Saskia’s maandoverzicht: september 2019

September is een drukke en chaotische maand. Opstarten van het nieuwe schooljaar, veel events, verjaardagen en oh ja, ook nog werk achter de computer… In het maandoverzicht krijg je een kijkje achter de schermen bij KidsErOpUit-oprichter Saskia, met huis-tuin-en-keuken-dingetjes en natuurlijk ‘the business’. 

Weer naar school en sport

Wij wonen in de laatste regio die weer naar school gaat. De kinderen gaan naar 2 VWO en groep 7. Ze hebben er zin in en ik merk dat ik er minder druk mee ben dan een paar geleden. De oudste regelt alles zelf, ik help haar alleen met het kopen van wat nieuwe sportkleding.

Het goed afgestemd krijgen van de clubjes en verenigingen is dit jaar wel lastiger. Beide sporten ze twee keer per week. Ik puzzel vooral met de muzieklessen en krijg het niet ingepast voor de oudste. Helaas voor haar dit jaar geen harples. Jammer, want ze vond het erg leuk. Voor de jongste zijn we nog aan het kijken of hij doorgaat met drumles.

Oh ja, vanaf nu ben ik trouwens voetbalmoeder van een voetbaldochter. Ik vind het leuk, meiden die voetballen zijn stoer. Om mijn voetbaldochter een heel groot plezier te doen kocht ik deze maand ook alvast kaartjes voor de wedstrijd van de Oranjeleeuwinnen tegen Slovenië. Die wedstrijd is in november in het Gelredome, voor ons relatief dichtbij.

Toch nog voetbalmoeder geworden!
Toch nog voetbalmoeder geworden!

Septemberfest

In ons dorp wordt in plaats van een Oktoberfest een Septemberfest georganiseerd. We hebben kaartjes hiervoor. Dus trekt mijn man zijn lederhosen aan en vind ik totaal niets passends bij dit thema in mijn kledingkast. De volgende keer als we in Beieren zijn maar eens op zoek naar een dirndl…

Het wordt een heerlijke avond met Duitse muziek, te veel wijn en te veel bier en vooral veel gezelligheid met mensen die we daar leren kennen. Volgend jaar zijn we er weer bij of zullen we toch een keer naar München gaan voor het echte Oktoberfest? 

Sorry, de foto’s zijn niet geschikt om te delen op KidsErOpUit!

PR-workshop Duits Verkeersbureau

Traditiegetrouw organiseert het Duits Verkeersbureau in september een PR-workshop. Dat betekent dat diverse Duitse bestemmingen en bloggers en journalisten elkaar kunnen ontmoeten. Ik reis hiervoor naar Amsterdam en zie daar vooral veel oude bekenden. Niet gek, want Duitsland is al een paar jaar een erg geliefd vakantieland bij ons.

Ik heb in ieder geval weer genoeg inspiratie voor komend jaar. Dus we houden niet op met over Duitsland schrijven!

Pssst, heb je dit blog over München met kinderen al gelezen? Wat een gave stad. Volgende keer niet meer voorbij rijden hoor!

Niet op een cruiseschip

Wat ik deze maand niet deed, was een dagje doorbrengen op een cruiseschip. Misschien heb je wel gezien dat half bloggend Nederland daar wel was. Nu ben ik persoonlijk best nieuwsgierig hoe een cruiseschip er van binnen uit ziet.

Maar een PR-bureau nodigt ons natuurlijk niet uit om alleen in mijn persoonlijke nieuwsgierigheid te voorzien. Dan wordt ook verwacht dat we er op social media iets mee doen. En dat roept de vraag op: willen we zo’n vervuilende manier van reizen promoten? Om over de problemen door overtoerisme op plaatsen waar veel cruiseschepen heen gaan nog maar niet te spreken….

Ik heb dit dilemma in ons blogteam gedropt. Wij hebben met elkaar besloten dat we niet over cruisereizen gaan schrijven op KidsErOpUit omdat we deze manier van reizen te belastend vinden voor onze aarde.

Gaan we dan helemaal op de 100% duurzame toer? Nee, dat niet. Al zijn we best zoekende in wat we wel of niet doen. Onze keuze om alleen over Europese bestemmingen te schrijven is al duurzamer dan bloggen over bestemmingen aan de andere kant van de wereld. Maar ook wij stappen best af en toe nog in het vliegtuig, zeker naar bestemmingen waar de trein of auto geen alternatief is. Wel zouden we graag meer treinreizen willen laten zien, dus dat is een mooi voornemen voor 2020.

Op de website van Vinea

Heb je het blog gelezen over het onvergetelijke outdoorweekend van de man en dochter van onze blogger Fieke? Met Vinea zijn ze deze zomer naar de Ardennen geweest om het nieuwe concept ‘Vinea Family’ uit te proberen. Dit zijn nieuwe gezinsvakanties met volop leuke activiteiten (deelname is vrijblijvend) en begeleiding van Vinea reisleiding. Meer hierover lees je in dit blog over het vader-dochter outdoorweekend in de Ardennen.

