Uit de oude doos: in 1988 in het NIVON huis te Eerbeek

Bij de Kerstman in het NIVON huis in Eerbeek. Ik was 10 jaar oud.
Bij de Kerstman in het NIVON huis in Eerbeek. Ik was 10 jaar oud.

1988 in het NIVON huis in Eerbeek

Ik was 10 jaar oud en toch herinner ik me weinig van onze kerstvakantie in het NIVON huis in Eerbeek. Dat is best bijzonder, van eerdere vakanties is me namelijk wel veel bij gebleven… Kijkend naar de foto komt er ook geen herinnering boven. Blijkbaar was de kerstman er, maar verder kan ik niets achterhalen. Jammer, want van andere vakanties bij het NIVON weet ik nog wel erg veel.

Waarom ik dan toch deze foto uit de oude doos haal? Dat heeft twee redenen.

De belangrijkste reden is dat wij in 2004 precies dit NIVON huis hebben afgehuurd om met familie en vrienden onze bruiloft te vieren. Wat was het geweldig om hier alles zelf te verzorgen en vooral dat we onze gasten de mogelijkheid konden bieden om te blijven slapen. Wij zijn beide als kind vaak op vakantie geweest via het NIVON. Ik in Nederland en Gerard in het buitenland.

De tweede reden om deze foto te kiezen is dat het NIVON erg onbekend is bij het grote publiek en ik dat jammer vind. Het NIVON is een natuurvriendenvereniging (oei, klinkt wel suf…) en organiseert van alles rondom reizen, wandelen en accommodaties. In de natuurvriendenhuizen kan je een kamer huren, je deelt dan een gezamenlijke keuken, woonkamer en soms ook sanitair. Qua sfeer heeft het iets van kamperen, alleen zit je niet in een tent. Ook is het mogelijk om met een groep een volledig huis te huren of te kamperen op een van hun kampeerterreinen.

De huizen staan niet alleen in Nederland, maar ook elders in de wereld. Ooit brachten Gerard en ik een heerlijke week door in het Oostenrijkse Rauris, daar troffen we vol pension en stond er elke avond een heerlijke Oostenrijkse maaltijd voor ons klaar. In het Italiaanse Volterra verkenden we vanuit een natuurvriendenhuis Toscane, hier kookten we elke dag zelf. Dit was in het pre-kinderen tijdperk, maar ook met kinderen is dit een geschikte manier van vakantie vieren.

Kende jij het NIVON al? Of heb jij al een keer in een natuurvriendenhuis overnacht?

Meer lezen

Zin om verder te mijmeren bij oude vakantiefoto’s? Klik & kijk verder:

Special: uit de oude doos

Deze oude vakantiefoto maakt deel uit van de special “Uit de oude doos”. Elke zondag verschijnt er een vakantiefoto uit de periode dat ik of een van de lezers zelf kind was. Vinden jullie het ook leuk om mee te doen? Mail dan een foto of scan van je oude vakantiefoto naar kidseropuit@gmail.com en vertel iets over de foto. Bijvoorbeeld in welk jaar de foto is gemaakt, hoe oud je was, welke herinnering je erbij hebt, waar het was enz.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelMijn uitje: Hunebedcentrum in Borger
Volgend artikelTechniekmuseum HEIM
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.