Lunchbox: voor dagjes uit en vakantie (incl recept)

Als we op vakantie zijn of een dagje weg gaan, dan nemen we altijd iets te eten mee. Niet alleen omdat we graag picknicken, maar ook omdat het praktisch is en ontzettend veel geld scheelt. We maken van de picknick iets bijzonders met lekkere broodjes, fruit, smoothie en/of een salade. Bij voorkeur nemen we onze lunch mee in vrolijke bakjes, omdat ze leuk zijn om te zien en vooral omdat we onze hoeveelheid afval willen beperken.

Lunchbox elipse*

Rosti Mepal kennen jullie allemaal van de broodtrommels en drinkbekers voor kinderen. Maar wisten jullie dat ze meer handige artikelen hebben? In het lunchtime-assortiment vonden we de “Lunchbox to go elipse”. Een handige lunchbox die bestaat uit meerdere compartimenten:

  • Het onderste gedeelte biedt ruimte voor 825 ml inhoud, ideaal voor een salade.
  • Het bovenste deel is handig om bestek of andere losse onderdelen mee te nemen, hier past 600 ml in.
  • Een klein los bakje is geschikt voor het meenemen van een dressing (inhoud 50 ml).

Alle onderdelen sluiten goed op elkaar en voor de zekerheid kan je er een elastieken band omheen doen. De strakke vormgeving en de kleuren spreken mij erg aan, maar ook Maureen en Camiel zijn er van gecharmeerd. Voorzichtig vroegen ze voor wie dit bakje is, mocht een van hen deze lunchbox misschien gebruiken? Helaas voor hen, ik pik ‘m in voor dagelijks gebruik. Wie weet mogen ze de lunchbox een keer lenen tijdens een dagje weg of op vakantie.

Rosti Mepal "Lunchbox to go elipse".
Rosti Mepal “Lunchbox to go elipse”.
De verschillende compartimenten van de lunchbox.
De verschillende compartimenten van de lunchbox.
Inclusief ruimte voor bestek.
Inclusief ruimte voor bestek.
De lunchbox met de salade van veldsla, geitenkaas en framboos. In het kleine bakje zit de dressing.
De lunchbox met de salade van veldsla, geitenkaas en framboos. In het kleine bakje zit de dressing.

Salade voor in de lunchbox

Voordat ik jullie kon vertellen of deze lunchbox echt zo handig is als het lijkt, heb ik ‘m natuurlijk getest. Ik maakte een salade van veldsla met geitenkaas en framboos uit de Allerhande (nr 5, 2014). Deze salade is makkelijk te maken en ook geschikt voor op vakantie. Met stokbrood en een wijntje erbij heb je een heerlijk zomers gerecht.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuien
  • 75 gr veldsla
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 150 gr frambozen

Bereiding:

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie en laat daarna afkoelen op een bord.
  • Klop de azijn en olijfolie in een kom, voeg peper en eventueel zout toe.
  • Snij de bosui in ringetjes.
  • Meng de veldsla, bosui en dressing in een kom en verdeel over de borden.
  • Verdeel de geitenkaas, frambozen en pijnboompitten over de sla.
  • Lekker met (stok)brood.

Eet smakelijk!

Meer lezen

We ontdekten meer handige producten voor op vakantie en deelden tips voor koken op de camping. Klik & kijk voor inspiratie:

*De lunchbox is ons aangeboden door Rosti Mepal, deze review bevat mijn eerlijke en persoonlijke mening.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.