Smaak van Deventer: mjammie, smullen!

De Smaak van Deventer met kinderen bezoeken is veel leuker dan je misschien zou denken. Een culinair evenement op het plein van de voormalige Boreelkazerne. Dat klinkt als iets voor volwassenen, maar niets is minder waar. Saskia ging er met haar gezin naar toe.

De Smaak van Deventer met kinderen

Op het Boreelplein hebben alle kwaliteitsrestaurants van Deventer een eigen mini-restaurantje met terras. Maar er is meer: muziek, kookworkshops en kinderanimatie. Na een oriënterend rondje over het plein, zijn we eerst naar de kinderkookworkshop gegaan. Zelf pizza maken, helemaal geweldig. Twee glunderende koppies die hun pizza rijkelijk beleggen, zelfs met groente. Daarna tijd om van de zelfgemaakte pizza te smullen.

Kinderanimatie

Bij de kinderanimatie kregen Maureen en Camiel een stempel kaart: spelletjestijd! Blik gooien en ring werpen, met stokjes eten verplaatsen, ranja uit een koe melken en knutselen met pasta. Maar de topper was het oud-Hollandse koekhappen met echte Deventer (ontbijt)Koek. Dit hadden ze nog nooit gezien en viel erg in de smaak. Het maakte zelfs zoveel indruk dat Maureen thuis op haar kamer een touwtje heeft opgehangen en van haar zakgeld ontbijtkoek wilde kopen…

Smullen

Tussen de kinderactiviteiten door kwamen wij niets tekort. We aten heerlijke kleine gerechten bij het restaurant van Theater Bouwkunde en bij Moskou. Bij het laatste restaurant heeft Camiel zelfs van de kreeft geproefd.

Tot slot zijn we met een Talamini ijsje naar een schaduwrijk plekje gegaan. Hier waren twee dames bezig met een soort theater entertainment met handpoppen. Maureen speelde al snel mee met een bij en een lieveheersbeestje. Camiel kwam iets later ook los en kreeg een groot schaap als handpop. Ze gingen helemaal op in hun fantasiespel. Een van de dames vertelde dat ze a.s. woensdag een voorstelling en workshop geven in Dok H2O. Bij thuiskomst is het volgende uitstapje direct geboekt.

De Smaak van Deventer met kinderen 2014
De Smaak van Deventer 2014
Kids workshop pizza maken
Kids workshop pizza maken
Met een echte koksmuts rijkelijk de pizza beleggen
Met een echte koksmuts rijkelijk de pizza beleggen
Smullen van het eindresultaat
Smullen van het eindresultaat
Smullen bij restaurant Theater Bouwkunde: rollade van Kamperlam en 'home made' lam-venkel worstjes, coulis van paprika
Smullen bij restaurant Theater Bouwkunde: rollade van Kamperlam en ‘home made’ lam-venkel worstjes, coulis van paprika
Bij Moskou kozen we voor de halve Canadese rivierkreeft
Bij Moskou kozen we voor de halve Canadese rivierkreeft
De koe die ranja geeft...
De koe die ranja geeft…
Volgens Maureen en Camiel de topper van de middag: koek happen!
Volgens Maureen en Camiel de topper van de middag: koek happen!
Bananenkunstenaar. Het eindresultaat gaat morgen mee naar school
Bananenkunstenaar. Het eindresultaat gaat morgen mee naar school
Gegarandeerd geklieder: aardbeien en chocoladefontein
Gegarandeerd geklieder: aardbeien en chocoladefontein
Genieten in de schaduw: tijd voor een family-selfie
Genieten in de schaduw: tijd voor een family-selfie
Spelen met de handpoppen
Spelen met de handpoppen

Meer lezen

Zin om met je gezin ergens te genieten van eten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

3 REACTIES

  1. Beste lezer,
    Erg leuk te lezen dat ons evenement goed ontvangen is door u. En dat onze inspanningen voor de kinderen niet voor niks zijn geweest.

    Dit jaar gaan wij zowel voor de kinderen als voor volwassenen nog een stapje verder. In de aanloop naar De Smaak 2015 (28/5 – 31/5) organiseren we een heuse kinderkookwedstrijd!

    Voor meer info nodig ik u uit onze vernieuwde website te bezoeken, http://www.desmaakvandeventer.nl/juniorsmaakmakers
    we hopen u eind mei weer te mogen begroeten. Heeft u tips of vragen dan zijn die altijd welkom!

    mvg

    Jos Schmitz
    Voorzitter organisatie De Smaak van Deventer
    jos@desmaakvandeventer.nl

    • Beste Jos,

      Bedankt voor de informatie. Junior Smaakmakers is echter voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud, onze kinderen zijn daarvoor helaas nog te jong.

      Als we tijd hebben dan komen we dit jaar zeker weer. In ieder geval veel succes met de voorbereiding.

      Saskia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.