Saskia’s maandoverzicht: november 2019

Zo, november is alweer voorbij. Waar die maand de afgelopen 10 jaar in het teken stond van Sinterklaas is die fase bij ons voorbij. Toch wel een beetje raar…. Een van de kinderen moet wel een surprise maken, dus die moet dit weekend echt afgemaakt worden. Maar hoe zag november er verder uit?

Redactiedag KidsErOpUit

Elk jaar organiseer ik voor het hele blogteam een redactiedag. Meestal in het voorjaar, maar dit jaar hebben we ‘m verschoven naar het najaar omdat we in maart met z’n allen (bloggers én hun gezinnen) een weekend weg zijn geweest.

Ik vond het deze keer best spannend, want ik ging het team vertellen wat mijn plannen voor de komende vijf jaar zijn. Volgens mij zijn deze goed ontvangen, al heeft iedereen tot einde van het jaar om te beslissen of ze daarin meegaan of niet. ’s Middags heb ik ze zelf aan het werk gezet en is iedereen gaan brainstormen over onze content. Ik ben blij met wat daaruit is gekomen. 

Sowieso is het heel tof om je eigen team zo aan het werk te zien. Ik gloei dan echt van trots.

Gouden medaille voor de vier bloggers die al meer dan 100 blogs per persoon hebben geschreven.
Gouden medaille voor de vier bloggers die al meer dan 100 blogs per persoon hebben geschreven.

Naar events voor KidsErOpUit

Een maand zonder events heb ik volgens mij nauwelijks. In november ging ik er naar drie.

Eerst naar het marketing-communicatiefestival Mixed Emotions Live 2019 in Apeldoorn, waar heel wat inspirerende sprekers waren en waar het heel gezellig was met meerdere oud-collega’s.

Verder ging ik naar een heel lekker Zuid-Tirols event. Dat je daar goed kunt eten wist ik wel na onze winterse bezoek aan deze regio vorig jaar. Nu genoten we van showcooking, wijnproeverij en een diner. 

Aan het einde van november wordt elk jaar Antor georganiseerd. Een netwerkevent van verschillende verkeersbureaus. Voor mij een heel handig moment om iedereen weer even te spreken en het te hebben over de plannen voor komend jaar. Dit jaar ging ik hiervoor naar het Corendon hotel waar ze een compleet vliegtuig in de tuin hebben staan, tof, want die wilde ik graag een keer zien.

Leuk joh, borrel in een skybar en dan alleen maar regen zien....
Leuk joh, borrel in een skybar en dan alleen maar regen zien….

Aan de slag voor It’s all about community

Ik was deze maand natuurlijk niet alleen met KidsErOpUit bezig, ook voor mijn andere bedrijf (It’s all about community) deed ik leuke dingen. Zo gaf ik bij een gemeente de workshop ‘hoe richt ik een participatieproces in?’ waarin ik al mijn kennis en ervaring op het gebied van bewonersparticipatie deel.

Voor de Participatie Podcast heb ik twee opnames gemaakt. Zo gaaf om die interviews te doen. Ik krijg er veel energie van en rij daarna zo blij terug naar huis. In het eerste kwartaal van 2020 komen deze online.

Verder werd ik uitgenodigd om plaats te nemen in een panel tijdens een bijeenkomst voor stakeholders van de Apeldoorns woningcorporaties. Als deskundige op het gebied van buurt- en wijkontwikkeling. De uitnodiging vond ik al leuk en de middag zelf was dat ook.

Koffie drinken en lunchen met oud-collega’s

Deze maand stond ook in het teken van koffie (ok, voor mij thee…) drinken en lunchen met oud-collega’s. De afgelopen twee jaar zijn er veel mensen vertrokken bij mijn voormalige werkgever (inclusief ikzelf) en het is erg leuk om met hen bij te kletsen en te horen wat zij nu doen. Was vanouds fijn. En er komt een vervolg, want met een van hen ga ik in het nieuwe jaar een borrel organiseren.

Ons kantoor

Ook in ons eigen kantoor was het fijn. We waren er zelfs een dagdeel alle vier tegelijk. Dat komt niet vaak voor. Was ook meteen de laatste keer, want Nicolien gaat met zwangerschapsverlof en Maartje heeft per 1 januari kantoorruimte in haar woonplaats gevonden. 

