Mega Trucks Festival in Den Bosch: leuk uitje voor stoere jongens

Blogger Suzanne is een jongensmama en heeft de beste tips voor uitjes met stoere jongens. Heb jij autogekken in huis? Dan mag je het Mega Trucks Festival in Den Bosch niet missen. Ontdek nu wat er allemaal te beleven is.

Mega Trucks Festival in Den Bosch: leuk uitje voor stoere jongens

Mijn mannen thuis zijn helemaal gek van trucks. De oudste is al vanaf zijn tweede verjaardag bezeten van vrachtwagens. Hij telt van jongs af aan het aantal wielen. Vanaf zijn vierde herkent hij van grote afstand het merk en type vrachtwagen. De interesse in het aantal wielen heeft inmiddels plaats gemaakt voor “koeienbumpers en neuzen” zoals ze dat noemen. De jongste heeft dit enthousiasme overgenomen en samen genieten ze onderweg van de vrachtwagens die we tegenkomen. We deden ze dan ook een groot plezier door in 2013 een dagje naar het Truck Eindejaarsfestijn in Den Bosch te gaan. Dit festijn kreeg in 2014 een vervolg met de eerste editie van het Mega Trucks Festival.

Genieten op van de modelbanen op het Megatrucks festival.
Genieten op van de modelbanen op het Megatrucks festival.

Grootste indoor truck show van Nederland

Het Mega Trucks Festival is de grootste indoor truck show van Nederland, dit jaar op 26 en 27 december in de Brabanthallen in Den Bosch. Het is een evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in trucks en transport. Met vrachtwagens, demonstraties van diverse truckmerken en entertainment is er genoeg te beleven voor jong en oud. Dit jaar zijn de kinderactiviteiten verder uitgebreid met een speurtocht, een kidscorner met schminken, springkussens en draaimolen, een workshop vrachtwagen tekenen en leren over de gevaren van de dode hoek. Wij bezochten de voorloper van het Mega Trucks Festival, het Trucks Eindejaarsfestijn.

Genieten bij het Trucks Festival

Direct bij aankomst in de centrale hal staan al mooie trucks opgesteld. De jongens kijken hun ogen uit en rennen enthousiast naar de vrachtwagens toe. Eenmaal binnen zien ze een grote truck die helemaal versierd is met kerstverlichting. “Kijk eens mama, die is cool!” roept Mika naar mij terwijl hij de grote neusvrachtwagen aanwijst. Ik weet meteen zeker dat we de juiste keuze hebben gemaakt door hiernaar toe te gaan.

We struinen verder de hal in, langs allemaal stands waar je modelvrachtwagens in alle soorten en maten kunt kopen. De jongens willen er graag eentje uitzoeken. We beloven dat ze dit aan het eind mogen doen. Eerst verder de hallen in. Onderweg krijgen de jongens allebei een exemplaar van het tijdschrift Trucks Magazine, vol met vrachtwagenfoto’s. Mika haalt meteen de poster uit het midden en kiest direct welke kant boven zijn bed mag hangen.

Truck met kerstverlichting.
Truck met kerstverlichting.

We lopen verder, de grootste hal in. Hierin staat een podium en er is livemuziek te horen. Maar dat interesseert mijn mannen niets. De grote glimmende vrachtwagens lonken. Ze rennen van de ene naar de andere, lopen rondjes om de trucks en de aanwezige chauffeurs glimlachen vriendelijk. Hoewel in de meeste cabines alleen gekeken mag worden, staan een paar chauffeurs toe dat de jongens in de cabine mogen gaan zitten. Mika en Jesse glunderen van oor tot oor als ze in de stoel achter het stuur mogen gaan zitten. Dit is echt geweldig.

De mooiste trucks zijn te bewonderen.
De mooiste trucks zijn te bewonderen.
"Deze moet op de foto mam!"
“Deze moet op de foto mam!”
Sommige trucks zijn zo mooi dat je alleen mag kijken.
Sommige trucks zijn zo mooi dat je alleen mag kijken.
En bij sommigen mag je wel naar binnen!
En bij sommigen mag je wel naar binnen!

Radiografische modelbaan

Midden in de hal is een enorme radiografische modelbaan gebouwd. Modelvrachtwagens rijden af en aan, parkeren in, gaan laden en lossen bij bedrijfshallen, rijden over bruggen en brengen vracht naar een echt werkende containerterminal. We besluiten om langs de kant te gaan zitten en een broodje te eten. De jongens raken niet uitgekeken en vinden het prachtig. Wij genieten van het feit dat dit uitje nu al een schot in de roos is.

Radiografisch bestuurbare modelbaan.
Radiografisch bestuurbare modelbaan.

Allerlei soorten vrachtwagens

Na een uur besluiten we verder te lopen. De volgende hal in, waar een draaimolen staat. De jongste wil graag een ritje maken. Dit is tegen betaling, dus hij mag maar één keer ;-). De oudste heeft zijn eigen camera meegenomen en gaat helemaal op in het fotograferen van alle mooie trucks. Op het festival is echt van alles aanwezig. Van splinternieuwe DAF’s tot en met oldtimers, van neusvrachtwagens tot Amerikaanse trucks, van hijskranen tot paardentrucks. Alle merken en soorten vrachtwagens staan opgesteld, de één nog mooier dan de ander. We lopen alle hallen twee keer door. De jongens en hun vader genieten met volle teugen van alle glimmende trucks en krijgen er geen genoeg van.

In de draaimolen.
In de draaimolen.
Glimmende Amerikaanse truck.
Glimmende Amerikaanse truck.
Glimmende Mack, foto door Mika.
Glimmende Mack, foto door Mika.
Ook hijskranen zijn aanwezig.
Ook hijskranen zijn aanwezig.

“Vet-cool-gaaf uitstapje”

Uiteindelijk komen we weer terecht bij de stands met modelvrachtwagens. Nu mogen de jongens een vrachtwagen uitzoeken. Dat valt nog niet mee, zoveel keuze. Ze laten hun oog vallen op twee neusvrachtwagens en omdat de derde met korting is, krijgen ze die ook nog. We drinken in de centrale hal nog wat en dan vertrekken we terug naar huis. Vol van alle indrukken. “Mama, dit was echt een vet-cool-gaaf uitstapje.” verzucht de oudste terwijl we naar de auto teruglopen. “Volgend jaar willen we weer.”

De oudste heeft een mooie (veel te dure) model vrachtwagen uitgezocht.
De oudste heeft een mooie (veel te dure) model vrachtwagen uitgezocht.

Praktische informatie

Zijn jouw kinderen ook gek van vrachtwagens? Wil jij ook met je kinderen allerlei trucks van dichtbij bewonderen? Dan moet je dit festival zeker bezoeken!

Op 26 en 27 december 2015 is het Mega Trucks Festival in de Brabanthallen in Den Bosch. Openingstijden van 10 tot 17 uur. Entreeprijzen bedragen 12,50 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen vanaf 6 jaar. Tot 6 jaar is gratis. In de media zijn kortingsbonnen van 2,50 euro te vinden (o.a. Trucks Magazine). Kijk voor meer informatie op de website van Mega Trucks Festival.

Hoe zouden jouw kinderen het Mega Trucks Festival vinden?

Meer lezen

Ga jij er ook graag op uit deze kerstvakantie? Klik en kijk voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.