Nieuw in het theater van Studio100: Maya de Bij en de pollenbollen

Maya de Bij kennen we allemaal van tv. Maar wist je dat ze dit seizoen ook in het theater te zien is? Gastblogger Silvia ging met haar twee kinderen naar Maya de Bij en de pollenbollen. Lees nu haar blog en ontdek of Maya in het theater net zo leuk is als op tv.

Op weg naar Maya de Bij in het theater

Met z’n drieën komen we aan bij theater Velsen in IJmuiden. Voor de deur ligt geen rode loper, maar een gele. We maken eerst een foto bij de poster van Maya de Bij. Elisa vindt het allemaal reuze interessant. Lorenzo vindt het een beetje eng omdat er ook een filmploeg van Shownieuws aanwezig is ter gelegenheid van de premiere.

Maya de Bij ‘ken’ ik nog van toen ik klein was. Ik ben erg benieuwd wat Studio100 er op het toneel van heeft gemaakt.

Voor de voorstelling een foto maken bij de poster van Maya de Bij en de pollenbollen.
Voor de voorstelling een foto maken bij de poster van Maya de Bij en de pollenbollen.

De voorstelling Maya de Bij en de pollenbollen

Maya de Bij (gespeeld door Free Souffriau) heet ons welkom met een lied. Ze zit op een schommel, dat vinden de kinderen helemaal geweldig. Ze vertelt dat Willy (Dorian Liveyns) jarig is en dat ze hem op weg heeft gestuurd om pollenbollen de zoeken voor een verjaardagstaart. Alleen is Willy vergeten dat het zijn verjaardag is. Maya organiseert een verassingsfeestje voor hem.

Willy is onderweg een paar pollenbollen verloren. Ze moeten terug om deze te zoeken. Onderweg komen ze Flip de sprinkhaan, Ben de Mestkever (beide rollen door Joris Gootjes), Beatrice de vlinder en Tekla de spin (beide rollen door Nele Kinaert) tegen. Ze vinden uiteindelijk alle pollenbollen terug. Het publiek helpt actief mee, maar dan gaat het toch nog bijna mis…

Hoe het afloopt met Maya de Bij en de pollenbollen dat moet je maar gaan bekijken in het theater.

Tijdens de voorstelling.
Tijdens de voorstelling.

Onze ervaring

Lorenzo (5) zit tijdens de voorstelling op het puntje van zijn stoel. Vooral het gedeelte waar het publiek mee mag doen vindt hij erg leuk. Hij heeft heerlijk mee staan springen en klappen. Tekla de spin is wel een beetje eng dankzij het masker. “Gelukkig zit ik niet helemaal vooraan, dus dan kan ze niet bij me” zegt hij. Hij heeft met veel plezier naar de voorstelling van Maya de Bij en de pollenbollen gekeken en zou het liefst nog een keertje gaan.

Elisa (7) kijkt er met een ander oog naar. Ze doet tijdens de voorstelling wel mee, maar ik merkte aan haar dat ze eigenlijk te groot is voor Maya de Bij. Stil zitten was daardoor lastig voor haar tijdens de show.

Ik heb met plezier naar de show gekeken. De kostuums zijn mooi gemaakt. Vooral Tekla de spin heeft een mooi masker op waarbij de ogen echt uitpuilen. Het decor is eenvoudig maar effectief. Door een paar simpele aanpassingen staat er ineens een ander decor. Bij het wisselen van de scenes komen er bloemen omlaag, deze bewegende bloemen vind ik erg leuk om te zien. Erachter staat een scherm waarop met kleuren een andere plek wordt gecreëerd. De interactie met het publiek tijdens de voorstelling zorgt ervoor dat de kinderen geïnteresseerd blijven kijken.

Een beetje spannend is het wel om zo dicht bij Maya de Bij te komen.
Een beetje spannend is het wel om zo dicht bij Maya de Bij te komen.
Mooie afsluiting.
Mooie afsluiting.

Praktische informatie

Maya de Bij en de pollenbollen is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar tot ongeveer 6 jaar, al zal dit altijd afhangen van je kind. Op de website van Studio100 kan je vooraf een kleurplaat van een bloemenkrans downloaden en inkleuren. Als kinderen deze bloemenkrans tijdens de voorstelling opzetten vormen ze samen de bloemenzee. Hierbij maken ze meteen kans om een Maya de Bij merchandise pakket te winnen.

De voorstelling Maya de Bij en de pollenbollen duurt 1 uur en 15 minuten. Je kan de show tot 4 februari 2017 in de Nederlandse theaters zien. De complete speellijst is hier te vinden.

Ga jij dit jaar naar Maya de Bij in het theater?

Meer lezen

Op zoek naar meer recensies van theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

We bezochten de premiere op uitnodiging van Studio100. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.