Lunchen met kinderen bij Het Suikertantes cafe in Amsterdam

Gezellig en lekker ergens lunchen met een dreumes kan best een uitdaging zijn. Blogger Yvonne ging de uitdaging in Amsterdam aan en ontdekte een erg leuk lunchplekje bij Het Suikertantes Café. Compleet met speeltuin en kinderboerderij. Kijk maar mee.

Beste redactie,

Hierbij willen we jullie laten weten dat Het Suikertantes Café per 3 maart 2018 zijn deuren sluit in Buurtcentrum De Havelaar.

Wij hebben hier 4 fantastische jaren gehad maar wij gaan ons nu vooral focussen op De Tulp om Het Suikertantes Café uit te breiden.

 

Tot ziens in De Tulp!

Groetjes Martine en Karlijn

Leuk en lekker lunchen met kinderen?

Daar zitten we dan, met onze dreumes van bijna twee jaar in een ‘kindvriendelijk’ restaurant in Amsterdam. Het plan, even gezellig en lekker lunchen. Ik kijk om me heen, een prachtige industriële inrichting, hippe mensen en echt heerlijke lunchgerechten komen voorbij. Een perfecte plek om vooral samen lekker te lunchen, maar kindvriendelijk? Ik speur de omgeving af. Geen speelplekje, klimtoestel of iets wat daar ook maar enigszins op lijkt. Zoals bij de meeste restaurants houdt ook hier het kindvriendelijkheids-gehalte wel op bij de aanwezigheid van een kinderstoel en misschien nog een kleurplaat.

Mijn dreumes begint na twee minuten al te sputteren en een uitweg te zoeken om de kinderstoel te kunnen ontvluchten. Dat betekent dat ik mijn liefste dreumes om de twee minuten kan gaan corrigeren: “Blijf maar in je stoeltje zitten”. Een andere optie is om hem, onpedagogisch maar gegarandeerd succes, achter de iPad te zetten. Maar of ik hier echt blij van word? Ik wil gewoon lekker lunchen, echt proeven wat ik eet en mijn kleine dreumes ook een fijne tijd bezorgen. En niet geheel onbelangrijk, geen 8 euro voor een vaak nog ongezond kindermenu betalen, waarvan hij ongeveer 3 happen eet.

Op zoek naar een kindvriendelijk lunchcafé

Ik pak mijn iPhone. Zoek op ‘lunch in Amsterdam met peuter’ en kom uit op ‘Het Suikertantes Cafe’. De omschrijving op de website van Kidsproof Amsterdam klinkt hoopvol: “In Het Suikertantes Café kun je terecht voor een lekker kopje koffie en huisgemaakte taart of -soep terwijl je kind zich vermaakt in de speelruimte of aan de knutsel- en kooktafel. Daarnaast is er buiten een geweldige speeltuin en ook een kinderboerderij“. Wauw, wat klinkt dit dreumesvriendelijk, bijna te mooi om waar te zijn. Een snelle blik op Google maps vertelt me dat Het Suikertantes Café locatie de Havelaar (Amsterdam West) op 6 km vanaf mijn huidige bestemming ligt, ik waag het erop…

De Havelaar. Hier moet Het Suikertantes Café ergens zijn.
De Havelaar. Hier moet Het Suikertantes Café ergens zijn.

Het Suikertantes Café

Toegegeven, mijn eerste indruk als ik aan kom rijden is niet fantastisch. Geen mooie, hippe of industriële uitstraling, maar een buurthuis?! Ik vraag me af of ik het adres goed heb ingevoerd. Dan zie ik een reclamedoek op de zijkant van het buurthuis, ik zit toch echt goed. Parkeren lukt mij voor de deur, maar het parkeeraanbod is beperkt (zoals zoveel in Amsterdam) en de kosten zo’n 3 euro per uur.

Volop speelmogelijkheden

Voor de deur van Het Suikertantes Café staat een leuke, overzichtelijke, speeltuin, een grasveld met bankjes, een voetbalkooitje en aan de overkant van het grasveld een stads(kinder)boerderij. Dat is fijn.

Mijn, toch wat tegenvallende eerste indruk, wordt binnen ruimschoots goedgemaakt. Het is eenvoudig, maar echt leuk en vooral super kindvriendelijk! Er is een soort podium vol met speelgoed, kindertafeltjes, circustentje, verkleedkleren en noem maar op. Ook is er een grote knutseltafel en kooktafel waarbij de kinderen cupcakes kunnen versieren en zelf koekjes kunnen bakken. Mijn kleine man weet niet waar hij kijken moet en gaat meteen al het speelgoed ontdekken samen met de andere kindjes die er zijn.

