Saskia’s maandoverzicht: juli 2019

Juli is alweer voorbij. Een maand waarin we het schooljaar hebben afgesloten en de vakantie is begonnen. Met bezoekersrecords en stress op het vliegveld. Leuke afspraken. En een maand met hard werken om alles af te krijgen voordat wij zelf op vakantie gingen.

Zoals jullie van ons gewend zijn houden we ook deze zomer weer een Instastory-estafette. Elke dag is er vanuit een ander deel van Europa een story te zijn, verzorgd door de bloggers van KidsErOpUit. Komen jullie kijken?

Juli is de beste maand voor reisbloggers

Qua statistieken is juli voor reisblogs altijd de beste maand. Ook wij hadden weer een mooi record aan bezoekers: 190.000 unieke bezoekers op KidsErOpUit.nl. Wauw, dat is echt veel!

Iedereen die nu meeleest en zegt dat cijfers helemaal niet belangrijk zijn, die heeft het mis. Het gaat om kwaliteit zeggen ze dan. Alsof je niet én kwaliteit kunt bieden én veel lezers kunt hebben. Veel gezinnen zijn blij met onze ervaringen en onze praktische tips. Zij kiezen op basis van onze verhalen hun vakantie of dagje. En daar doen we het voor. Doe mij maar dit aantal bezoekers zonder reisjournalistiek goedgekeurde content in plaats van nog geen 10% van dit aantal bezoekers op een site waar de teksten en foto’s perfect zijn volgens de geleerde reisjournalisten.

Oh wacht, die reisjournalisten zijn onze doelgroep helemaal niet. Hallo 190.000 papa’s en mama’s, we zijn blij met jullie!

Uitje met andere bloggers

Juli begon bijna meteen met een leuk uitje met andere bloggers. Wij zijn allemaal professionele reisbloggers en werken dus als ZZP-er. Ons blog is dus echt ons werk, onze professie. Dat is superleuk, maar je mist ook wat voordeeltjes die je wel hebt als je collega’s hebt. En een daarvan is een personeelsuitje. Nou, dan doen we dat toch gewoon zelf? Dus een van de bloggers heeft het initiatief genomen om dit uitje te organiseren.

Eerst bijkletsen in een café, daarna een escaperoom in (we zijn op tijd ontsnapt!) en daarna lunchen, borrelen en pizza eten. 

Zo leuk, dit gaan we vaker doen!

Gezellig lunchen in Utrecht.
Gezellig lunchen in Utrecht.

Gedoe & gedonder op het vliegveld

Het eerste reisje van deze maand begon met heel wat gedoe op het vliegveld. Op weg naar Genua (daarover hieronder meer) moesten we overstappen in München. Iets waar ik sowieso al niet blij van wordt, vooral omdat KLM op hetzelfde moment rechtstreeks vliegt. Maar ja, de vlucht is voor ons geboekt, dus we moeten het ermee doen.

Helaas, op Amsterdam een flinke vertraging. Het is onzeker of we onze overstap gaan halen. Ik overleg bij de balie. Het zou net moeten lukken en anders kunnen we op München overboeken naar een vlucht die drie uur later gaat. Eindelijk zitten we in het vliegtuig. 

Als we er bijna zijn informeer ik even bij de stewardess of we onze overstap gaan halen. “Oh, maar dat is dit vliegtuig, deze gaat door naar Genua.” Yes, dat is handig. Maar helaas, we moeten er wel eerst uit, met de bus naar de terminal, rennen naar de gate en dan hopen dat we de bus terug naar dit vliegtuig kunnen halen. 

Ha, gelukt! We arriveren bij de gate net op het moment dat ie open gaat. “Pieeeep” zegt de automaat als ik onze boardingpasses er overheen haal. Huh? De dame achter de balie bekijkt onze gegevens en zegt: “Jullie zitten in het volgende vliegtuig.” Huh? Wat zeg je? Even research laat zien dat we in Amsterdam al zijn overgeboekt op de volgende vlucht. Maar daar hebben we niet om gevraagd… Terugboeken lukt qua tijd niet meer, terwijl er nog wel plek is. Dus zwaaien we ons vliegtuig uit.

Het stoom komt uit m’n oren. Ik ben woest. Hoe kan dit?!? Dat kunnen ze me in München niet uitleggen. Vermoedelijk heeft de meneer in Amsterdam ons willen helpen. Dacht ie dat we de overstap sowieso niet gingen halen en had ie gezien dat de volgende vlucht nog maar een klein beetje plek had. We zullen het nooit weten.

Op de terugweg lachen we weer, maar op de heenweg....
Op de terugweg lachen we weer, maar op de heenweg….

Groepspersreis naar Genua

Uiteindelijk komen we aan in Genua. Daar doen we mee aan een groepspersreis. Dat betekent dat er meerdere bloggers zijn en dat we met elkaar een programma hebben. In dit geval hebben we ook allemaal een kind mee. De andere bloggers komen uit Engeland, Frankrijk en Italië.