Ik hoop volgende maand te kunnen laten weten wie erbij gaat komen én wat onze nieuwe kantoorruimte gaat worden. Waar we nu zitten moeten we helaas halverwege volgend jaar uit.

Eenzaam om ZZP-er te zijn? Niet als je met andere ZZP-ers een kantoorruimte deelt.
Eenzaam om ZZP-er te zijn? Niet als je met andere ZZP-ers een kantoorruimte deelt.

Oranjeleeuwinnen

Met onze dochter ging ik naar de wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen tegen Slovenië in het Gelredome. Zij is ontzettend fan van de Nederlandse voetbaldames en ik vind het leuk om samen met haar naar dit soort dingen toe te gaan. 

Vooraf hebben we ons prima vermaakt in de fanzone en daarna natuurlijk keihard zitten aanmoedigen. Met resultaat, want ze hebben gewonnen.

Met mijn grote fan naar de Oranjeleeuwinnen.
Met mijn grote fan naar de Oranjeleeuwinnen.

Tante!

Ha, en ik werd nog een keer tante! Dat ben ik al een tijdje, maar deze maand kwam er een nieuw nichtje bij. 

Begonnen met Fit & Slank programma

Ondertussen werd het voor mij echt hoog tijd om weer te gaan sporten. Door heel veel onregelmatigheid in mijn vorige baan lukte dat steeds niet. Maar nu ben ik baas over mijn eigen agenda en heb ik ook gevoelsmatig weer meer ruimte in mijn hoofd. Dus ik naar de sportschool en meteen besloten om mee te doen aan het Fit & Slank programma. Dat betekent dat ik met eetlijsten bezig ben en zo’n drie keer per week ga sporten. De eerste kilo’s zijn er inmiddels af!

Fotoshoot voor Libelle

Verder ging ik op een zaterdagochtend naar Amsterdam voor een fotoshoot voor de Libelle. Daar komt eind januari/begin februari een artikel in waarvoor ik ben geinterviewd. De fotoshoot was zo leuk om een keer te doen. Eerst een half uur de visagiste aan de slag met haar en make-up en daarna had de styliste kleding voor mij uitgezocht. Ik heb al een preview van de foto’s gezien, maar die mag ik nog niet delen. Ik was zo blij met de mooie make-up en m’n haar dat ik het wel heb proberen vast te leggen op een selfie.

Als ik ooit heel rijk ben wil ik een visagiste die elke dag mijn make-up en haar doet!
Als ik ooit heel rijk ben wil ik een visagiste die elke dag mijn make-up en haar doet!

1 op 1 sessie over affiliatemarketing

Je zou bijna denken dat er verder weinig is gewerkt. Niets is minder waar. Ik bracht heel wat uurtjes achter de laptop door. Daarnaast besloot ik mij verder te verdiepen in affiliatemarketing tijdens een 1 op 1 sessie met Jennifer van Affiliateblogger. Zo fijn als iemand die er verstand van heeft eens met je meekijkt en praktische tips deelt. Mijn to do lijst is in ieder geval weer een stuk langer geworden!

Op naar 2020!

Tot slot heb ik mijn plannen voor de komende jaren verder uitgewerkt. Bijna klaar nu, nog een halve dag werk denk ik. Iets met cijfertjes enzo, niet zo mijn hobby…

Ik heb mezelf in ieder geval voor komend jaar de Zakenmam-agenda cadeau gedaan. In die agenda zit volop ruimte om mijn doelen op te schrijven en de resultaten bij te houden. Een beetje overzicht houden, daar word ik blij van.

Cadeautje voor mezelf.
Cadeautje voor mezelf.

Zo, nog maar één maand en dan is 2019 voorbij. Voor december geen grootse plannen. Vooral werken en sporten. De kerstvakantie begint met een moeder-dochter tripje naar Düsseldorf en de rest van de kerstvakantie blijven we thuis. Voelt wel een beetje raar. We hebben sowieso weinig concrete reisplannen voor 2020 op dit moment, al hoop ik dat daar in december verandering in gaat komen. 

Volgende maand geen maandoverzicht, maar een terugblik op dit jaar. Tot dan!

Groetjes Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.