Saskia’s maandoverzicht: mei 2020

Mei 2020, de maand waarin de versoepeling van de lockdown begon. Alsof met kleine stapjes het gewone leven heel langzaam weer dichterbij gaat komen. We hebben nog een lange weg te gaan, dat weet ik. Maar elk stapje is weer een druppel waarmee het glas verder wordt gevuld. 

Meivakantie

De meivakantie staat bij ons t/m 5 mei in het teken van de digitale KidsErOpUit Camping. Wat is het leuk om een LIVE kampvuur te doen, waarbij zelfs Jan (de man van onze blogger Lineke) voor echte muziek zorgde. Annemiek schreef ter voorbereiding een super handig blog over kampvuren. Ik zal niet alles terughalen, dat deed ik al in het ‘uitzwaai’-blog.

Verder werk ik best veel, want mijn man is vrij en dus thuis. Zo kan ik wat werktijd inhalen die ik kwijt ben geraakt tijdens de verbouwing. Ondertussen is hij thuis bezig met allerlei verfklussen als gevolg van de badkamerverbouwing. 

Op kantoor. Fijn om daar te zijn met mijn kantoormaatjes.
Op kantoor. Fijn om daar te zijn met mijn kantoormaatjes.

Persconferenties en nieuws volgen over de pandemie

Woensdag 6 mei is het weer tijd voor een persconferentie van Rutte. Gedurende de dag lekt er al nieuws uit. Zo fijn, we mogen weer naar de kapper en nagelstyliste. Ook ben ik blij dat er nu een perspectief is geschetst en duim ik dat we dat op z’n minst gaan halen. Als iedereen zich nu aan de richtlijnen houdt, misschien kan het dan allemaal sneller?

Daarna volg ik het nieuws vooral via social media en mijn apps van Nu en NOS. Soms ben ik best wel Corona-moe merk ik. Maar ik heb ook het gevoel dat ik het nieuws moet volgen, want de beslissingen die genomen worden hebben gevolgen voor mijn bedrijven.

Langzaam kondigen verschillende landen aan dat ze de grenzen open gaan gooien komende zomer. Oh, wat zou het fijn zijn om op vakantie te kunnen…. Nu alleen nog heel hard duimen dat de Nederlandse regering het reisadvies aanpast, want met code oranje zijn alleen noodzakelijke reizen toegestaan. De meeste reisverzekeringen dekken het dan niet als er iets gebeurd op reis, dat is een risico dat ik niet wil nemen.

Ondertussen zijn onze potentiële vakantieplannen al een paar keer gewijzigd. Ben heel benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden!

1,5 meter afstand houden. Ben jij er al aan gewend?
1,5 meter afstand houden. Ben jij er al aan gewend?

Weer naar school

11 mei is het zover: de jongste mag weer naar school. Halve dagen en dan de ene dag ’s ochtends en de andere dag ’s middags. Een eerlijke verdeling én een agendatechnische uitdaging. Ik ben ontzettend blij dat hij zelfstandig op de fiets naar school kan, dat maakt het voor mij allemaal net wat makkelijker. Hij is dolblij dat hij weer naar school mag en nog blijer als hij hoort dat school vanaf 8 juni weer een soort van gewoon gaat zijn.

Voor de oudste wordt ook duidelijk dat ze vanaf 2 juni weer deels naar school moet. Tot haar opluchting kiest school ervoor om vooral online les te geven. Het is een manier van onderwijs waar ze goed op gedijt. Daarnaast kunnen leerlingen inschrijven op maximaal drie maatwerklessen waarvoor ze ’s middags naar school moeten.

Ik ben opgelucht dat er een einde komt aan onderwijs op afstand voor basisschoolleerlingen. Want daar werden we echt niet blij van.

Aan het werk voor KidsErOpUit

Ik heb een gigantische to do-list voor KidsErOpUit. Meer ideeën dan tijd, dat is niet veranderd in deze rare tijd. Prioriteiten stellen en keuzes maken is nu extra lastig, want niemand weet hoe het verder gaat qua ontwikkelingen rondom corona.

Dus we maken nieuwe blogs, verbeteren oude blogs, doen allerlei achter de schermen werk (maar eigenlijk te weinig, want niet leuk om te doen…) en ik heb elke keer het gevoel dat ik veel te weinig doe. Sommige dagen komt er niets uit m’n handen. Het kost me moeite om dat te accepteren.

Ondertussen heb ik een leuk idee voor de zomervakantie. Geen digitale KidsErOpUit Camping deze keer, maar iets anders. Hiervoor ben ik inmiddels ook met de voorbereidingen gestart, gelukkig met hulp van de andere bloggers. De bedoeling is dat dit idee eind juni gereed is, net voordat de eerste vakantieregio vrij krijgt. Het wordt in ieder geval iets dat ontzettend waardevol is in een tijd met restricties om te reizen.

Wist ik maar hoe de komende maanden en het komende jaar eruit gaan zien....
Wist ik maar hoe de komende maanden en het komende jaar eruit gaan zien….

