Saskia’s maandoverzicht: oktober 2019

Nadat de drukke septembermaand achter de rug was kwam oktober eraan. Ook druk, maar anders. Met meer ruimte om te werken aan ontwikkelingen en om eruit te zijn. Een maand die nieuwe energie heeft gegeven!

Workation in Kroatië

Oktober begint voor mij met een workation in Kroatië. Samen met twee van mijn kantoorgenootjes verplaatsen we ons kantoor naar Istrië. We verblijven in een glampingtent op Boutique Camping Santa Marina. Wat een fantastische kleinschalige luxe camping is dit. Er komt natuurlijk een blog over, maar als je alvast wilt gluren voor volgend jaar, kijk dan even op de website van Vacanceselect

We vlogen trouwens met Transavia naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, om bij de camping te komen. Vanaf daar is het net iets meer dan 2 uur rijden. Via Sunny Cars had ik een auto gehuurd, wat erg fijn is bij deze autoverhuurder is dat de huur all-inclusive is. Dus geen gedoe met verzekeringen, gratis een tweede bestuurder en ook een grensoverschrijding zit er kosteloos bij. Die laatste moet je wel even vooraf aanvragen, maar dit kom je vanzelf tegen bij het invullen van je gegevens.

Tijdens onze workation hebben we gewoon gewerkt zoals we dat in Nederland ook doen. Maar was er ook genoeg tijd om te genieten van de mooie omgeving en van goede gesprekken over ondernemen, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer. Dat deden we (te) vaak onder het genot van een heerlijke cocktail. Voor herhaling vatbaar!

Werken tijdens de workation.
Werken tijdens de workation.
Dag afsluiten op een terrasje.
Dag afsluiten op een terrasje.
Maandagmiddagborrel....
Maandagmiddagborrel….

Travelpressentation in Utrecht

Op de dag dat ik terugkwam uit Kroatië ging ik vanaf Schiphol direct door naar Utrecht. Op naar Travelpressentation, een van de grootste netwerkevents voor reismedia. Ik was moe van de reisdag en de overgang van workation naar het leven in Nederland was best even pittig. Dus bij Travelpressentation snel mijn lijstje met te spreken bestemmingen afgewerkt en door naar huis. Ik heb niet eens een foto gemaakt….

Mijn andere werkzaamheden

Voor mijn andere bedrijf had ik daarna meteen twee volle dagen werk. We gingen het eerste deel van de plannen voor de herinrichting van het gebied aan de buurt laten zien. Inclusief volop ruimte om met elkaar te praten. Deels was dat buiten. Hartstikke leuk, alleen als ze de hele dag regen voorspellen (en die voorspelling ook klopt), dan knijp ik ‘m wel even. Komen er wel mensen? Gelukkig kwamen ze!

De week tussen de workation en de herfstvakantie stond vol met mijn administratie bijwerken (hekel aan!), allerlei afspraken, voorbereiden van de redactiedag in november, podcast opnames en vooral hapsnap werken. Ondertussen ging onze oudste op werkweek naar Engeland met school, dus thuis was het raar rustig.

Sta ik tegelijk met workation- en kantoorgenootje Maartje bij de receptie van een gezamenlijke opdrachtgever (maar beide onze eigen opdracht). Zonder dat we het vooraf van elkaar wisten!
Sta ik tegelijk met workation- en kantoorgenootje Maartje bij de receptie van een gezamenlijke opdrachtgever (maar beide onze eigen opdracht). Zonder dat we het vooraf van elkaar wisten!

Tenerife in de herfstvakantie

Begin van dit jaar had ik al een weekje Tenerife geboekt voor onze jongste en mijzelf. De oudste wilde thuis blijven en logeren, mijn man moest werken. In de loop van het jaar bleek hij toch nog wat vakantiedagen te hebben, dus besloot hij ook deels mee te gaan naar Tenerife. Zo hebben we best een bijzondere herfstvakantie.