Ik ben samen met mijn 10-jarige zoon. Helaas voor hem zijn de andere kinderen een stuk jonger: drie meisjes in de leeftijd van 4 t/m 6 jaar. Daar heeft ie niet zoveel mee. Al snel blijkt het volle programma en het late naar bed gaan behoorlijk pittig voor deze kleintjes. Ook mijn zoon vindt het soms wat teveel. Hij doet z’n best om het Engels te verstaan, maar als op een ochtend de meisjes er continu doorheen kletsen wordt het hem ook teveel. Hij trekt zich steeds meer terug tijdens de rondleiding die we doen. Gelukkig komt al snel de lunch. Als wij het eten op hebben gaan we gezellig met z’n tweeën verder met het bezoek aan het aquarium. Dan kan hij er weer echt van genieten.

Voor ons beide best een pittig reisje, maar we zijn het er over eens: Genua is veel en veel leuker dan we hadden verwacht. We willen een keer terug want we zijn nog lang niet uitgekeken.

Nieuwsgierig naar deze stad? Het blog over Genua lees je hier.

Groepsfoto tijdens de persreis in Genua.
Groepsfoto tijdens de persreis in Genua.

Afspraak met een toffe reisorganisatie

Bij een leergang voor ondernemers heb ik een keer een lijstje gemaakt met de tien bedrijven waar ik het liefst mee zou willen samenwerken. “Als je zo’n lijstje hebt, dan ga je er onbewust aan werken dat er een samenwerking komt” zei de ondernemerscoach. Dus ik braaf dat lijstje gemaakt. 

Al meerdere bedrijven van dat lijstje hebben inmiddels uit zichzelf KidsErOpUit benaderd met de vraag of we kunnen samenwerken. Bizar he? En zo gebeurde dat ook eind juni. Een reisorganisatie die heel goed past bij waar wij over schrijven mailde mij. Datum geprikt voor een afspraak en erheen. 

Een heel leuk gesprek volgde. Hoe & wat het verder gaat zullen jullie komend jaar vanzelf merken.

Oh ja, op dat lijstje van mij staan nog twee bedrijven. Ben benieuwd wanneer die zich gaan melden, haha. 

Virtual Sidekick!

Zo’n beetje de laatste afspraak voor de vakantie is met Yvonne Renckens. Ze is ‘Virtual Sidekick’ ook wel VA (virtual assistent) genoemd. Ik zocht al een tijdje iemand die me kan helpen met allerlei werkzaamheden voor KidsErOpUit. Maar ja, waar vind je een leuk en geschikt iemand? Toen vertelde onze blogger Jolinda dat ze Yvonne een keer heeft geinterviewd voor haar werk: “Zij is leuk” was de aanbeveling die ze erbij gaf. 

Dus zo kwam het dat ik besloot haar direct te mailen en maakten we een afspraak. Nou, dat was meteen 2 uur praten over ondernemen, de hulp die ik zoek en wat Yvonne daarin kan betekenen. 

Ik reed stuiterend van energie terug naar huis en heb onwijs veel zin om samen met haar aan de slag te gaan.

Kennsimaking met Yvonne, Virtual Sidekick.
Kennsimaking met Yvonne, Virtual Sidekick.

En toen…. zomervakantie!

Dit jaar zijn we als laatste aan de beurt voor de zomervakantie. Als dit blog online komt zitten we in Istrië en zijn we al in Slovenië geweest. Wat een heerlijke bestemmingen zijn het. Ik geniet van echt op vakantie zijn en het niet hebben van verplichtingen tijdens een reis.

Wat wel steeds pittiger wordt is het op vakantie zijn met een puber. Haar favoriete bezigheid is namelijk niets doen… Tja, drie andere leden van het gezin willen juist veel doen. Het zorgt af en toe voor wat struggles die vast herkenbaar zijn voor andere ouders met tieners.

De komende weken zijn we nog op pad. Tenminste, eerst nog met z’n vieren in Kroatië. Dan vliegt mijn man terug naar Nederland omdat zijn vakantie voorbij is. Ik ga met de kinderen verder naar Bosnië en Herzegovina. Om daarna stapsgewijs terug te rijden met stops in Slovenië en Duitsland. 

Oh ja, ons huis is bewoond als wij weg zijn. Ook heel fijn, zowel voor ons als diegenen die in ons huis zitten.

Live KidsErOpUit volgen

En tot slot iets wat ik erg leuk vind tijdens de vakanties: onze Instastory estafette. Elke dag neemt een blogger van KidsErOpUit jullie op Instagram mee naar haar vakantiebestemming. Ik vind het zelf erg leuk om de andere bloggers te volgen. Komen jullie ook op Instagram om ons live te volgen?

Hele fijne vakantie voor jullie allemaal!

Groetjes Saskia

Vorig artikelKoken op de camping: zalmfilet met rosé
Volgend artikelKoken op de camping: gevulde courgettes en tomaten
Saskia
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit, getrouwd met Gerard en moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.