Heel veel speelgoed.
Heel veel speelgoed.
Dat is nog eens kindvriendelijk!
Dat is nog eens kindvriendelijk!
Grotere kinderen kunnen ook gaan knutselen.
Grotere kinderen kunnen ook gaan knutselen.
Het ziet er gezellig en informeel uit.
Het ziet er gezellig en informeel uit.
Sfeervol hoekje.
Sfeervol hoekje.

Menukaart Het Suikertantes Café

Ondertussen bekijken wij de menukaart. Heerlijke zelfgemaakte gerechten tegen zeer betaalbare prijzen, ook heel fijn. Voor de kleintjes hebben ze ‘gewoon’ een boterham met kaas, pindakaas of chocopasta en diksap of een andere sap erbij. Wij gaan voor de sandwich van de maand met brie en honing, een huisgemaakte pompoensoep, verse gemberthee en een boterham met pindakaas voor onze kleine man. Het is allemaal even lekker!

Ondertussen is onze kleine dreumes niet weg te slaan bij al het speelgoed, wat een verademing! Wij kunnen echt heerlijk genieten van al het lekkers en van onze spelende peuter die je vanaf elke tafel perfect in de gaten kunt houden.

Ik klets even met de eigenaresse. Zij vertelt dat ze ook verjaardagfeestjes organiseren en maandelijks een Suikertantes diner voor ouders en kids. Ook hebben ze specifieke activiteiten rondom bepaalde dagen, zoals dieren kleien met dierendag en pannenkoeken bakken in de vakantie.

Fijne menukaart.
Fijne menukaart.
Heerlijk vers.
Heerlijk vers.
Zie je die taartjes?
Zie je die taartjes?

Stads(Kinder)boerderij Zimmerhoeve

Onder luid protest gaat onze dreumes mee naar buiten, hij mag even spelen in de speeltuin en daarna steken we het grasveldje over. Recht tegenover Het Suikertantes Cafe ligt namelijk een leuke stads(kinder)boederij. De stadsboederij is niet heel groot, maar kippen, konijnen, hamsters, geiten en een varken zijn allemaal aanwezig.

De speeltuin.
De speeltuin.
Zoef, van de glijbaan af.
Zoef, van de glijbaan af.
De kinderboerderij.
De kinderboerderij.
Openingstijden.
Openingstijden.
Kijken bij de knaagdieren.
Kijken bij de knaagdieren.
Wat leuk om naar al die dieren te kijken.
Wat leuk om naar al die dieren te kijken.

Geslaagde middag

Voor ons is het een hele geslaagde middag en een dikke aanrader. Ondanks dat de inrichting dus misschien niet zo hip en/of Amsterdams industrieel is, is Het Suikertantes Cafe gewoon heel gezellig, kleurrijk en dus echt kindvriendelijk. De menukaart is redelijk eenvoudig, maar alle gerechten zijn huisgemaakt en met liefde bereid. Dát proef je! Door de aanwezigheid van een speeltuin, grasveld en de stadsboerderij is dit voor ons absoluut een plek om terug te komen!

Handig om te weten over Het Suikertantes Café

Het Suikertantes Cafe is elke vrijdag en zaterdag van 10 uur tot 17 uur geopend in buurtcentrum de Havelaar, Douwes Dekkerstraat 2 (Amsterdam, Oud-West). Er is beperkte betaalde  parkeergelegenheid in de straat. Openbaar vervoer is uitstekend, vanaf Amsterdam CS tram 12, 13 en 14 uitstappen bij Willem de Zwijgerlaan. Op zondag zit Het Suikertantes Cafe van 10 tot 17 uur in buurthuis het Wachterliedpaviljoen, Wachterliedplantsoen I.

Het Suikertantes Cafe heeft (nog) geen website, maar wel een Facebookpagina. Hier vind je de menukaart maar ook de activiteiten die eraan komen!

Let op: Het Suikertantes Cafe zit op zondag dus op een andere locatie, wij hebben alleen locatie de Havelaar, Douwes Dekkerstraat bezocht en daarop onze ervaringen gebaseerd.

Klinkt goed he? Had jij al eens gehoord van Het Suikertantes Café?

Meer lezen

Op zoek naar meer fijne plekken om met kinderen te eten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.