Tijdens het weekend dat zij er waren heeft een fotograaf foto’s gemaakt voor de website van Vinea. En dus zien we nu Bob en Roos schitteren op Vinea.nl/family.

Lijkt een familievakantie met Vinea Family jou ook erg leuk? Of zouden jouw kinderen op kamp willen met Vinea? Gebruik dan code KEOU190 om 35 euro korting te krijgen. Je kunt NU boeken voor deze herfstvakantie (en ook alvast voor de meivakantie).

Kijk dan, zo stoer!
Kijk dan, zo stoer!

Bloguitje met de leukste bloggers

Het bloguitje dat we in juli deden is zo goed bevallen dat er meteen een nieuwe datum is geprikt. Da’s altijd een uitdaging met het reislustige gedrag van dit groepje… Vorige keer had Tikva van Gezinopreis de organisatie op zich genomen, deze keer was het de beurt aan Nienke van The Traveltester en Londentester. Uiteindelijk waren we maar met z’n vieren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Eerst uitgebreid bijpraten en het nieuwe huis van Nienke bewonderen. Daarna naar een of ander hip cafeetje. Maar we willen niet alleen kletsen, we willen ook echt iets doen. Dus stonden we om 13 uur op de bowlingbaan. Op een dinsdag. Haha, dan heb je dus het hele bowlingcentrum voor je alleen. We sluiten ons uitje af met een lunch, ergens halverwege de middag.

Lekker rustig op dinsdagmiddag!
Lekker rustig op dinsdagmiddag!
Work hard, play hard. En dat doen we.
Work hard, play hard. En dat doen we.

Op een bootje naar Wales

Nou ja, niet naar Wales, maar met het PR-bureau dat voor Wales werkt. Gewoon varen in Amsterdam dus. Al moet ik zeggen dat ik weinig van Amsterdam heb gezien. Ik heb vooral staan kletsen met andere bloggers, de dames van het PR-bureau en de mensen van Visit Wales. Bij de presentatie heb ik goed opgelet, dus ik win daarna bij de quiz een van de goodiebags. Lekker!!! En oh ja, Wales, daar willen we nu dus heen….

Ok, nu wil ik dus naar Wales....
Ok, nu wil ik dus naar Wales….

Deventer Grows Digital

Alsof het in september nog niet druk genoeg is…. Ik ga naar Deventer Grows Digital, een dag over digitale en online ontwikkelingen die wordt georganiseerd door MKB Deventer. Ik blijk echt helemaal niemand te kennen van de andere deelnemers, dat vind ik toch altijd even spannend. 

Tijdens Deventer Grows Digital volg ik vier verschillende workshops. De eerste workshop valt zo erg tegen dat het bij de deelnemers verbroedert. De rest van de dag hebben we meteen aanknopingspunten om een gesprek te starten. Gelukkig zijn de andere drie workshops inspirerend of leerzaam en ontmoet ik toch nog iemand die ik ken. Heel toevallig heeft diegene kantoorruimte over en zijn wij om ons heen aan het kijken naar een andere ruimte, want waar we nu zitten moeten we rond april eruit. Dus binnenkort maar eens gaan kijken.

Onze fijne kantoorruimte is tijdelijk. Zo mooi, zo'n goede ligging en zo voordelig gaan we nooit meer vinden. Dus nu nog even goed van genieten.
Onze fijne kantoorruimte is tijdelijk. Zo mooi, zo’n goede ligging en zo voordelig gaan we nooit meer vinden. Dus nu nog even goed van genieten.

Workshop ‘Hoe start ik een team?’

Op Instagram zie ik de workshop ‘Hoe start ik een team?’ voorbij komen. Nu heb ik natuurlijk al een team van vrijwillige bloggers en ik werk ook regelmatig met ZZP-ers. Maar mijn ambities gaan verder. De titel van deze workshop past precies bij de vraag waar ik momenteel mee bezig ben. Dus ik veeg mijn agenda leeg en schrijf me in.

En dat is een hele goede keuze geweest. In één middag leer ik alles wat ik wil weten en kan ik nu de juiste afwegingen maken. Ik ga in ieder geval op zoek naar een stagiaire. De profielschets is klaar, nu alleen de vacaturetekst nog maken en daarna uitzetten.

Door Utrecht wandelen naar de locatie van de workshop. Genieten!
Door Utrecht wandelen naar de locatie van de workshop. Genieten!

Storymakers event, de duurzame versie

Het laatste event waar ik in september heen ga is het Storymakers event van Purpose Lab. Dit jaar in de vorm van een duurzame editie. Ik ben meer van ‘geen woorden maar daden’, dus de hele ochtend naar presentaties luisteren kost mij moeite. 

