Onze favoriete uitjes in de regio Arnhem: gegarandeerd kinderpret!

Leuke uitjes in de regio Arnhem zijn er volop. Saskia verzamelde de beste tips die we de afgelopen jaren hebben verzameld in dit blog. Gegarandeerd kinderpret in deze veelzijdige regio!

Leuke uitjes in de regio Arnhem

In Arnhem en omgeving is heel veel te doen voor kinderen. Het leuke is dat deze uitjes ook de moeite waard zijn voor papa’s en mama’s, wel zo fijn. Bij deze uitjes in de regio Arnhem garanderen we 100% kinderpret.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo is een van de bekendste uitjes in Arnhem. Jarenlang hebben we een abonnement bij deze dierentuin gehad, we raakten er niet uitgekeken. Wandelen langs de savanne of een kijkje nemen bij de onderwaterwereld in de Ocean. Recent is er een nieuwe speeltuin geopend die er echt fantastisch uit ziet. Ook met slecht weer is Burgers’ Zoo een prima uitje, want er is genoeg binnen te doen.

De giraffen in Burgers' Zoo (foto: Daphne).
De giraffen in Burgers’ Zoo (foto: Daphne).

Nederlands Openluchtmuseum

Voor houders van de Museumkaart is het Nederlands Openluchtmuseum gratis, altijd fijn. Het is leuk om te wandelen over het museumterrein of een ritje te maken met de tram. Neem een kijkje in de oude huizen of speel met het nostalgische speelgoed. In het Nederlands Openluchtmuseum worden regelmatig toffe activiteiten georganiseerd, dus ook als je er al een keer bent geweest is het een aanrader om een keer terug te komen.

Nederlands Openluchtmuseum, veel meer dan alleen huisjes kijken!
Nederlands Openluchtmuseum, veel meer dan alleen huisjes kijken!

Afrikamuseum

Ten zuiden van Arnhem ligt bij Nijmegen het Afrikamuseum. Alweer een uitje dat gratis is met Museumkaart. De collectie in de museumzalen is indrukwekkend, kinderen gaan dingen zien die ze nog nooit eerder hebben gezien. Er zijn leuke speurtochten voor kinderen, vraag daar zeker om. Onze favoriet is het buitengedeelte van het Afrikamuseum. Wandelend van Afrikaans hutje naar hutje. Je waant je hier echt bijna in Afrika!

Net alsof we echt in Afrika zijn, maar het is het Afrika Museum.
Net alsof we echt in Afrika zijn, maar het is het Afrika Museum.

Wandelen combineren met een pannenkoekenhuis

Een van de uitjes in de regio Arnhem die bij de KidsErOpUit-bloggers erg populair is: wandelen combineren met eten bij een pannenkoekenhuis. Rondom Arnhem zijn veel mooie natuurgebieden te vinden, dus keuze genoeg. Kies bijvoorbeeld een van de volgende pannenkoekenrestaurants:

De Duivelsberg in Berg en Dal ligt prachtig en heeft een leuke speeltuin (foto: Karijn).
De Duivelsberg in Berg en Dal ligt prachtig en heeft een leuke speeltuin (foto: Karijn).

De Spelerij in Dieren

Ten noorden van Arnhem ligt in het plaatsje Dieren ‘De Spelerij’. Uniek in Nederland wat ons betreft. Hier kunnen kinderen buiten ouderwets spelen en experimenteren. Tussen de middag is het mogelijk om broodjes te bakken. Favoriet bij onze kinderen is het binnengedeelte: De Uitvinderij. Hier kunnen kinderen knutselen en klussen. Maak bijvoorbeeld een zeilbootje en kijk of deze blijft drijven. Geen idee wat je kunt verwachten bij De Spelerij? Lees dan het uitgebreide blog dat we eerder over De Spelerij en Uitvinderij hebben geschreven.

Uitdagend spelen en ontdekken bij De Spelerij.
Uitdagend spelen en ontdekken bij De Spelerij.

Ben jij al bij deze leuke uitjes in de regio Arnhem geweest?

Meer lezen

Natuurlijk hebben we nog veel meer tips voor uitjes in de regio Arnhem. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Visit Arnhem Nijmegen. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.