Saskia’s maandoverzicht: juni 2020

Juni 2020, de maand dat het leven weer een beetje normaler werd. Tenminste, daar leek het op… Totdat ik op zaterdag 20 juni ging lasergamen… 

Hoog tijd om terug te blikken!

Weer naar school

Laat ik beginnen met datgene wat voor de kinderen het meeste impact heeft: weer naar school! De jongste is sinds 8 juni volledig naar school. Hij vindt het erg fijn. Nog een paar weken te gaan en dan zit de basisschooltijd er voor hem op. Raar hoor, maar daarom koesteren we deze laatste weken extra.

Bij de oudste begonnen de ‘offline’ lessen een week eerder. Zij mag inschrijven op maatwerkuren en dan maximaal drie keer per week naar school. Heeft ze 1x gedaan, maar daar werd ze niet enthousiast van. Dus die zit weer 100% thuis haar schoolwerk te doen. Ook dat bevalt prima.

Wandelen en terrasjes

Ik geniet ook deze maand ontzettend van het wandelen met Fieke en Suzanne. Helaas merken we alle drie dat onze agenda’s langzaam weer wat voller worden, dus het lukt niet altijd om twee keer per week te wandelen.

Met de kantoormaatjes van Gold Works plof ik neer op een heel tof pop-up terras in Apeldoorn. Recht tegenover het station is daar deze zomer Serengeti te vinden. Geweldig sfeertje, dus hopelijk kunnen we er nog vaak heen.

Ik ben zo ontzettend blij dat de lockdown steeds minder streng wordt en we steeds meer mogen.

Wandelen op de Gorsselse Heide.
Wandelen op de Gorsselse Heide.
Op het terras bij Serengeti in Apeldoorn.
Op het terras bij Serengeti in Apeldoorn.

Reisadviezen werden aangepast

De eerste helft van juni vond ik ook heel onrustig. Elke keer onduidelijkheid over reisadviezen. In welke landen zijn Nederlanders welkom? Waar mogen we heen van de Nederlandse overheid? Onze blogger Iris heeft geprobeerd dit allemaal uit te zoeken en bij te houden in dit blog over Vakantie in Europa tijdens Corona. Een gigantische klus, zeker omdat de informatie versnipperd is en zo’n beetje dagelijks wijzigt.

Deze reisadviezen hebben zoveel invloed op de contentplanning: waar gaan we over schrijven? Wat kan wel online en wat nog niet? Ik ben soms tot in de kleine uurtjes bezig geweest om last minute de planning aan te passen. 

Zo schreven we hele handige blogs over bestemmingen waar je deze zomer wel heen mag. Maar kwamen we ook tijd tekort, want ik had ze ook willen maken voor Frankrijk, Italië en Denemarken.

Voor deze landen kun je nu wel onze gidsen lezen:

Campagnes werden herstart of snel begonnen, dus ook daarvoor moest de content gemaakt worden. Weer schuiven met de planning en zoeken naar een goede balans. Het is gelukt.

Elke keer toch weer spannend: wat horen we deze keer tijdens de persconferentie?
Elke keer toch weer spannend: wat horen we deze keer tijdens de persconferentie?

Op reis!

Deze maand zijn we twee keer op reis geweest. Jeetje zeg, voelde echt alsof het gewone leven weer terugkomt. Zo fijn. 

Onze eerste reis ging naar Landal Miggelenberg. Maar een half uurtje rijden voor ons. We waren daar op uitnodiging van Landal om de Landal Adventure game te proberen. Nou, die is meer dan goedgekeurd door ons. Je kunt hier meer lezen over de Landal Adventure app.

De andere reis ging naar Zuidoost-Friesland. Met een leuk programma vol met actieve dingen voor wat oudere kinderen. Het blog hierover komt begin juli online, dus die houden jullie tegoed. Helaas voor mij liep dit weekend minder goed af…

Presentatie van de Landal Adventure app.
Presentatie van de Landal Adventure app.
Ontzettend leuke game!
Ontzettend leuke game!
Genieten in Friesland.
Genieten in Friesland.
We sliepen in deze pipowagen op Camping De Geele Bosch. De foto is gemaakt door journalist Lenus van der Broek.
We sliepen in deze pipowagen op Camping De Geele Bosch. De foto is gemaakt door journalist Lenus van der Broek.

In het gips

Ja, jullie lezen het goed. Ik zit sinds 20 juni in het gips. Tijdens het lasergamen verstap ik me nogal ongelukkig en kan ik niet meer op m’n linkervoet staan. Met de ambulance word ik naar het ziekenhuis in Drachten gebracht en daar krijg ik te horen waar ik al bang voor ben: enkel gebroken! Met m’n pootje in het gips ga ik terug naar de camping, maar niet voordat ik eerst nog flauw val in de hal van het ziekenhuis en op de parkeerplaats moet overgeven… 

Eenmaal weer thuis zit ik behoorlijk te balen. Wat pakt 2020 tot nu toe slecht uit. Ik ben eigenlijk altijd positief ingesteld en behoorlijk flexibel, maar dit vraagt ook van mijn incasseringsvermogen veel. Het doet me ontzettend goed dat ik allerlei lieve berichtjes krijg van heel veel mensen. Ik kijk met plezier naar de bossen bloemen en andere cadeautjes. Het is fijn om zo gesteund te worden.

Donderdag 25 juni moet ik in m’n eigen ziekenhuis op controle. Opnieuw een foto maken en nieuw gips erom. Er is twijfel: wel of niet opereren? Ze bespreken dit later op de dag met collega’s, maar het lijkt erop dat het niet nodig is. “Als het wel verstandiger is om te opereren, dan bellen we je vanavond”. Ok, dus ik best wel opgelucht dat er ’s avonds niet wordt gebeld. Maar ja, toen ging op vrijdagochtend alsnog de telefoon. Jullie raden het vast al: toch opereren.