Het event motiveert mij om nog meer te laten zien dat Europa hartstikke mooi is en je dus niet ver op reis hoeft voor schitterende natuur of indrukwekkende steden. Al stap ik best af en toe in het vliegtuig daarvoor, maar die keren zijn op één hand te tellen.

De middag staat in het teken van netwerken met duurzame bestemmingen en bedrijven. Dat past mij meer, want nu kunnen we tot actie overgaan.

Janouk Kelderman (nichtje van onze blogger Fieke) host de ochtend. En kijk, daar hebben we Floortje Dessing ook.
Janouk Kelderman (nichtje van onze blogger Fieke) host de ochtend. En kijk, daar hebben we Floortje Dessing ook.

B-day borrel enzo

September sluiten we af met de verjaardagen van mijn nu 12-jarige dochter en mijzelf. Ja ja, ooit kreeg ik het voor elkaar om op mijn eigen verjaardag uitgerekend te zijn. Uiteindelijk kwam ze een paar dagen later.

Terwijl zij haar beste vriendinnetje uitnodigt om te komen logeren, organiseer ik een ‘girls only’ borrel voor mijn vriendinnen en maatjes. Ook de familie komt langs en dus hebben we zo’n beetje het hele weekend feest.

Maar, voor een middelbare scholiere hoef ik geen traktaties meer te knutselen en geen kinderfeestje meer te organiseren. Hoe leuk ik dat ook vond, het is ook fijn dat het niet meer nodig is. Scheelt mij veel tijd, want ja, ik ben zo’n moeder die er toch stiekem teveel werk van maakt.

Druk met tijdrovende huis-, tuin- en keukendingen

Klinkt dit al als een drukke maand? Dan zou ik bijna vergeten dat ik met de oudste midden op de dag naar de tandarts moest om een kies te laten trekken. Voor haar natuurlijk ontzettend vervelend, maar stiekem baal ik wel dat het mij bijna een hele werkdag kost.

Ik ontdek veel te laat dat de OV Chipkaart van de jongste is verlopen (lees: pas als we bij de bushalte staan, oeps!). De herinneringen voor verlenging zijn naar onze oude adres gestuurd. Stiekem reist hij daarom twee keer met de OV Chipkaart van zijn zus. Een nieuwe aanvragen blijkt trouwens best een klus, helemaal omdat ik niet meer weet met welke gegevens ik ooit een account heb aangemaakt. Gelukkig helpen ze me aan de telefoon heel geduldig verder.

We starten onze zoektocht naar een nieuwe badkamer en brengen drie halve dagen door in showrooms. Een andere halve dag zit ik thuis te wachten op de nieuwe bank. Ik plan de schoorsteenveger in, die gelukkig voor mijn september-agenda pas in oktober kan komen. We ruimen de garage op en kunnen deze eindelijk herinrichten omdat de fietsen verplaatst zijn naar een schuur in de tuin.

Pfieuw, van ongestoord doorwerken is deze maand totaal geen sprake. Dat er überhaupt nog blogs van mijn hand online zijn gekomen of ingepland zijn is wonderbaarlijk.

Tegels kiezen, best lastig... maar we gaan voor Urban Jungle van Villeroy & Boch. Gedurfd, maar gaat zo mooi worden.
Tegels kiezen, best lastig… maar we gaan voor Urban Jungle van Villeroy & Boch. Gedurfd, maar gaat zo mooi worden.

De hoe-verder-met-KidsErOpUit zoektocht

Hoe ik verder wil met KidsErOpUit krijgt steeds meer vorm. Ik heb in september nog wat inspirerende afspraken gehad en schrijf alles op in mijn notitieboekje. Dat is ook de plek waar ik veel aantekeningen maak en de toekomstplannen uitteken. Ik voel dat de kwartjes op hun plek aan het vallen zijn. De volgende 5 jaar van KidsErOpUit gaan nog toffer worden!

Plannen voor oktober

Oktober belooft net zo chaotisch te worden als september. Ik heb er onwijs veel zin in, maar verlang ook wel naar de wat rustigere novembermaand. Want wat er in oktober op de planning staat?

Eerst een workation in Kroatië met twee van mijn kantoorgenootjes en mede ZZP-ers. Heerlijk even een week alleen aandacht voor onszelf, de mooie bestemming en onze business. Dan terug naar huis voor een week die vol zal zijn met allerlei werkdingen die af moeten. En dan is het alweer herfstvakantie. Ik ga samen met de jongste naar Tenerife en mijn man komt ook deels met ons mee. De oudste gaat logeren bij haar oom en tante en bij haar oma en opa (ja, dat vindt ze leuker dan naar Tenerife gaan…).

Vooral dus hard werken én de zomer zolang mogelijk rekken door naar het zuiden van Europa te gaan!

Hoe was jouw september? Is dat ook altijd zo’n hectische en volle maand?

Groetjes Saskia

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.