Tenerife is fijn. Al vind ik het toeristische gedeelte echt verschrikkelijk druk, daar word ik niet blij van. Ook veel mensen van het type ‘handdoekje-leggen’ die alleen aan zichzelf denken. Gelukkig is het goed mogelijk om dit deel van Tenerife te ontwijken. We rijden schitterende routes door het binnenland en gaan onder andere naar Nationaal Park El Teide. Met onze zoon ga ik naar Siam Park, een van de beste waterparken ter wereld. Wij zijn er echt van onder de indruk.

Echt vakantie op Tenerife.
Echt vakantie op Tenerife.

KidsErOpUit podcast

Ondertussen ben ik achter de schermen ook druk bezig met de opnames van de KidsErOpUit podcast. Onze blogger Lineke en haar man Jan helpen mij met de muziekjes, voice-over en het monteren. Ik interview andere teamleden en krijg hulp om alles goed in de verschillende podcast-apps te plaatsen. 

Doodeng vind ik de lancering. Ik hik er wat tegenaan en merk dat ik de neiging heb om het uit te stellen totdat ik een lanceringsplan heb. Niet handig dat uitstelgedrag, dus besluit ik om ‘m eenvoudig te lanceren via onze Facebook-pagina. De rest van de promotie komt wel de komende weken. 

De eerste twee afleveringen van het KidsErOpUit Luistermagazine staan nu online. Kom jij ook luisteren? Elke maand kun je een nieuwe aflevering verwachten, dus abonneer je ook via Spotify of de Podcast-app van Apple.

We zoeken een stagiaire!

En nog meer nieuws. We zoeken een stagiaire online content en marketing. Ken jij iemand die dat heel leuk zou vinden? Een echt goede stagiaire die van aanpakken weet? Stuur deze vacature dan gerust door.

Cursus Content Playbook

Rustig opstarten na de vakantie zit er niet in, want de dinsdag na de vakantie heb ik een cursusdag in Amsterdam over crossmediale strategieën en redactionele workflow. Deze wordt gegeven door Carolien Vader van de Bladendokter, een dame met heel veel ervaring in de bladenwereld en met online. Vaak ben ik snel afgeleid of wat teleurgesteld tijdens trainingen, maar deze keer zit ik de hele dag geboeid te luisteren en aantekeningen te maken. 

Oostenrijk-event

De dag daarna ga ik opnieuw naar Amsterdam, deze keer voor het Oostenrijk-event. We krijgen meer informatie over het Oostenrijkse winterseizoen en we kunnen kennismaken met zes Oostenrijkse bestemmingen. Daarvan spreek ik er drie en ik kom thuis met leuke plannen voor een persreis. Nu maar eens gaan zien of we dat voor elkaar kunnen krijgen.

Bij dit soort events knijp ik mezelf af en toe wel. Want wat kom ik hierdoor op mooie locaties (A’DAM Tower deze keer) en wat worden we vaak verwend. De organisator van het Oostenrijkse verkeersbureau houdt van lekker eten en dat zie je terug. Een lunch om je vingers bij af te likken en dan met zo’n uitzicht over Amsterdam…

Zes Oostenrijkse regio's presenteren zich.
Zes Oostenrijkse regio’s presenteren zich.

Vooruitblik november

November wordt rustiger qua eropuit gaan. Ik ga flinke meters maken achter de computer. We hebben de jaarlijkse KidsErOpUit-redactiedag en ik ga naar een netwerkevent van een samenwerking van verkeersbureaus. Ook laat ik me bijscholen op het gebied van affiliatemarketing.

Daarnaast verzorg ik vanuit mijn andere bedrijf voor een van mijn andere opdrachtgevers twee workshops over bewonersparticipatie. Ook ben ik gevraagd om als deskundige op het gebied van buurt- en wijkontwikkeling deel te nemen aan een panel van de stakeholdersbijeenkomst van de woningcorporaties in Apeldoorn. Heel veel zin in om beide te doen!

Hoe was jouw oktober? 

Groetjes Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.