Genieten van MAMMA MIA! de musical met je kinderen

MAMMA MIA! de musical is terug. Deze wervelende musical propvol vrolijke Abba-hits zet het Beatrixtheater vanaf september op zijn kop. De musical is zeker een aanrader om met (oudere) kinderen te bezoeken, zo ondervond blogger Iris.

Genieten van MAMMA MIA! de musical met je kinderen

In maart komt er een mailtje binnen: MAMMA MIA! de Musical verovert vanaf september 2018 het theater. Ik twijfel geen moment en bestel drie kaartjes voor op de tweede rij. Een sterke cast, een leuk verhaal en natuurlijk de vrolijke liedjes van Abba, dat moet een groot feest worden.

Eindelijk, we kunnen naar Mamma Mia! de musical!
Eindelijk, we kunnen naar Mamma Mia! de musical!

September, eindelijk is het zo ver. Met onze tienerdochter E. (13) lopen we het mooie Beatrixtheater in. Omdat vanavond nog een try-out is, is er nog niet veel te zien van Abba of Mamma Mia in het theater. Dat gaat vast snel veranderen, want vanaf midden september gaat de musical officieel van start.

We kopen bij de grote musicals altijd het souvenirboek, maar dat is nu nog niet klaar. Wel kunnen we een klein programmaboekje kopen. We bestellen het grote boek en kopen het kleine voor nu.

Vrolijke Abba-liedjes

Dan klinken de signalen dat we de zaal in kunnen. We zitten vlakbij het podium. Naast ons staat de dirigent en daaronder zien we de orkestleden al klaarstaan. Dan begint de dirigent te zwaaien en klinken de eerste klanken van een vrolijke Abba-medley. De zaal is meteen warm en klapt enthousiast mee. Naast me zit onze tiener ook mee te klappen. Abba is toch onweerstaanbaar voor alle leeftijden?

Het doek gaat open. We zien een tengere jonge vrouw met rood haar gespannen brieven posten. “Ik ken haar ergens van, maar waar ook alweer van?”, vraagt E. zich naast ons af. De jonge vrouw, Sophie, blijkt te gaan trouwen. Ze heeft alleen nog een wens: dat haar vader bij de bruiloft aanwezig is. Maar wie is haar vader precies? Tijdens het lezen van haar moeders dagboek, ontdekt Sophie dat er drie kanshebbers zijn. Ze nodigt ze alle drie uit. Als ze er zijn, zal ze toch vast snel weten wie van de drie haar vader is?

Emma neemt nog even het programmaboekje door voordat het begint
E. neemt nog even het programmaboekje door voordat de musical begint
Een kleurrijk feest tijdens Mamma Mia! de musical
Een kleurrijk feest tijdens Mamma Mia! de musical

Wie is Sophie’s vader?

Dat gaat niet zo makkelijk als het lijkt. Moeder Donna, gespeeld door Antje Monteiro, wil namelijk niets loslaten over haar verleden. Ze schrikt als de mannen voor haar neus staan. Aan Harrie en Bart heeft ze leuke herinneringen, maar Sam was haar grote liefde. En juist die heeft haar in de steek gelaten. Gelukkig wordt Donna getroost door Tanja en Roos, waar ze vroeger een meidengroepje mee vormde. Zij zongen vooral, je raadt het al, Abba-liedjes.

De musical wervelt door met een vrolijke mix van slim geïntegreerde hits van de Zweedse popgroep. Er zit veel humor in het verhaal, vooral door toedoen van de tantes en de vrienden van de bruidegom. Vooral tante Tanja krijgt het publiek aan het lachen. “Ik vind haar zo grappig”, fluistert E. me toe. “En iedereen zingt ook zo mooi.”

Ook de volwassenen in de zaal zijn duidelijk onder de indruk van de zang. Antje blaast iedereen omver als ze ‘The Winner Takes It All’ zingt, oftewel ‘De winnaar heeft de macht’. Ze krijgt een enorm applaus.

Antje Monteiro zingt prachtig
Antje Monteiro zingt prachtig

Mamma Mia programmaboekje

Sophie heeft het inmiddels voor elkaar dat alle potentiële vaders op de hoogte zijn van haar geheim. Alle drie zijn ze er van overtuigd dat ze haar vader zijn. En alle drie willen ze haar weggeven tijdens de bruiloft. Oeps. Hoe moet ze dat oplossen?

Dan is het pauze. E. scoort een grote beker M&M’s bij de M&M-machine in de gang. Terwijl we wat drinken, zoekt ze in het (alternatieve) programmaboekje. “Waar ken ik die Sophie nou van?” Op haar mobieltje zoekt ze de naam op. Het blijkt dat Jolijn Henneman ook in Princessia speelde jaren geleden. “Nu weet ik het weer! Ze was nog mijn favoriete prinses ook, toen ik kleiner was”, zegt E.

We vullen een beker met M&M's tijdens de pauze
We vullen een beker met M&M’s tijdens de pauze

Heerlijke sfeer bij Mamma Mia

Al snel gaat de tweede helft beginnen. We schrikken van het orkest dat plotseling onder ons begint te spelen. Voor diegenen die de film of musical nooit gezien hebben, zal ik het einde niet verraden. Maar de musical laat in ieder geval de hele zaal achter met een goed gevoel. Wat een heerlijk verhaal! En wat een goede sfeer! Het feestje gaat door, want na het slotapplaus zingt de hele cast enkele grote hits van Abba.

E. is helemaal aan het stuiteren als we naar buiten lopen. “Ik vond het echt zo superleuk! Deze musical komt in mijn top drie van leukste musicals ooit. Mogen we nog eens een keer?”

Wat een heerlijke musical! We genieten er alle drie van
Wat een heerlijke musical! We genieten er alle drie van
Alles draait om de bruiloft van Sophie en Sky
Alles draait om de bruiloft van Sophie en Sky
Aan het einde van de musical zingt en danst de hele cast nog een paar Abba-nummers
Aan het einde van de musical zingt en danst de hele cast nog een paar Abba-nummers

Praktische informatie

MAMMA MIA! de musical is nu te boeken tot begin januari 2019. De musical speelt in het Beatrixtheater in Utrecht. De prijzen voor kaartjes variëren van 31 euro doordeweeks voor derderangskaartjes, tot 71 euro voor premiumkaartjes. In het weekend zijn de goedkoopste kaartjes 41 euro en de duurste 91 euro.

De show duurt ongeveer 2,35 minuten, inclusief pauze. De voorstelling is geschikt voor kinderen, al zullen de jongste kinderen misschien niet alles begrijpen, de vrolijke muziek zal ze vast aanspreken (er zitten wel wat ‘dirty jokes’ in de show). Kijk meer informatie of kaartjes op de website van Stage Entertainment.

Zullen jouw kinderen het ook leuk vinden om naar MAMMA MIA! de musical te gaan?

Ligging

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.