Liepaja: een bezoek aan Karosta, de Northern Forts en het strand

Iedereen die met de ferry van Stena Line naar Letland gaat, komt aan in Liepaja. Rij je meteen door of neem je de tijd om Liepaja te bezoeken? Saskia koos voor het laatste.

Met Stena Line van Travemünde naar Liepaja

Van Nederland naar Letland is zo’n 1800 kilometer rijden. Best een eind omdat zowel op de heen- als op de terugweg te doen. Wij kiezen er daarom voor om met Stena Line van Travemünde naar de Letse stad Liepaja te varen. Halverwege de middag rijden we in Duitsland de boot op en de volgende avond rijden we na het diner in Letland de boot af. Volledig uitgerust en klaar om Letland te leren kennen.

De ferry van Stena Line komt om 20 uur aan. Dat we de eerste nacht in Liepaja blijven slapen is geen moeilijke keuze. We besluiten er een tweede nacht aan vast te plakken zodat we de bezienswaardigheden van Liepaja kunnen meepakken.

Ligging Liepaja:

Sfeervol hotel met familiekamer in Liepaja

Liepaja heeft aan de kustlijn mooie houten huizen in Jugendstil-stijl. Het lijkt mij leuk om in zo’n soort gebouw te overnachten. Direct aan de kust lukt niet binnen ons budget. Vlakbij de (kleine) haven van Liepaja vind ik Hotel Fontaine, ook in zo’n leuk houten bouwwerk. Vanaf de boot is het een kwartier rijden naar dit hotel.

Hotel Fontaine heeft maar een paar kamers. Wij krijgen de sleutel van kamer 3. Samen met twee andere hotelkamers delen we een overloop die sfeervol is ingericht, het is net een kleine huiskamer. Op onze kamer staat een 2-persoonsbed, er is een bedbank en er is een opklapbed bijgezet. Zo kunnen we er prima met z’n vieren slapen. Onze hotelkamer is al net zo mooi ingericht als de overloop. In de badkamer bewonder ik de creatieve manier waarop deze is betegeld. Wat een leuk hotel!

Boek Hotel Fontaine via Booking.com

Wij arriveren op zondagavond en horen dan dat het ontbijt op maandag en dinsdag (en vermoedelijk ook op woensdag en donderdag gezien de openingstijden op de deur..) geserveerd wordt tussen 10 en 12 uur. We kiezen ervoor om op maandag wel in het hotel te ontbijten. Dinsdag rijden we verder en dan willen we eerder weg, we ontbijten die ochtend met supermarktbroodjes in de auto.

Hotel Fontaine is niet alleen een hotel, maar vooral een leuke bar waar mensen uit Liepaja komen. Op de zonnige zomeravonden die wij treffen, zitten ze in de tuin die erbij hoort. Ook wij ploffen hier een avond neer als de kinderen in bed liggen.

Het enige nadeel van dit hotel is de ligging aan een doorgaande weg. Vanwege de hoge temperaturen slapen we met raam open en dus horen we al het verkeer goed langs rijden. Mocht je rustiger willen slapen, vraag dan om een hotelkamer aan de achterkant.

Parkeren bij het hotel is gratis, dit kan op een bijna naastgelegen grote openbare parkeerplaats. Als je met een karretje achter de auto rijdt, dan kun je je combinatie op een dubbele parkeerplek kwijt. Tijdens ons verblijf was er altijd voldoende ruimte op de parkeerplaats.

Hotel Fontaine, in een typisch Lets Jugendstilpand.
Hotel Fontaine, in een typisch Lets Jugendstilpand.
De hal voor onze hotelkamer.
De hal voor onze hotelkamer.
Het 2-persoonsbed in onze hotelkamer.
Het 2-persoonsbed in onze hotelkamer.
Voor de kinderen is er een bedbank en een opklapbed.
Voor de kinderen is er een bedbank en een opklapbed.