Saskia’s maandoverzicht: februari 2020

Het vorige maandoverzicht publiceerde ik ’s ochtends op de laatste dag van de maand. Die dag was namelijk druk, dus geen tijd meer om bij te werken. Waar ik zo druk mee was? De opening van ons nieuwe kantoor! Ook al is februari een korte maand, er gebeurde weer veel. In dit maandoverzicht neem ik je mee achter de schermen én verklap ik wat voor een toffe reis we in de zomer gaan maken.

Opening van GOLD Works workspace

Na heel wat uurtjes schilderen en behangen in januari was het op 31 januari zo ver: de opening van onze nieuwe werkplek. Samen met drie andere ondernemers deel ik GOLD Works workspace. Hier werken we aan onze eigen bedrijven, maar gaan we daarnaast ook een gezamenlijk aanbod maken voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers. De eerste GOLD Works Breakfastclub is inmiddels geweest en er staat meer op de planning voor dit jaar.

Opening van GOLD Works.
Opening van GOLD Works.
Mijn plekje.
Mijn plekje.
Onze 'Golden' corner.
Onze ‘Golden’ corner.

Eerste vergadering met de redacteuren

Sinds dit jaar werken we bij KidsErOpUit niet meer alleen met (vrijwillige) bloggers, maar ook met redacteuren. Zij gaan vooral achter de schermen aan de slag om onze bestaande content te verbeteren, ontbrekende blogs te schrijven én mee te helpen met nieuwe producten die al een tijdje in de pijplijn zitten.

Dinsdag 4 februari zijn we gezamenlijk van start gegaan. In Utrecht had ik een leuke overlegruimte geboekt vlakbij het station. Daar hebben we de drie thema’s kamperen, steden en Scandinavië besproken en bekeken waar ze het beste mee kunnen starten. 

Erg fijn dat ik hiervoor nu extra ondersteuning heb en super omdat te kunnen doen met meiden die ook in het blogteam zitten.

De redacteuren zijn klaar om aan de slag te gaan!
De redacteuren zijn klaar om aan de slag te gaan!

Tikken, tikken en tikken

Reisbloggen klinkt soms als een best wel fancy beroep waarbij je veel kunt reizen. Nu zal ik dat niet helemaal ontkennen, maar het is ook heel veel computerwerk. Dus zat ik in februari heel wat uurtjes te tikken. Ik heb een lijstje met blogs die ik af wil hebben voordat ons hoogseizoen weer begint, dus dat moet in deze maanden gebeuren.

Ik tikte trouwens niet alleen aan blogs. Ik heb ook de e-books een schop onder hun kont gegeven en ben daar weer mee aan de slag gegaan. Want echt, aan e-books die bijna af zijn heeft helemaal niemand iets. 

Sporten, sporten en sporten

Diegene die mij op mijn persoonlijke Instagram-account volgen of hier vaker meelezen weten het wel. Ik ben sinds half november fanatiek aan het sporten. Meestal ga ik vier keer per week, soms drie keer. Inmiddels ben ik al zo ver dat als ik een week niet kan door reisjes naar het buitenland, ik het sporten echt mis en vrijwillig oefeningen in het huisje of op de hotelkamer doe. Echt hoor, als je me dit een half jaar geleden had verteld dan zou ik het niet geloven!

KidsErOpUit Podcast

Van het KidsErOpUit Luistermagazine kwam een nieuwe aflevering online. Deze podcast over op wintersport gaan met kinderen kun je hier vinden.

Ook heb ik inmiddels de volgende afleveringen opgenomen. Nog even naluisteren en dan aanleveren voor montage. 

Middelbare school

Begin februari bezochten we de laatste open dag van een reeks van middelbare scholen. De jongste weet waar hij heen wil. Een keuze waar wij volledig achterstaan. 

Daarna was het spannend. Hij zit in groep 7 en heeft in november aangegeven graag volgend schooljaar naar de middelbare school te gaan in plaats van naar groep 8. Net voor de voorjaarsvakantie kregen we groen licht. Wat een blijdschap!

Voor mij wel even wennen, want dat betekent dat we over een paar maanden definitief afscheid nemen van de basisschoolperiode. Dan hebben we na de zomervakantie twee kinderen op de middelbare school…. Echt bizar hoe snel die basisschooltijd voorbij is gegaan.

De zomervakantie is geboekt!

Ik noemde het al een paar keer eerder, we hadden nog steeds geen zomervakantie geboekt. Ik word daar erg onrustig van, zeker omdat we vast zitten aan het hoogseizoen. Maar de knoop is doorgehakt!

We gaan een hele toffe rondreis door de Balkan maken. Door Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Servië. Van daaruit vliegt mijn man na 4 weken terug naar huis omdat hij weer moet werken. Ik rij net als afgelopen jaar in etappes met de kinderen terug. Eerst ga ik een midweek naar het Balatonmeer in Hongarije met ze en daarna maken we een korte stop in Dresden.

Nu al nieuwsgierig naar onze route? In dit blog lees je meer over onze rondreis door de Balkan.

Fotootje van het scherm: dit gaat onze route door de Balkan worden.
Fotootje van het scherm: dit gaat onze route door de Balkan worden.

Wat deden we in de voorjaarsvakantie?

Zo, wat verlang ik naar de lente. De zon, hogere temperaturen, weer buiten zijn. Nou, daar hebben we in de voorjaarsvakantie al een mooi voorproefje van gekregen in Spanje.

We vlogen naar Girona en zijn daarna met de huurauto naar Barcelona gereden. Grote wens van onze dochter is een bezoek aan Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona. Die kaartjes had ik al vooraf gekocht, alleen blijkbaar met de verkeerde datum (echt, hoe dan? Ik check dat altijd driedubbel!). Nadat ik 10 euro per kaartje wijzigingskosten had betaald mochten we alsnog naar binnen. Verder bezochten we sciencemuseum CosmoCaixa en gingen we naar de berg Tibidabo waar onder andere een pretpark te vinden is.

Na Barcelona reden we door naar Valencia. Een stedentripbestemming die bijna een hype is geworden. Vraag iemand naar een leuke stad voor een citytrip en grote kans dat ze Valencia zeggen. En ja, het is een toffe stad. Maar ik ken nog wel meer toffe steden. Ik vond het leuk om er een keer te zijn, maar na alle halleluja verhalen had ik er iets meer van verwacht. 

Blogs over Barcelona, Camp Nou en Valencia komen er de komende maanden aan.

Corona-virus

Terwijl wij in Spanje waren kwam het corona-virus ook in Nederland. Zelf volg ik vooral de ontwikkelingen in Italië, laat het getroffen gebied precies de regio zijn waar we in de meivakantie en in juni heen gaan…

Nou ja, ik ben niet van de paniekvoetbal. Het duurt nog zo’n 7 weken voordat we gaan. Grote kans dat we er dan zonder problemen heen kunnen. Fingers crossed in ieder geval!

Op naar maart!

Zo, en nu op naar maart. De maand waarin ze starten met onze nieuwe badkamer. Dat betekent dat we thuis in de rotzooi komen te zitten. Even doorbijten, maar daarna zijn we er vast heel erg blij mee.

Qua reisjes is het rustig. Ik ga met mijn broertje en mijn dochter naar de wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen tegen Canada. Het is in Calais, dus we blijven daar een nachtje slapen. De rest van de maand blijf ik thuis!

Verder ga ik naar het Oostenrijk-event, organiseer ik samen met een oud-collega een borrel voor andere oud-collega’s en staat er een uitje op de planning met andere leuke bloggers.

Hoe was jouw februari?

Liefs Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.