Saskia’s maandoverzicht: augustus 2019

Wat vliegt de tijd opeens voorbij…. Augustus 2019 is alweer achter de rug. Dus voor Saskia tijd om het maandoverzicht te maken en terug te blikken. Deze keer met vooral veel vakantie en langzaam opstarten.

Wat deed ik in augustus?

Ik was t/m zondag 25 augustus op reis. Deels op vakantie, deels op persreis. En ja, dat zijn twee verschillende activiteiten.

Persreis in Therme Erding? Dat betekent dat ik een bandje om krijg zodat iedereen ziet dat ik wel foto's mag maken. Gewone bezoekers mogen dat namelijk niet.
Persreis in Therme Erding? Dat betekent dat ik een bandje om krijg zodat iedereen ziet dat ik wel foto’s mag maken. Gewone bezoekers mogen dat namelijk niet.

Kroatië

In het maandoverzicht van juli vertelde ik dat we in Kroatië waren aangekomen. Voor het eerst sinds jaren bleven we weer langer op één plek: 12 nachten op een camping op Istrië. Dat was heerlijk! Daarna reden we zuidwaarts naar Sibenik. 

Na drie weken met het complete gezin was het tijd om mijn man in Split op het vliegtuig naar Nederland te zetten. Hij moest weer aan het werken bij zijn werkgever. Tja, ik ben ZZP-er en reizen is deels mijn werk, dus ik kan langer weg.

Bosnië

Met de kinderen ging ik door naar Bosnië. Wat een geweldige bestemming. Schitterende natuur, bijzondere steden en een interessante recente geschiedenis. Hier wil ik heel graag een keer naar terug, want een week wat echt tekort. 

Mooi he? Alleen zo jammer dat een van de kinderen niet fit was en niet mocht zwemmen. Een goede reden om een keer terug te gaan!
Mooi he? Alleen zo jammer dat een van de kinderen niet fit was en niet mocht zwemmen. Een goede reden om een keer terug te gaan!

Terugreis

De terugreis vanuit Bosnië is best een eind rijden. 1800 kilometer ongeveer. Ik heb dat in drie delen gedaan. Eerst reden we naar Therme Catez in Slovenië en daarna gingen we door naar het zuiden van Duitsland. Zo was dat qua afstand goed te doen. Alleen jammer dat we lang bij de grenzen moesten wachten en in Duitsland direct achter een ongeluk zaten. Dat maakte het voor mij best wel vermoeiend om te rijden. Op dat moment denk ik echt: “Dit doe ik niet nog een keer alleen.” Alleen ben ik dat volgend jaar alweer vergeten verwacht ik, haha.

Eindeloos wachten bij de grenzen en bij tolpoortjes.
Eindeloos wachten bij de grenzen en bij tolpoortjes.

Alleen met de kinderen op reis

Het meest pittige van alleen reizen met de kinderen was deze keer dat een van de kinderen een week echt niet lekker was. Niet ernstig ziek ofzo, maar mocht bijvoorbeeld niet zwemmen. Het andere kind wil wel zwemmen en van alles doen. Ik vind dat in m’n eentje dan een behoorlijke uitdaging om mijn aandacht te verdelen tussen beide en zelf ook af en toe te kunnen opladen.

But, we dit it! 

Pittig om alleen met de kinderen op reis te zijn, maar ook onvergetelijk om alle ervaringen met hen te delen.
Pittig om alleen met de kinderen op reis te zijn, maar ook onvergetelijk om alle ervaringen met hen te delen.

Veilig weer thuis

Deze zomer waren er best veel berichten in het nieuws over ongelukken onderweg, verdwenen tieners en verdronken mensen. Brrr, van die verhalen waar ik als ouder kippenvel van krijg. Je moet er toch niet aan denken dat het jouw gezin overkomt….

Daarom dit jaar extra blij dat het complete blogteam weer veilig thuis is!

Weer aan het werk en thuis aan de slag

De laatste week van augustus ben ik langzaam weer aan het werk gegaan. Met aan het begin van de week drie hele warme dagen ging dat dus echt langzaam. En dat is prima.

Ik deed de was, ruimde de vakantiespullen op, ging naar de gemeente waar ik een opdracht doe en heb al m’n foto’s van de zomervakantie gesorteerd. Alle tijdstippen van de clubjes van de kinderen druppelen binnen in deze week, dus ik heb wat tijd nodig voor agendamanagement voor het gezin.

Langzaam opstarten... op de warme zomerse avonden met een wijntje en een boek in de tuin.
Langzaam opstarten… op de warme zomerse avonden met een wijntje en een boek in de tuin.

Naar de opticien

Met de jongste bezocht ik de opticien, want hij kon in de vakantie meerdere woorden niet goed lezen. Vorig jaar zijn z’n ogen al een keer opgemeten, toen kon het nog net zonder bril. Maar nu zal hij er op school toch een nodig hebben. Hij heeft een leuk montuur uitgezocht en gaat er langzaam aan wennen, want een beetje spannend is zo’n verandering wel.

Open training Oranjeleeuwinnen

De oudste deed ik een erg groot plezier door naar de open training van de Oranjeleeuwinnen te gaan. In de brandende zon stonden we naar de training te kijken. Het leukste was daarna, toen de speelsters langs kwamen om handtekeningen uit te delen. Met een shirt vol handtekeningen reden we naar huis. Een erg leuke ervaring!

Je kunt hier trouwens gratis heen. Alleen vooraf aanmelden is nodig. Wij zagen de aankondiging via het Instagram-account van de Oranjeleeuwinnen.

Handtekeningen verzamelen van de Oranjeleeuwinnen.
Handtekeningen verzamelen van de Oranjeleeuwinnen.

Inspirerende afspraak

Verder had ik een heel leuk gesprek met een andere ondernemer. Over bloggen, online werken, affiliate marketing, podcast, werken met een team. We zijn nog lang niet uitgepraat, dus binnenkort een vervolg. Echt een gesprek waar ik energie van kreeg.

En hoe verder met KidsErOpUit?

In een eerder maandoverzicht heb ik al een keer gezegd dat ik aan het nadenken ben over de toekomst van KidsErOpUit. Deze maand heb ik meerdere boeken gelezen, nagedacht, opgeschreven, uitgetekend en laten sudderen. Komende maand ga ik met nog wat mensen praten over de toekomstplannen. Erg leuk om mee bezig te zijn!

Maar jullie vragen je vast af wat je ervan gaat merken. Het eerste is dat we in een lagere frequentie nieuwe blogs gaan publiceren. Van dagelijks een nieuw blog naar vier blogs per week. Hierdoor komt er ruimte om bezig te zijn met de toekomstplannen.

Dit staat er voor september in de agenda…

In september starten de netwerkevents weer. Een ochtend over Duitse bestemmingen, een boottocht met het pr-bureau van Wales en een event waar meerdere reisorganisaties zullen zijn die zich bezig houden met vooral de meer duurzame vormen van reizen. Een uitje met leuke andere bloggers en het plaatselijke event ‘Deventer Grows Digital’ maken het lijstje compleet.

Tussendoor flink aan de slag met alle blogs n.a.v. afgelopen zomer!

Hoe was jullie zomer?

Groetjes Saskia

2 REACTIES

    • Hoi Heidi,
      Afgelopen zomer verbleven we op Camp Dvor. Erg leuke camping als je een kleine camping zoekt die wat meer in het binnenland ligt. Blog volgt nog….
      Groetjes Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.