Wat ben ik blij dat die vrijdag ook de leenrolstoel wordt bezorgd en dat Fieke mij ophaalt om naar een terrasje te gaan. Het doet me goed, ook al ben ik daarna best moe. Op zondag vieren we thuis de verjaardagen van de mannen. Iedereen komt verspreid over de dag en ik vind het fijn om deze afleiding en gezelligheid te hebben.

Maandag ga ik voor de pre-operatieve intake naar het ziekenhuis en dinsdagmiddag 30 juni word ik geopereerd. Ik mag zelfs een nachtje blijven slapen. Dus dit maandoverzicht heb ik dinsdagochtend afgerond en als jullie dit op woensdag lezen is de operatie achter de rug en ben ik hopelijk (bijna) weer thuis.

Nu (her)start een periode van rust houden en daarna herstellen. Ik word echt niet blij van alle berichten over hoelang dat kan duren… 

Daar lag ik dan....
Daar lag ik dan….
Ritje met de ambulance.
Ritje met de ambulance.
In Drachten krijg ik gips om m'n pootje. Wat een zwaar blok aan m'n been.
In Drachten krijg ik gips om m’n pootje. Wat een zwaar blok aan m’n been.
Elke avond even slikken als ik mezelf antistollingsmiddel moet prikken...
Elke avond even slikken als ik mezelf antistollingsmiddel moet prikken…
Op het terras met de rolstoel. Toch even het gevoel dat niet alles stil staat.
Op het terras met de rolstoel. Toch even het gevoel dat niet alles stil staat.
In Deventer krijg ik nieuw gips. Ik kies voor een mooie knalkleur.
In Deventer krijg ik nieuw gips. Ik kies voor een mooie knalkleur.
En weer terug voor de pre operatieve intake en de operatie.
En weer terug voor de pre operatieve intake en de operatie.

Nieuw KidsErOpUit e-book: Staycation Doeboek

Ondertussen werken we in juni met een groot deel van het team keihard aan het nieuwe KidsErOpUit e-book. Omdat veel lezers in Nederland blijven is het een heel gaaf Staycation Doeboek geworden. 

We hebben gebrainstormd over de ideeën die er echt in moeten. Keuzes gemaakt. Geschrapt en weer nieuwe onderwerpen toegevoegd. Uiteindelijks zijn het 140 (!) pagina’s geworden vol met inspiratie. Voor dagjes uit in Nederland, de enige echte Nederland bucketlist, originele dingen die je thuis kunt doen, raadsels en spelletjes. Als je dit e-book koopt, dan hoef je je nooit meer af te vragen wat je kunt doen. Zes weken vakantie is tekort om alle gave ideeën uit te voeren.

De verkoop start niet zoals gepland deze week, maar een weekje later. Iets met een gebroken enkel die de planning in de war gooit…

Voor onze nieuwsbrieflezers komt er een leuke korting, dus ben je nog niet ingeschreven doe dat dan hier alsnog:

Wist je trouwens al dat we ook een e-book hebben met makkelijke en lekkere kampeerrecepten? Heel handig om mee te nemen op vakantie.

Onze zomervakantie

Tussen al die veranderende reisadviezen en het vele werk door is het ook tijd om onze zomervakantieplannen definitief te maken. Na tig keer omgooien van de plannen wordt het voor onze gezinsvakantie Frankrijk! Voor daarna heb ik plannen om met (een van) de kinderen naar Duitsland, Oostenrijk en Hongarije te gaan. 

Net nadat we die knoop hebben doorgehakt en ik bezig ben met alle boekingen in orde maken, gooit mijn gebroken enkel ook deze plannen in de war. De verwachting is dat ik tot eind juli in het gips zit… en als het gips eraf is, dan huppel ik niet meteen vrolijk door de bergen of rij ik eventjes zelf naar Hongarije.

Gelukkig heb ik een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Ik krijg van hun het geld terug van de reeds geboekte accommodatie in Hongarije. De accommodaties in Duitsland en Oostenrijk kan ik kosteloos annuleren en persreizen worden overgenomen door andere bloggers uit ons team. De week met het hele gezin op een outdoorcamping in de Franse Pyreneeën kunnen we twee weken verschuiven. 

Als er nu geen stomme dingen meer gebeuren, dan zijn we komende zomer twee weken in Frankrijk. Op twee verschillende campings. Waar ik vooral zal relaxen met mijn e-reader en waar vanuit we hopelijk wel wat uitstapjes kunnen maken met de auto. Ik ben me al aan het oriënteren op het huren van een compacte inklapbare scootmobiel om mijn actieradius tijdens de vakantie wat te vergroten.

Nu we voor ons doen best veel thuis zijn en ik op die dagen weinig kan ondernemen met de kinderen, hebben we besloten dat ze op kamp gaan. Dat wordt met enthousiasme begroet. Dus voor het ene kind het KNVB Voetbalkamp geboekt en voor de ander een Fortnitekamp. Beide zijn ze hier dolblij mee.

Zo, dit was het kijkje achter de schermen bij KidsErOpUit in juni…. wat jullie maand wat normaler?

Liefs Saskia

2 REACTIES

  1. Hoi Saskia,

    Wat naar dat je net nu je enkel gebroken hebt. Beterschap.

    Kijk altijd even voor inspriratie op jullie site. Wij net een vakantie naar de Vendee geboekt. Twijfelde om te gaan, maar we hebben wat vitamine zon nodig…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.