Hemelvaaart

Naarmate de coronacrisis duurt, krijg ik meer last van reiskriebels. Ik word emotioneel als ik mooie filmpjes zie van geliefde vakantiebestemmingen. Best heftig eigenlijk… ik mis mijn ‘oude’ leven waarin ik ontzettend veel kon reizen. Ondertussen koester ik de herinneringen. Ook als het nooit meer zo wordt, dan prijs ik mijzelf gelukkig dat ik dit heb kunnen doen.

Maar goed, het lange Hemelvaartweekend dus.

Ik wil er even uit. Een andere omgeving, echt relaxen, de wind in m’n haren en met m’n voeten in het zand. Ik verlang naar de zee. Dus gaan we een paar dagen naar Bloemendaal aan Zee.

Dat is zo fijn. Een paar heerlijke uren op het strand, een wandelingetje door Zandvoort, verse vis eten op de boulevard, naar N.P. Zuid-Kennemerland en familiebezoek. Het leven lijkt even weer normaal. Wat heb ik dit gemist!

100% opladen!
100% opladen!
Heerlijk op het strand.
Heerlijk op het strand.

Wandelen en sportschool

Net als in april wandel ik ook in mei veel. Meestal samen met Suzanne of Fieke en elke keer een andere route. Heerlijk. Dit is een van de dingen die ik graag vast wil houden nadat het hele corona-gedoe voorbij is.

Bij de sportschool volg ik eerst nog online lessen, maar zodra het kan starten ze in mei met lessen buiten. Nooit gedacht dat ik het fijn zou vinden om weer gemiddeld 4x per week vrijwillig erheen te gaan. Maar ik geniet ervan en ben blij dat ook dit weer terug is in mijn leven.

Elke keer ergens anders wandelen.
Elke keer ergens anders wandelen.

Mijn andere werk 

Voor mijn andere bedrijf heb ik online een paar leuke gesprekken. Met mensen die ik heb leren kennen via LinkedIn. Zo grappig, ik had nooit verwacht dat ik connectie zou krijgen met wildvreemde mensen via dit platform. Maar ik krijg er steeds meer lol in en het geeft me energie. 

Ook liep er nog een sollicitatie voor een hele toffe baan voor drie dagen per week. Helaas, helaas, helaas word ik tweede nadat ze lang hebben getwijfeld. Ondertussen loopt er ook een procedure voor een tijdelijke klus op ZZP-basis. Alweer word ik tweede en krijg ik terug dat het lastig kiezen was.

Pfff…. ik baal. Maar ik ben ook blij dat er eindelijk duidelijkheid is over wat ik de komende periode wel of niet aan het doen ben. Het geeft me ruimte om projecten voor mezelf op te pakken. Niet dat die direct geld opleveren, maar wie weet op de lange termijn wel. Investeren dus. Ondertussen blijf ik om me heen kijken naar werk dat wel nu geld én werkplezier oplevert.

Tozo

Met twee afwijzingen op zak komt het moment er echt aan dat ik de Tozo aanvraag, de tijdelijke bijstand voor ZZP-ers. Ik kan Tozo 1 drie maanden krijgen, daarna telt het inkomen van de partner mee en krijg ik niets meer. 

Ik heb hele dubbele gevoelens bij de Tozo. Super dat dit vangnet er is, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Maar ik vind het ook naar dat ik het moet aanvragen. Ik wil m’n handje niet op hoeven houden. Ik wil werken voor m’n geld. Helaas kan ik het me ook niet veroorloven om de inschrijfdeadline voor Tozo 1 voorbij te laten gaan. Ik heb geen idee hoe lang het gaat duren voordat ik weer een ‘normaal’ inkomen heb, zeker met de zomermaanden die eraan zitten te komen en alle restricties die er nog zijn. Ik heb een financiële buffer, maar in het negatieve scenario ga ik die in het najaar nog hard nodig hebben.

Half mei vraag ik de Tozo aan. Al snel kreeg ik een bevestiging dat ik de Tozo krijg en net voor het Pinksterweekend staat het eerste maandbedrag op mijn rekening. Complimenten voor de snelheid van handelen voor de gemeente waar ik woon.

Bijtanken doe ik in deze roerige tijd met lezen in de hangmat. Ik ben begonnen aan De Zeven Zussen.
Bijtanken doe ik in deze roerige tijd met lezen in de hangmat. Ik ben begonnen aan De Zeven Zussen.

Vooruitblik naar juni

Heel voorzichtig durf ik vooruit te kijken naar juni. De kinderen weer meer naar school, ik ben lekker bezig met m’n KidsErOpUit zomerproject en er komen hopelijk veel dagen met mooi weer. We hebben zelfs weer een eerste persreis op het programma staan, naar Zuidoost-Friesland deze keer. Een regio waar ontzettend veel te doen is voor gezinnen. 

Ook gaat in juni duidelijk worden waar we deze zomervakantie heen mogen. Ik duim dat we het hele Schengengebied onbeperkt kunnen bezoeken. Duimen jullie mee?

Liefs Saskia

P.S. Hoe was jullie maand mei?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.