Peuterpret bij theater Orpheus met de voorstelling ‘Nog lang niet moe’

Wist je dat je kinderen al vanaf jonge leeftijd mee kan nemen naar het theater? Speciaal voor peuters is er elke maand Peuterpret bij theater Orpheus in Apeldoorn. Blogger Daphne ging er met haar kinderen heen en beleefde de voorstelling ‘Nog lang niet moe’. Lees er nu meer over.

Peuterpret bij theater Orpheus

Iedere derde woensdag van de maand is er tijdens Peuterpret bij theater Orpheus een peutervoorstelling te zien. Wij gaan de voorstelling ‘Nog lang niet moe’ bekijken. Een titel die Elin aan moet spreken, slapen is namelijk absoluut niet haar hobby! Aangezien het herfstvakantie is gaan ook de grote zussen en een vriendje mee naar de voorstelling. De (peuter)pret kan beginnen!

Bij binnenkomst zien de meiden een tafel met knutselspullen liggen, ze gaan direct aan de slag. Allereerst maken ze allemaal een mooie deurhanger met daarop een slapend kindje in een bed. Een toepasselijke kleurplaat. Ook kunnen ze een button maken. Zo duurt het wachten niet zo lang.

Theater Orpheus
Theater Orpheus.
De aankondiging van Peuterpret.
De aankondiging van Peuterpret.
Fijn kleuren.
Fijn kleuren.
Mooie deurhangers.
Mooie deurhangers.

Theatervoorstelling ‘Nog lang niet moe’

Als we de theaterzaal inkomen zien we een meisje in een groot bed liggen, ze eet een appel. Er komen meteen leuke gesprekjes op gang om mij heen: “Mag eten in bed wel?”. De kinderen zijn nieuwsgierig naar wat er komen gaat.

Zodra iedereen zit begint het meisje te vertellen. Ze heet Lynn en kan onmogelijk slapen en is nog lang niet moe. Ze vertelt uitgebreid hoe je kan zien dat iemand moe is en dat je dat bij haar duidelijk niet ziet. Vervolgens haalt ze allemaal leuke en gekke dingen uit om wakker te blijven. Ook voor Jeli en Namé (9 en 7 jaar oud) is dit herkenbaar en ze het maakt ze regelmatig aan het lachen.

Lynn ligt in bed te eten.
Lynn ligt in bed te eten.

De kinderen worden uitgenodigd om mee te doen in het verhaal, door gekke geluiden te maken, gezichten te trekken en liedjes te zingen. Lotte Middendorp, die Lynn speelt, doet dit vol overgave. Ze neemt de kinderen mee in het verhaal. Meedoen moet haast wel. Ook als volwassenen ontkom je er niet aan om mee te zingen. Een leuk versje om monsters weg te jagen onthouden de meiden goed, inclusief bijhorende bewegingen. Op weg naar huis heb ik het versje meerdere malen moeten horen. Die kunnen we thuis ook wel gaan gebruiken wanneer we last hebben van monsters of andere wezens die ervoor zorgen dat ze niet kunnen slapen.

De voorstelling duurt 25 minuten. Lang genoeg voor de gemiddelde peuter.

Handig om te weten over Peuterpret

Door het interactieve karakter en de korte duur van de voorstelling is de voorstelling geschikt voor kleine kinderen, ongeveer vanaf een jaar of twee. Afhankelijk van het kind, zullen ook oudere kinderen nog van de voorstelling kunnen genieten. Vooral Namé vond de voorstelling echt heel grappig. Tijdens theaterseizoen 2016/2017 is er iedere derde woensdag van de maand een leuke peutervoorstelling te zien in theater Orpheus in Apeldoorn. Kijk voor de speellijst op de website van theater Orpheus.

De voorstelling ‘Nog lang niet moe’ is een productie van Onder het bureau, de speellijst is hier te vinden.

Is jouw peuter ook al toe aan een ochtend Peuterpret?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke theatervoorstellingen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met theater Orpheus in Apeldoorn. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.