Het Landgoed van Sinterklaas in Duinrell: een sintervaring om nooit te vergeten

Een dag naar het Landgoed van Sinterklaas om daar de goedheiligman zelf én tientallen Pieten te ontmoeten, dat klinkt leuk. Froukje ging met haar gezin naar Duinrell en ontdekte: dit is veel meer dan leuk, dit is een sinterklaaservaring om nooit te vergeten.

Landgoed van Sinterklaas in Duinrell

Met kinderen van bijna 7 en bijna 4 zitten we dit jaar voor het eerst en – misschien wel voor het laatst – vól in Sinterklaas. De jongste doet in fanatisme niet onder voor zijn broer, dus in de aanloop naar ons bezoek aan het Landgoed van Sinterklaas vraag ik me eerlijk gezegd soms af of het wel een goed idee is om af te reizen naar Wassenaar voor wéér een dag sint-gekte. Die twijfel is volledig ongegrond, want we hebben een heerlijke, ontspannen dag. Niet alleen de jongens genieten, ook wij zijn enthousiast!

Op tijd op pad

Omdat we geen idee hebben hoeveel drukte we kunnen verwachten, vertrekken we op tijd. Als we rond 10.30 uur bij Duinrell arriveren, wordt vanaf de achterbank gejuicht, overal op de parkeerplaats zien de kinderen al sinterklaasversiering. Wij vragen ons vooral af waar alle mensen zijn, het is heerlijk rustig.

Bij de entree treffen we de eerste Piet. Van de bravoure van de broertjes is ineens weinig over, ze kruipen verlegen achter me. Heb ik mooi zelf de eerste hand van een Piet te pakken! Van de entree tot het pretpark is het bij Duinrell een stukje lopen en ook dit pad is feestelijk versierd en uit de boxen komen sinterklaasliedjes.

En wie komen we bijna meteen na aankomst tegen...?
En wie komen we bijna meteen na aankomst op het Landgoed van Sinterklaas tegen…?

Pietenschool

De oudste was hier onlangs nog op schoolreis en hij lonkt voorzichtig naar de achtbanen. Voor de jongste is geen discussie mogelijk: we gaan eerst naar het Huis van Sinterklaas. We geven hem gelijk, we zijn immers op het landgoed om Sinterklaas te ontmoeten. Na een aai over Amerigo’s snuit betreden we het huis. Een aardige Piet heet ons welkom, laat ons de kluisjes van zijn collega’s zien en wijst ons de weg naar de Pietenschool.

Zelf plaatsnemen in de klas is nog te spannend, maar kijken hoe Prof Piet lesgeeft, is wel heel leuk.
Zelf plaatsnemen in de klas is nog te spannend, maar kijken hoe Prof Piet lesgeeft, is wel heel leuk.
Als het 's middags drukker is bij Duinrell, zit de klas vol met leergierige Pietjes.
Als het ’s middags drukker is bij Duinrell, zit de klas vol met leergierige Pietjes.

Onderbroeken aan de waslijn in het Huis van Sinterklaas

Zo begint onze tocht door het Huis van Sinterklaas. Van het klaslokaal gaan we via de keuken en het washok (‘Sinterklaas zijn onderbroeken hangen aan de waslijn!’) naar de slaapkamer van de Pieten. De kinderen vinden het magisch en ook wij zijn onder de indruk van de aankleding. Alle ruimtes zijn heel mooi ingericht en wie goed oplet ziet hoe minutieus het thema is doorgevoerd. Wat te denken van flessen ‘Sint Ni-Coca Cola’ op de bar?

Op deze zolder wordt de kleding van Sinterklaas gewassen en gestreken.
Op deze zolder wordt de kleding van Sinterklaas gewassen en gestreken.

We werpen een blik op de pakjeszolder en de kinderen mogen samen met een Piet de pakjeskluis openmaken waarin de echt bijzondere pakjes bewaard worden. Wat opvalt is dat alle Pieten ontzettend aardig en hartelijk zijn. Ze lijken er allemaal echt zin in te hebben en hun enthousiasme is aanstekelijk.

Na de slaapkamer van de Sint, komen we in de laatste ruimte. De eet-, woon- en werkkamer. Waar wij als volwassenen gniffelen om de staatsieportretten die Sinterklaas heeft opgehangen. Hij met prinses Beatrix, met Barack Obama, met… Ben Cramer.

In deze kluis worden speciale pakjes bewaard. Samen met Piet kraken de kinderen de code.
In deze kluis worden speciale pakjes bewaard. Samen met Piet kraken de kinderen de code.

Ook in de attracties

Als we buiten staan, hebben we nog drie kwartier voor het SiSaSinterklaasconcert van 13.30 uur begint, en daar willen we naar toe. Een goed moment voor een paar attracties.

Eerst de Minitrein, die tot hilariteit van de kinderen door een Piet wordt bestuurd. Het treintje gaat door een trollengrot en ook hier zien we weer dat we op het Landgoed van Sinterklaas zijn. De trollen hebben schoentjes gezet, verlanglijstjes gemaakt en er liggen ingepakte pakjes voor ze klaar.

Nou ja! Een Piet achter het stuur!
Nou ja! Een Piet achter het stuur!

