederland en om specifiek te zijn: Zeeland! Dat komt vooral omdat de kinderen nog klein zijn en we ze nog niet uren in de auto laten zitten. Maar we rijden steeds verder, naar Duitsland, België en Frankrijk. Al zullen we altijd minimaal één keer per jaar naar Zeeland gaan.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Het maakt niet uit of we de vakantie vroeg of last minute boeken: de voorbereiding gebeurt altijd op het laatste moment. De ochtend van vertrek proppen we de auto vol met spullen en vinken we lijstjes af die de avond daarvoor zijn gemaakt. Uitstapjes en activiteiten op de plaats van bestemming verzinnen we altijd pas als we daar zijn. We checken bij het boeken wel of de basics er zijn: zwembad in de buurt, speeltuin om de hoek, dierentuin op een stukje rijden. De rest zien we daar wel. Het voordeel is dat we eigenlijk altijd met de auto gaan, dus we hebben inmiddels onze inpak- en reisroutine wel te pakken.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Als je met kleine kinderen op vakantie gaat, maak dan vooraf vooral geen planning! Regel dingen als vervoer en overnachting en laat de rest lekker in het midden. Ik heb gemerkt dat het leven met kleine kinderen vrij onvoorspelbaar kan zijn en niets is vervelender dan elke keer je plannen te moeten veranderen. Dus laat het los en plan ter plekke. Of laat je kind een dag kiezen, anything! Matteo geniet er altijd enorm van als hij iets voorstelt en we dat dan ook nog gaan doen.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

We zijn helemaal in ons element tijdens een bezoek aan de dierentuin, het pretpark of het theater. Maar we maken ook graag een mooie wandeling. En niet alleen in Apeldoorn, door heel Nederland eigenlijk. Dus grote kans dat ik daar veel over zal schrijven. In mijn vakantieblogs zal ik vooral laten zien welke vakantieparken er zijn in Europa, aangevuld met de nodige stukjes over Zeeland natuurlijk.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Oei, ik heb korte termijn en lange termijn dromen! Op de korte termijn zou ik heel graag met de kinderen naar een fijn hotelletje aan de Italiaanse of Spaanse kust gaan. We hebben nu zoveel vakanties dichtbij huis doorgebracht, dat ik snak naar een week lang tapas of pizza. Als ze wat groter zijn, gaan we naar Amerika. Dan blijven we de hele zomervakantie lang daar en reizen het hele land door met auto, bus, vliegtuig en trein.

Wil je alle blogs van Kirsten lezen? Klik dan hier.