Door naar de Kikkerachtbaan. Tijdens zijn eerste rit zit de jongste met een angstig snoetje naast me om uit te stappen met de mededeling: “Nog een keer!” Dat kan, het is zo rustig dat we mogen blijven zitten. Met de oudste doe ik een keertje de snelle achtbaan Dragonfly en dan is het tijd voor het concert.

Gillen in de Kikkerachtbaan.
Gillen in de Kikkerachtbaan.

SiSaSinterklaasconcert

In een kleine drie kwartier maken de Party Pieten en zangeres Sita er een feestje van op het podium. Diva Piet steelt de show en als hoofdact Sinterklaas niet op komt dagen, houdt de oudste het niet meer uit op zijn bankje. Hij springt op en rent naar voor om de Pieten van advies te voorzien. Wij zagen Sinterklaas namelijk eerder deze ochtend in de buurt van zijn huis.

Maar wat blijkt? Sinterklaas was aan het zwemmen in het Tikibad. Gelukkig arriveert hij net op tijd bij het concert en zingt nog een (aardig!) deuntje mee. Ik ben net als de kinderen enthousiast over het concert. Er wordt prima gezongen, het is enorm vrolijk en aanstekelijk en er is alle ruimte voor de kinderen om te dansen en te springen.

Sinterklaas blijkt van alle markten thuis. Als hij net op tijd voor zijn optreden arriveert, zingt hij de sterren van de hemel.
Sinterklaas blijkt van alle markten thuis. Als hij net op tijd voor zijn optreden arriveert, zingt hij de sterren van de hemel.

Topdrukte bij Pietenparade

Als we buiten komen, is er iets gebeurd in het park. Ineens is het druk. Heel druk. Het is even wennen. Bij de attracties valt de wachttijd nog reuze mee, maar wat eten zit er niet meer in, de horecagelegenheden barsten zowat uit hun voegen.

Als we op het parcours van de Pietenparade arriveren, zijn we verbaasd. Wat zijn er veel mensen! We vinden een plekje langs de route, waarbij we een volwassen vrouw moeten vragen of ze misschien een stapje naar achteren wil doen zodat de kinderen iets kunnen zien.

Tijdens de Pietenparade komen oude bekenden en nieuwe gezichten voorbij in de prachtigste auto's
Tijdens de Pietenparade komen oude bekenden en nieuwe gezichten voorbij in de prachtigste auto’s.

De Pietenparade is het wachten wel waard. Alle Pieten die we eerder vandaag al ontmoetten, hebben een rol in de parade. Ze rijden in de meest mooie en bijzondere auto’s, of begeleiden de karavaan al dansend. Als laatste komt Sinterklaas voorbij. Hij zwaait vriendelijk naar ons, maar de oudste is vooral enthousiast over iemand anders: Rick de Kikker, de mascotte van Duinrell, staat naast Sinterklaas!

Sinterklaas en Rick de Kikker zwaaien naar ons.
Sinterklaas en Rick de Kikker zwaaien naar ons.

Laatste rondje door het pretpark

Het is heel koud en de vermoeidheid slaat toe, dus we maken een afrondend plannetje. Nog een keer naar het Huis van Sinterklaas, vindt de jongste. We zijn blij dat we ’s ochtends ook al zijn geweest. De Pieten zijn nog steeds superlief, maar dat we nu in shifts naar binnen moeten, maakt de beleving toch anders. Snel nog een rondje in het Kikkerrad voor de oudste en de Locomotion voor de jongste en dan gaan we huiswaarts.

Praktische informatie

Het Landgoed van Sinterklaas op attractiepark Duinrell is komend weekend, 1 en 2 december 2018 nog te bezoeken. Het park gaat om 10 uur open, we adviseren echt vroeg te gaan om grote drukte te vermijden. Misschien een overbodige tip, maar kleed jezelf en je kinderen warm aan, je bent veel buiten tijdens een dag op het Landgoed van Sinterklaas.

Het Huis van Sinterklaas is tot 16.30 uur te bezoeken. De Pietenparade trekt om 13.30 over de Promenade. Minimaal vijf keer per dag is er een SiSaSinterklaasconcert in het Zomertheater.

Je kunt een bezoek aan het Landgoed van Sinterklaas ook combineren met zwemmen in het Tikibad. Tijdens deze speciale weekenden zijn niet alle attracties in het pretpark open. Kijk voor prijzen, tijden en de winterattracties op de website van Duinrell.

Ligging Duinrell


Meer lezen

Kun je geen genoeg krijgen van sinterklaasactiviteiten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter

Bewaar op Pinterest!

Landgoed van Sinterklaas in Duinrell.Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Duinrell. Zoals je van ons gewend bent, delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikelNationaal Videogame Museum in Zoetermeer? Lees eerst onze ervaring!
Volgend artikelChina Light in Ouwehands Dierenpark, betoverend mooi!
Voor Froukje, Pascale en hun jongens (2011 en 2015) begint de vakantie al als ze in hun (iets te) kleine auto stappen. Op weg naar avontuur! Ze zijn alle vier dol op kleine avonturen, zoals zandkastelen bouwen op het strand of een speurtocht door een museum, maar ook grotere plannen worden altijd met gejuich ontvangen. Dus reist het gezin regelmatig naar onbekende plekken in Nederland en daarbuiten. Froukje is niet alleen blogger bij KidsErOpUit, maar ook redacteur Scandinavië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.